הדפדפן ששם דגש על מהירות ופרטיות: כל מה שצריך וחשוב לדעת על Brave
הדפדפן Brave (ברייב) פותח על ידי ברנדן אייך, מייסד ומנכ"ל של קרן מוזילה (Mozilla) לשעבר, שפיתחה את הדפדפן הפופולרי פיירפוקס (Firefox). הדפדפן שוחרר לעולם בינואר 2016 ויצר באז גדול ברשתות החברתיות ובתקשורת.
מהיר יותר, פרטי יותר
Brave הוא דפדפן בקוד פתוח שמביא איתו 2 בשורות גדולות למשתמשים: הראשונה היא - מהירות. לפי החברה, מדובר בדפדפן מהיר במיוחד - פי 3 מהיר יותר מהדפדפן גוגל כרום (Google Chrome).
הבשורה השנייה מגיעה ממקום לא פחות חשוב - פרטיות. Brave חוסם אוטומטית כברירת מחדל פרסומות , קוקיז (Cookies) ואמצעי מעקב אחרים שאתרים משתילים במחשב ובדפדפן של הגולשים שמבקרים באתרים שלהם. החסימה הזו כבר מובנית בדפדפן ואין צורך להוריד אף תוסף צד שלישי.
הוא מציע גם מצב גלישה פרטית/בסתר (אינקוגניטו Incognito) באמצעות קישוריות TOR, מנוע חיפוש ששם דגש על פרטיות ושומר שהמידע והחיפושים של המשתמשים לא יגיעו לגוגל ואפילו מציע VPN מובנה באפליקציות המותאמות למכשירי אנדרואיד (Android) ומכשירים המריצים את iOS, כמו אייפון למשל.
להחזיר את השליטה אליכם
יש לא מעט אפשרויות ופתרונות ברשת לכל מי שרוצה לחסום פרסומות או קוקיז המושתלים בדפדפן במהלך הגלישה, אך הדפדפן Brave מציע את זה כברירת מחדל וכל זה מתבצע מבלי שהמשתמש מרגיש בכך או מתערב בתהליך.
רוב המפרסמים משתמשים כיום בכל מיני טכניקות מתוחכמות שבאמצעותן הם אוספים מידע על הגולשים. באמצעות המידע הזה הם יכולים לזהות אותם ואת תחומי העניין שלהם ויכולים גם לעקוב אחריהם בזמן שהם גולשים באתרים אחרים. Brave חוסם את כל אלה ומאפשר למשתמשים לגלוש באינטרנט באופן בטוח, מהיר ומהנה יותר.
לפי בדיקות שערכה החברה, היא מצאה שהדפדפן מסוגל לטעון אתרי חדשות גדולים עד פי 6 מהר יותר מהדפדפנים גוגל כרום, ספארי ופיירפוקס. איך הוא עושה את זה ? הוא פשוט חוסם כל מיני פרסומות ותמונות מיותרות, JavaScript וקוקיז.
TOR מובנה
כמו ברוב הדפדפנים, גם ל- Brave יש מצב גלישה בסתר. כאשר גולשים דרך חלון פרטי ב- Brave, הוא לא שומר מידע ונתונים שונים שהמשתמש מזין באתרים השונים במהלך הגלישה. האתרים שהמשתמש גלש בהם לא יופיעו בהיסטוריה וכל הקוקיז ייעלמו לאחר שחלון הגלישה ייסגר.
ב- Brave החליטו לקחת את נושא הפרטיות צעד אחד קדימה והוסיפו לדפדפן אפשרות לגלישה בסתר באמצעות קישוריות TOR.
לקישוריות TOR יש שני יתרונות גדולים: הראשון, כתובת האייפי (IP) של המשתמש מוסתרת והאתרים שבהם הוא גולש לא יכולים לראות אותה. היתרון השני הוא שספקיות האינטרנט השונות או מקום העבודה של המשתמש למשל, לא יכולים לראות את האתרים שבהם הוא גולש.
דבר נוסף שחשוב לציין הוא שגלישה באמצעות קישוריות TOR עשוייה להאט באופן משמעותי את מהירות הגלישה.
משלם על צפייה בפרסומות
ל- Brave יש מודל עסקי מאוד מעניין: נכון שרשמנו שהוא חוסם כל מיני פרסומות שמופיעות באתרים השונים ? אז במקום הפרסומות שהוא חוסם הוא מציג פרסומות שאינן עוקבות אחרי הגולשים. פרסומות אלה נבדקו על ידי צוות מוסמך של Brave ואושרו על ידם.
אומנם הוא משתמש בהיסטוריית הגלישה של המשתמש כדי להציג פרסומות המתאימות לתחומי העניין שלו, אך לא יושתלו קוקיז והוא לא ישתמש באמצעים אחרים המאפשרים לעקוב אחרי אתרים שהמשתמש יגלוש בהם בעתיד.
Brave משלם למשתמשים באמצעות מטבע דיגיטלי שנקרא BAT, ראשי תיבות של Basic Attention Token, שנוצר כדי לשנות את מערכת היחסים בין המפרסמים ברשת לבין הגולשים.
המטבע מתממשק עם הדפדפן Brave ואז המפרסם יכול לתגמל ישירות את המשתמשים לאחר הצפייה בפרסומות שהוא מציג. כך בעצם מתבטל הצורך במתווכים כמו גוגל ופייסבוק והמפרסם והמשתמש מקבלים תגמול גבוה יותר.
מעבר מהיר מדפדפנים אחרים - תוך 60 שניות
Brave מאפשר למשתמשים לעבור אליו במהירות מהדפדפן שבו הם משתמשים. ניתן לייבא את רשימת האתרים המועדפים, התוספים והסיסמאות השמורות בדפדפן ותהליך ההעברה אורך דקה אחת בלבד.
בשורה התחתונה, Brave מגיע עם כל הפיצ'רים והכלים הנחוצים להגנה על המידע ופרטיות המשתמשים ברשת וגם מאפשר להרוויח קצת ג'ובות דיגיטליות על הדרך.
הוא קליל ולא דורש משאבים רבים מהמחשב כדי לפעול ולפי דוח שפרסמה החברה לאחרונה, בדפדפן משתמשים כ-15 מיליון משתמשים ביום וכ- 50 מיליון משתמשים בחודש.