Skip to main content

לעשות כמעט הכל דרך השעון החכם: כל מה שרציתם לדעת על מערכת ההפעלה Wear OS

 |  Yossi Demri

כולם כבר מכירים את מערכת ההפעלה של גוגל - אנדרואיד, אבל האם ידעתם שלגוגל יש גם מערכת הפעלה המותאמת במיוחד לשעונים חכמים ? הכירו את Wear OS או בשמה הקודם Android Wear.

Wear OS - מערכת הפעלה לשעונים חכמים מבית גוגל

Wear OS היא מערכת ההפעלה של גוגל אשר מותאמת במיוחד לשעונים חכמים. היא מגיעה עם כל הפיצ'רים והכלים האהובים ממכשיר האנדרואיד שלכם אל שעון היד החכם. אבל שלא תטעו, ניתן לסנכרן גם בין Wear OS לבין מכשירי iOS ,וזאת בניגוד לשעונים החכמים של אפל שלא יכולים להסתנכרן עם מכשירי אנדרואיד.

המערכת פועלת עם מכשירים ניידים המריצים את גרסת אנדרואיד 6.0 ומעלה, וגרסאות iOS 10 ומעלה. חשוב לציין כי יש שינוי מזערי בכמות הפיצ'רים, וזה תלוי בגרסה של מערכת ההפעלה שיש ברשותכם. בנוסף, השימוש במכשירי Wear OS יהיה חלק וטוב יותר אם יש ברשותכם מכשיר אנדרואיד.

שעונים חכמים רבים של יצרניות מובילות מגיעים עם מערכת Wear OS ,כמו: Fossil, Huawei, Asus (ZenWatch), Casio, LG, Motorola ועוד.

מה יש ל- Wear OS להציע

מאז שחרור המערכת על ידי גוגל בשנת 2014, היא השתנתה והתפתחה רבות, אך העדכון החשוב ביותר שלה עד כה, הגיע בפברואר 2017 - עדכון שהביא עמו את ה- Google Assistant (העוזרת הוירטואלית של גוגל), אפליקציות תומכות, תשלום בעזרת המכשיר (Google Pay), שיפורים באפליקציות המנטרות פעילות גופנית, שיפור באינטגרציה עם מכשירי אייפון ועוד.

הנה כמה מהדברים ש- Wear OS יכולה לעשות: מערכת ה- Wear OS מגיעה עם העוזרת הוירטואלית של גוגל - Google Assistant (המתחרה של גוגל לסירי של אפל). העוזרת יכולה לעזור לכם לעשות כל מיני פעולות, כמו: לבדוק את תחזית מזג האוויר, למדוד זמנים, לקבוע התראות או תזכורות לאירועים ועוד.

המענה מהעוזרת נשמע דרך הרמקולים של השעון החכם או דרך אוזניות הבלוטות' (Bluetooth) שיש ברשותכם. במידה ולשעון החכם שלכם אין רמקולים או אוזניות מחוברות, היא תציג את תשובתה על צג המכשיר.

יתרון נוסף ומשמעותי שיש ל- Wear OS הוא האינטגרציה עם היישומים השונים מבית גוגל - כשמתחילים בתהליך ההגדרה הראשוני של השעון החכם, הוא מבקש מכם להתחבר לחשבון הגוגל שלכם. לאחר מכן, תוכלו להתחיל לקבל התראות, לשתף אנשי קשר ולסנכרן אפליקציות עם חשבון הגוגל. כמו כן, תוכלו להשתמש באפליקציות הבאות של גוגל דרך השעון החכם: Google Calendar, Google Keep, Google Pay, Google Translate, Google Maps, Google Fit, Google Play Music.

חוץ מהאפליקציות מבית גוגל, ניתן למצוא עוד מגוון אפליקציות המותאמות לשעון החכם דרך חנות האפליקציות של גוגל (Google Play) המותקנת בו. בין האפליקציות הנתמכות תוכלו גם למצוא את נגני המוזיקה האהובים עליכם כמו ספוטיפיי (Spotify), גוגל פליי מיוזיק (Google Play Music) ועוד, שדרכם תוכלו לשמור את השירים האהובים עליכם ולהאזין להם דרך השעון החכם שלכם.

Wear OS מאפשרת לכם גם לבצע פעולות רבות דרך השעון עצמו, מבלי להוציא את הטלפון מהכיס. אפשר לסמס, לכתוב מייל וגם לראות מי מתקשר אליכם.

לסיכום, Wear OS מביאה לנו את הפיצ'רים והכלים האהובים והמוכרים ממערכת האנדרואיד הפופולרית, נכון, היא לא מושלמת ולא כוללת את כל מה שיש במכשיר האנדרואיד שלנו, אבל אם לוקחים בחשבון את גודל המסך הקטן, שטח האחסון והתאימות לסמארטפונים של יצרניות רבות  - זו כנראה אחת ממערכות ההפעלה הכי טובות שאפשר לבקש בשעון חכם.

| אולי יעניין אותך גם