Skip to main content

נעים להכיר - אפליקציית טוויטר Twitter למחשב

 |  שי מסלטי

במסגרת סדרת המדריכים שלנו שבה אנו מכירים לכם מגוון אפליקציות שימושיות מחנות האפליקציות של מיקרוסופט, המלצנו לכם על האפליקציות של יוטיובפייסבוק ואינסטגרם. כעת אנו רוצים לומר לכם מה דעתנו על האפליקציה של טוויטר למחשב.

אז מי את אפליקציית Twitter למחשב ?

טוויטר היא אפליקציית צ'אט ומסרים מידיים (רשת חברתית) אשר הייחודיות שלה היא בכך שהמשתמש בה אינו יכול לחרוג מכמות התווים המותרת שהיא 140 תווים. טוויטר מאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו להעלות תמונות שצילמנו באירועים כאלה ואחרים, ליצור לעצמנו ערוץ בו נוכל להשתמש לצורך קידום הפרופיל האישי או העסק המשפחתי ועוד..

כמו בכל רשת חברתית היא גם מאפשרת לנו להכיר חברים חדשים, ליצור קשרים עם אנשים ממקומות שונים בארץ ובעולם, ובסופו של דבר גם היא כמו פייסבוק, יוטיוב ואינסטגרם מעניקה לנו פלטפורמה חינמית לפרסום ועזרה לקהילה ואף ליצור לעצמנו מקור הכנסה נוסף וכל זה בלי שנצטרך לשלם לגורם כזה או אחר, לפחות לא בשלב ההתחלתי.

כמו לפייסבוק, יוטיוב ואינסטגרם גם לטוויטר יש יישומים אשר חוצים פלטפורמות צריכה שונות כמו: טלפונים חכמים, טאבלטים, טלוויזיות חכמות והיד עוד נטויה. אחת ההשפעות הגדולות של טוויטר על עולם הבידור והפנאי של רבים מאיתנו היא הכנסת המילה ציוץ (Twit) לשפה היום יומית שלנו אשר פירושה המילולי הוא לצייץ, כשמה של האפליקציה עצמה אשר הסמל שלה הוא למעשה ציפור. כפי שידוע לכם ציפורים מתקשרות בינן לבין עצמן באמצעות ציוצים.

מבחינת הגודל של הרשת כלומר כמות הרשומים שלה, היא עדיין לא מגיעה למימדים של הרשתות החברתיות המקבילות כמו Facebook, Instagram ו- YouTube, אולם מבחינה תודעתית אנשים רבים מכירים אותה כאשר הם שומעים את השם שלה ואין ספק שמדובר ברשת חברתית עם אחוז השפעה לא קטן.

אחד הדברים אשר הופכים אותה לרשת כל כך מפורסמת היא העובדה שהרבה מאוד סלבריטאים מהארץ ומהעולם משתמשים בה ומעלים מידי פעם ציוצים שלרוב זוכים לתשומת ליבה של התקשורת האלקטרונית המסורתית (טלוויזיה, רדיו ועיתונות מודפסת).

הנה רשימה קצרה של מספר אנשים ידועים אשר משתמשים ברשת זו לעיתים קרובות: "דונלד טראמפ" - נשיא ארצות הברית, "בר רפאלי" - דוגמנית ישראלית, "גל גדות" - שחקנית ישראלית, והרשימה עוד ארוכה.

במסגרת הימצאותם של יישומי Twitter במספר רב של פלטפורמות שידור שמחתי לגלות שגם מחשבים קיבלו את האפליקציה ולפיכך החלטתי לבדוק אותה ולראות כיצד היא מרגישה ומתפקדת גם כאשר מדובר על עולם ה- PC.

ממשק משתמש, נוחות שימוש ועבודה שוטפת

הדבר הראשון שנראה לעין לאחר פתיחת האפליקציה במחשב הוא פשטות הממשק. האפליקציה היא רשמית של החברה ולכן נעשתה כאן עבודה אשר אמורה לפחות בהיבט העיצובי להיראות דומה והרמונית עד כמה שאפשר עם שאר היישומים בפלטפורמות השונות.

כמו באפליקציות פייסבוק ואינסטגרם הרשמיות אשר הוצגו לכם בסקירות הקודמות, גם באפליקציה הזו של טוויטר ממשק המשתמש מתגלה במלואו עם כל אפשרויות הניווט, החיפוש, עיגון הקבוצות השונות והחברים תחת חלון אחד מרכזי.

הממשק מקבל מראה הרמוני עם שאר האפליקציות במערכת ההפעלה, והמראה שלו מבחינה כללית הוא מאוד נקי וכולל בין היתר שורת טקסט גדולה וברורה בצירוף סמלים המאפשרת לנו להתמצא באפליקציה בצורה קלה ונוחה.

