כל האמת: 5 מיתוסים על שיחות וידאו בזום
אמרו לכם שהבוס או המורה שלכם יכולים לדעת אם אתם משחקים במשחקים או משתמשים באפליקציות כלשהן בזמן שיחת זום (Zoom) ? שמעתם מחבר שגם אם אתם משתיקים את המיקרופון שלכם, עדיין יכולים לשמוע אתכם ? האם שיחות הוידאו בזום מוצפנות גם לאלה שמשתמשים בגרסה החינמית ?
אז אספנו עבורכם מספר מיתוסים מעניינים מאוד על זום, הגענו איתם אל מנהל הטכנולוגיה (CTO) של זום, ברנדן איטלסון, ובמאמר זה נסביר מה נכון ומה לא.
באפליקציית זום משתמשים כבר מיליוני אנשים ברחבי העולם לפגישות עסקיות, מפגשים חברתיים וירטואליים, הרצאות, לימודים וכו'. כיום, יש המון מידע על זום באינטרנט - החל ממדריכים, לידיעות חדשותיות ועד לסקירות, ומפני שכמות המידע שמסתובבת ברשת היא כל כך גדולה, קצת קשה להבחין בין העובדות לבין דברים מומצאים שעוברים מפה לאוזן או מאמרים ופוסטים המתפרסמים בכל מיני אתרים, ערוצי יוטיוב וקבוצות שרמת האמינות והשקיפות שלהם נמוכה מאוד.
מיתוס ראשון - מארחי פגישות יכולים לשמוע אתכם גם לאחר שלחצתם על השתק
לפי ברנדן, זום אינה מציעה אפשרות כזאת המאפשרת להקשיב למשתתפים אחרים בפגישות זום ובוודאי שלא מבלי שהם יידעו על כך. אתר Snopes המתמחה בבדיקת אמיתות, בדק את המיתוס הזה והגיע למסקנה חד משמעית - הוא לא נכון. על פי הדיווח שהתפרסם באתר, אם משתתף כלשהו מושתק על ידי המארח, כלומר, אם יש קו אדום החוצה באלכסון את סמל המיקרופון שלו, אז המארח ומשתתפים אחרים בשיחה לא יכולים לשמוע אותו.
אם לחצתם על השתק, הדרך היחידה שיוכלו לשמוע אתכם זה רק אם נתתם למארח הרשאה מראש לבטל את ההשתקה. במצב כזה, הקו האדום החוצה באלכסון את סמל המיקרופון ייעלם ואז תוכלו לדעת שאתם לא על השתק. בנוסף, זום תשאל אתכם האם אתם מעוניינים לאפשר למארח לבטל לכם את מצב השתק.
מיתוס שני - משתתפים מסומנים מקבלים התראה כאשר מסמנים אותם
לפני שנפריך את המיתוס הזה, קודם נסביר מה זה סימון (Pinning) משתתפים. תכונת הסימון או הצמדת וידאו מאפשרת למארח לבטל את תצוגת הדובר (משתתף פעיל) בשיחה על מנת שהוא יוכל להציג משתתף אחר במרכז החלון. פעולה זו מתבצעת באופן מקומי בלבד ותקפה רק לתצוגה של המשתמש שביצע אותה. שאר המשתתפים בשיחה לא יוכלו לראות את מי סימנתם בשיחה.
משתתפים שסומנו או הוצמדו על ידי משתתפים אחרים לא יקבלו על כך התראה או הודעה מזום.
מיתוס שלישי - רק פגישות זום בתשלום מוצפנות מקצה לקצה
בפגישות מאובטחות המוצפנות מקצה לקצה, רק לצדדים המשתתפים בשיחה יש גישה למידע הנשלח בשיחה ולאף אחד, גם לא זום, אין גישה למפתחות ההצפנה המשמשים להצפנת הפגישה.
לפי זום, כל הפגישות המתנהלות באפליקציה, גם החינמיות וגם אלה בתשלום מוגנות באמצעות תקן הצפנה מתקדם AES-GCM 256 סיביות. חשבונות חינמיים וחשבונות בתשלום יכולים להפעיל את תכונת ההצפנה מקצה לקצה (E2EE) המשתמשת באותה הצפנת AES-GCM 256 סיביות המשמשת לאבטחת פגישות הזום כברירת מחדל. אגב, תכונה זו עדיין אינה זמינה עבור חלק מהשותפים העסקיים של זום.
מיתוס רביעי - זום מאפשרת למארחים לדעת אם אתם באמת מקשיבים לשיחה
לא נכון, זום לא מציעה למארחי פגישות תכונה המאפשרת להם לעקוב אחר המשתתפים בשיחה ולבדוק אם הם משתמשים באפליקציות אחרות במהלך הפגישה. אך קחו בחשבון שאם תביטו כל שנייה לצדדים, ישימו לב שאתם לא מרוכזים בשיחה.
בעבר, התכונה הזו כן הייתה זמינה באפליקציה ומארחים יכלו לעקוב אחר תשומת הלב של המשתתפים באמצעות התכונה "מעקב אחר תשומת לב", אך באפריל 2020, זום הסירה אותה מהאפליקציה. אגב, חברות, ארגונים ובתי ספר יכולים לעקוב אחר פעילות המשתתפים באמצעות שימוש באפליקציות אחרות שאינן קשורות לזום.
מיתוס חמישי - זום לא עובד במחשבי כרומבוק
לא נכון, אפליקציית זום עובדת במחשבי כרומבוק והיא כוללת את אותן תכונות שיש באפליקציית זום המותאמת למחשבים המריצים את מערכת ההפעלה Windows ומחשבי מק של אפל. לפני חצי שנה, זום עדכנה את האפליקציה בחנות האפליקציות Chrome Web Store על מנת שהיא תעבוד בצורה מיטבית עם המעבד של מחשבי הכרומבוק והמשתמשים יוכלו ליהנות מחוויית שימוש חלקה ומהנה.