Skip to main content

מה זאת המהרה Overclocking ? המדריך למתחילים

 |  Yossi Demri

השאלה הנפוצה ביותר שנשאלת היום בפורומים ובקבוצות השונות היא "איך עושים Overclocking והאם כדאי בכלל לעשות את זה ?" אוברקלוקינג זו היא פעולה אשר מגבירה את קצב תדר השעון של רכיב אלקטרוני כלשהו לתדר גבוה יותר ממה שהוא הגיע בתור ברירת מחדל מהיצרן, במקרה שלנו מדובר על המעבד או על כרטיס המסך של המחשב. את הפעולה הזאת מבצעים בדרך כלל כדי לשפר את הביצועים של המחשב.

ביצעתם אוברקלוקינג ? תדאגו לקירור טוב יותר

כאשר אתם מגבירים את תדר השעון של רכיב מסוים אתם גורמים לו לבצע יותר פעולות במשך שנייה אחת, אך יחד עם זאת אתם גם גורמים לו להתחמם יותר. לכן, כאשר אתם מבצעים אוברקלוקינג לרכיב מסוים, בידקו את הטמפרטורה במחשב לעיתים קרובות יותר ודאגו גם לקרר אותו בצורה טובה.

ישנם משתמשים אשר מבצעים אוברקלוקינג למעבד ואינם דואגים לקירור ראוי, פעולה זאת פוגעת במעבד בטווח הארוך וגורמת לו לנזק פיזי. כתוצאה מכך המשתמש נתקל לפתע במחשב לא יציב אשר מציג מסכים כחולים או לפעמים מבצע אתחולים פתאומיים.

את פעולת ה- Overclocking מבצעים דרך הביוס של הלוח אם במחשב, לאחר מכן המעבד מתאים את עצמו למהירות שנקבעה על ידי המשתמש ועל ידי מה שלוח האם והביוס מאפשרים לו.

האם כולם יכולים לעשות Overclock ?

ישנם מקרים שבהם לא תוכלו לבצע אוברקלוקינג למעבד מהסיבה שיש הרבה לוחות אם ומעבדים של אינטל אשר נשלחים ללקוחות עם נעילה המונעת מהם לבצע פעולה זאת. אינטל מוכרת כמות גדולה יותר של מעבדים אשר מגיעים ללא נעילה ל- Overclock והם מיועדים בעיקר למשתמשים הנלהבים שאוהבים להגביר את תדר מהירות השעון של המעבד ולסחוט ממנו את הביצועים הטובים ביותר שהוא מסוגל לתת, למשל סדרת מעבדי ה- K של החברה.

לפני שאתם רוכשים מחשב חדש כדאי שתחשבו אם באיזה שהוא שלב תרצו לבצע Overclock למעבד שלכם, כך תוכלו מלכתכילה לרכוש חומרה תומכת שתאפשר לכם לבצע אוברקלוקינג ללא חששות.

למה אתם כן רוצים לבצע אוברקלוק ?

היתרונות באוברקלוק הם די ברורים, אתם מקבלים מעבד שנותן ביצועים טובים יותר ומבצע יותר פעולות במשך שנייה אחת, ובימינו אוברקלוקינג זו היא פעולה די נפוצה שיותר ויותר משתמשים מבצעים אותה. גם יצרניות המעבדים ולוחות האם מבינות את זה ומוסיפות אפשרויות מתקדמות אשר עוזרות למשתמש לבצע אוברקלוקינג בצורה מסודרת ויעילה יותר.

לפעמים הבעיה היא שצוואר הבקבוק נוצר בגלל רכיבי חומרה אחרים שיש במחשב כמו הכונן הקשיח המכני והפשוט של פעם, לכן אנו ממליצים להתקין את מערכת ההפעלה ושאר התוכנות על כונן SSD שנחשב למהיר יותר.

בגדול, כאשר אתם מבצעים אוברקלוק אתם עושים פעולה שאסור לכם לעשות ובנוסף היא גם לא טבעית, לפעמים זה אפילו פוגע באחריות של המוצר. המעבד עובד במהירויות גבוהות יותר והוא מתחמם יתר על המידה, דבר אשר גורם לו נזק. לכן, אם בכל זאת תרצו לבצע אוברקלוק למעבד תשקלו להוסיף קירור נוזלי למחשב.

בנוסף, כאשר אתם מבצעים אוברקלוק תעשו זאת בהדרגה, בכל שלב בידקו כיצד המערכת כולה מגיבה לזה. בידקו את הטמפרטורה של המעבד וכרטיס המסך כדי להיות בראש שקט שהם לא מתחממים יתר על המידה. אם אתם מנסים לבצע אוברקלוק למחשב נייד, קחו בחשבון שמחשבים ניידים מתחממים הרבה יותר מהר ממחשבים נייחים. לכן, לא מומלץ לבצע פעולה זאת במחשבים ניידים.

| אולי יעניין אותך גם