Sound Meter האפליקציה שתציג לכם את עוצמת הרעש בסביבתכם
מידי יום אנו חווים רעשים בעוצמות שונות בסביבות שבהן אנו עובדים, אוכלים, משחקים ואפילו נחים. ישנם רעשים אשר יכולים להזיק מאוד לאוזן האנושית, כאשר נמצאים בקרבתם לזמן ארוך יותר.
באמצעות האפליקציה Sound Meter תוכלו למדוד מה היא עוצמת הרעש בסביבה בה אתם נמצאים כעת. ובנוסף, האפליקציה תאמר לכם האם הרעש הזה יכול להזיק לכם כאשר הנכם שוהים בקרבתו לזמן ממושך.
מדידת עוצמת הרעש בדציבלים באמצעות האפליקציה Sound Meter
למזלנו, הטכנולוגיה כיום היא מאוד מתקדמת עד כדי כך שכל אחד יכול לסחוב איתו בכיס מכשיר שמודד את עוצמת הרעש בדציבלים. כן כן, מדובר בסמארטפון שלכם.
אז בכדי למדוד את עוצמת הרעש במקום בו אתם נמצאים כעת, בצעו את השלבים הבאים:
1. הורידו למכשיר האנדרואיד שלכם את האפליקציה Sound Meter דרך החנות הרשמית של Google Play --> התקינו את האפליקציה במכשיר והפעילו אותה.
הערה: אם נתקלתם באיזה שהן תקלות במהלך ההורדה, נסו את המדריך לתיקון שגיאות נפוצות בגוגל פליי.
2. בחלון הראשי של האפליקציה תוכלו לראות את עוצמת הרעש בדציבלים במקום שבו אתם נמצאים כעת. דרך אגב, האפליקציה Sound Meter מודדת את עוצמת הרעש באמצעות המיקרופון של מכשירכם.
הקליקו על האייקון T אשר נמצא בסמוך למודד הרעש, בכדי לצפות ברשימת ההגדרות של עוצמת הרעשים.
ניתן לשים לב למספר דברים חשובים שהאפליקציה מציגה, והם:
- רעש בעוצמה של 20dB, מאפיין רעש של שעון מתקתק.
- רעש בעוצמה של 40dB, מאפיין את עוצמת הרעש במקומות שקטים.
- רעש בעוצמה של 60dB, מאפיין את עוצמת הרעש בזמן שיחה רגילה בין אנשים. מעבר לעוצמות הרעש האלו אשר נמצאות ברשימה, ניתן להבחין בעוד עוצמות רעש נוספות והגדרותיהן.
בדוגמא שלנו ניתן לראות שאנו שוהים במקום בו עוצמת הרעש היא 64dB (דציבלים), עוצמה אשר מאפיינת שיחה שגרתית בין אנשים במרחק של מטר בערך.
תצוגת עוצמת הרעש הנוכחית והגדרתה
בדרך כלל, מומלץ לשהות בסביבות שעוצמת הרעש שלהן היא בין 40dB ל- 60dB, כך לא תזיקו לשמיעה שלכם. במידה והנכם נמצאים בסביבות שבהן עוצמת הרעש חזקה יותר, השתדלו לשים אמצעים מגנים כמו: אטמי אוזניים.
3. ניתן להקליק על הסמל של הגרף, בכדי לקבל מעקב אחר ההיסטוריה של עוצמת הרעש במקומות אשר בהם שהיתם.
הגרף אשר מציג את ההיסטוריה של עוצמת הרעש
בכל שלב ניתן לחזור לחלון הראשי על ידי לחיצה על האייקון T.