Skip to main content

מה זה ROM ומה הקשר בינו לבין מכשיר האנדרואיד שלכם

 |  Yossi Demri

בוודאי שמעתם לא מעט פעמים את המושג "רום ROM" או "רום מותאם אישית Custom ROM" מאנשים שיש להם מכשירי אנדרואיד, ותמיד תהיתם על מה הם מדברים ואיך זה קשור אליכם. אז אם התביישתם לשאול והנהנתם בראש בכל פעם שהזכירו על ידכם את אחד המושגים הללו, אתם במקום הנכון. במאמר הבא נסביר לכם בצורה פשוטה מה הוא ROM ואיך הוא קשור למכשיר האנדרואיד שלכם.

אודות המושג ROM

נתחיל עם ראשי התיבות של ROM, המושג ROM נגזר מ- Read Only Memory, כלומר: זיכרון לקריאה בלבד. לזיכרון זה לא ניתן לכתוב מידע אלא רק לקרוא ממנו, לכן כדי להתקין מערכת הפעלה חדשה על גבי הרום יש צורך לצרוב את רכיב הזיכרון. בתוך הרום מותקנת מערכת הפעלה אשר באמצעותה ניתן לתפעל את המכשיר ולעבוד עם רכיבי החומרה אשר מותקנים בתוכו.

כל מכשירי האנדרואיד מגיעים בתור ברירת מחדל עם רום אשר נקרא Stock ROM, שפירושו הוא מערכת הפעלה מקורית אשר מותקנת במכשיר על ידי יצרנית המכשיר.

במערכת ההפעלה אשר מותקנת במכשיר על ידי היצרנית מותקנים כל מיני שירותים ואפליקציות שבאמצעותם ניתן לעבוד עם המצלמה, חיישן טביעות האצבע, WiFi ושאר רכיבי החומרה שנמצאים במכשיר.

אם תרצו לשנות את הרום שמותקן במכשיר ולהתקין Custom ROM שהורדתם מאתר כלשהוא, תצטרכו קודם לבצע פעולה אשר נקראת רוט ROOT ורק לאחר מכן תוכלו להתקין מערכת הפעלה חדשה.

למה צריך להתקין Custom ROM ? ומהיכן מורידים אחד כזה ?

ישנם משתמשים שאינם אוהבים את מערכות ההפעלה אשר מגיעות בתור ברירת מחדל במכשיר החדש שרכשו. חלקם טוענים שברום הבסיסי מותקנות אפליקציות מיותרות אשר זוללות את הסוללה וחלקם טוענים שהרומים הללו לא מספיק טובים ומתקדמים בשבילהם.

את הרומים המותאמים אישית Custom ROM'S ניתן למצוא בחיפוש פשוט בגוגל או שתוכלו לגלוש לפורומים פופולאריים כמו XDA ו- iAndroid ושם להתייעץ עם שאר חברי הפורום לגבי רום שמתאים למכשיר שלכם.

אך האם באמת כדאי להחליף את הרום המקורי שהיצרנית התקינה ולהתקין רום ממפתח או מאתר שאינכם מכירים ולא יודעים אילו אפליקציות ותהליכים הוא התקין ברום עצמו ? לא תמיד. רוב המשתמשים שמחליפים רומים במכשיר שלהם, מסתמכים על חוות דעת של משתמשים אחרים וניסיון אישי עם הרומים שאותם התקינו בעבר.

היתרונות של רום מותאם אישית Custom ROM הם:

1. לספק את הגרסה העדכנית ביותר של מערכת האנדרואיד.

2. לשפר את ביצועי המכשיר.

3. לשפר את חיי הסוללה.

4. לספק אפליקציות בסיסיות ומתקדמות לתפעול המכשיר, להבדיל מרומים של יצרניות המכשירים ששם הם לפעמים מגיעים עם אפליקציות מיותרות שזוללות סוללה וגוזלות המון זיכרון עבודה.

5. ערכות נושא מגניבות.

החסרונות של רום מותאם אישית Custom ROM הם:

1. על מנת להתקין רום מותאם אישית תצטרכו לבצע למכשיר ROOT ולאחר מכן למחוק לחלוטין את מערכת ההפעלה המקורית שהיצרנית התקינה במכשיר. לפני שאתם מבצעים פעולה זאת, וודאו כי יש ברשותכם את מערכת ההפעלה המקורית של היצרנית בתור גיבוי. כך תוכלו לחזור לרום המקורי במקרה של תקלה.

2. רומים מותאמים אישית יוצרים לפעמים באגים ותקלות במכשיר.

3. התקנת רום מותאם אישית מבטלת את האחריות על המכשיר.

לאחר שקראתם מה הוא רום מותאם אישית וגם הפנמתם את כל היתרונות והחסרונות המלווים בהתקנת רום מותאם אישית, הבחירה אם להתקין אחד כזה במכשיר במכשיר שלכם נשארת בידכם.

אנו ממליצים להתקין רומים מותאמים אישית רק במכשירים ישנים שאינם משמשים אתכם כמכשירים הקבועים שלכם או במכשירים שרכשתם מיצרנית סינית לא מוכרת. בנוסף, אנו גם ממליצים להישאר עם הרום הבסיסי של יצרנית המכשיר מהסיבה שהיא מפתחת ומתאימה אותו שיעבוד בצורה טובה וחלקה עם רכיבי החומרה אשר נמצאים במכשיר וגם כדי שלא יבטלו לכם את האחריות עליו.

אם בכל זאת החלטתם להתקין רום מותאם אישית, אנו ממליצים לכם לקרוא חוות דעת ולהתייעץ בפורומים השונים לפני שאתם מבצעים פעולה כלשהיא.

| אולי יעניין אותך גם