אם מערכת ההפעלה שלכם היא בשפה העברית אז יופיע הכיתוב דף הבית (Home Page) בצד השמאלי העליון של האפליקציה (סמל של בית עם גג רעפים משולש). מיד לאחר מכן מופיע בטור מלמעלה למטה בחלק העליון, סמל של להבה עם הכיתוב "מתרחש כעת" אשר מציג לנו את כל הפרסומים של החברים שלנו בטוויטר.

בהמשך התפריט מופיעה לנו גם המילה "הודעות" בצירוף סמל הפעמון ובה מופיעים כל אותן הודעות אשר נשלחו אלינו מחברים בטוויטר. בהמשך התפריט מופיעה לנו שורת טקסט נוספת המכילה את המילה "הודעות", רק שכאן מדובר בהודעות פרטיות שרק אנחנו נוכל לקרוא ולראות אותן (מעין צ'ט פרטי).

כאשר אנחנו רוצים לחפש אדם מסוים באפליקציה כל מה שעלינו לעשות הוא לגשת עם העכבר לפינה השמאלית התחתונה של האפליקציה ולחפש שם את סמל זכוכית המגדלת עם המילה "חיפוש". כאשר אנחנו רוצים לצייץ למשל, כל שעלינו לעשות הוא לגשת אל מתחת לסמל החיפוש של המילה "ציוץ חדש".

מבחינת הרגשה ונוחות השימוש אני באופן אישי חושב שהאפליקציה מעניקה לי הרגשה מאוד זורמת ונוחה. העובדה שאני רואה את רוב הדברים החשובים לי מול העיניים בחלון אחד מרכזי מבלי הצורך לגשת לכל מיני תפריטים מסורבלים, גורמת לעבודה להיות פרודוקטיבית יותר, מהירה יותר ונוחה מאוד לשימוש.

לדעתי האפליקציה היא אחת האפליקציות הפשוטות והקלות ביותר להבנה שבהן נתקלתי, והיא תהיה קלה להבנה גם למשתמשים מתחילים. מבחינת שפת הממשק התוכנה מגוירת בצורה מלאה לשפה העברית, כך שמי פחות טוב באנגלית יוכל להשתמש בה ללא כל בעיה.

ממשק המשתמש של אפליקציית יוטיוב למחשב

ממשק המשתמש של אפליקציית יוטיוב למחשב

שמחתי לגלות שמבחינת נוחות השימוש, האפליקציה נשארה נאמנה פחות או יותר מבחינה עיצובית לשאר היישומים בפלטפורמות השונות, עובדה אשר אמורה לפחות בפן הזה של נוחות שימוש לגרום למשתמשים שכבר התנסו באפליקציה הזו בפלטפורמות אחרות כמו טלפונים חכמים למשל, להרגיש איתה מאוד בנוח ולהתרגל אליה יחסית במהירות, פרט לעובדה שכאן השימוש הוא לרוב באמצעות מקלדת ועכבר חיצוני ולא במסכי מגע.

מכיוון שהאפליקציה שייכת לחנות האפליקציות Windows Store כל הודעה חדשה שתקבלו מטוויטר תופיע גם כהתראה בממשק ההתראות של מערכת ההפעלה ווינדוס Windows, כך שבסופו של דבר לא תפספסו שום דבר.

לפניכם מופיעים היתרונות והחסרונות שאני מצאתי באפליקציית טוויטר.

יתרונות

1. התקנה קלה ומהירה.
2. ממשק משתמש פשוט ונוח.
3. הסתגלות מהירה לממשק (דומה בכל הפלטפורמות).
4. חיפוש ערוצי תוכן בצורה קלה ונוחה.
5. אפליקציה רשמית של החברה.
6. תמיכה בעברית בצורה מלאה.

חסרונות

1. אומנם האפליקציה תומכת בעברית אך היא לא מיושרת מימין לשמאל.

לסיכום

אני באופן אישי משתמש באפליקציה הזו מזה תקופה ואני חייב לציין שאני מאוד נהנה ממה שיש לה להציע. יחד עם זאת אני חושב שכיוון שמדובר ברשת חברתית שהיא פחות פופולארית בישראל לעומת שאר הרשתות החברתיות, לא כל אחד יתחבר אליה.

ממשק המשתמש שלה הוא מאוד נקי ונוח, היא תומכת בצורה טובה בשפה העברית ולא צריך להיות גאון מחשבים כדי להשתמש בה וללמוד אותה בצורה מהירה יחסית. כל היתרונות הללו הופכים את אפליקציית טוויטר למחשב למוצר אשר בהחלט מעניק לכל מי שעולם הציוצים מעניין אותו אפשרות מעולה להשתמש באפליקציה גם דרך המחשב ולא רק דרך הטלפון החכם או הטאבלט.

| אולי יעניין אותך גם