Skip to main content

מדריך: הסלולרי נפל למים ? כך תצילו אותו

 |  Yossi Demri

זרקו אתכם עם הבגדים לבריכה ? נפל לכם הסמארטפון לשירותים ? אל דאגה, קבלו מספר דברים שאתם יכולים לעשות בכדי להציל את המכשיר הסלולרי שלכם.

ידוע שמים ואלקטרוניקה לא מסתדרים ביחד, אבל אם כבר קרה והמכשיר הסלולרי שתה קצת מים, האם זה אומר שאין מה לעשות איתו ? חשוב שתבינו ששום דבר לא בטוח ואנחנו יודעים על מספר מקרים שבהם מכשירים סלולרים חזרו לעבוד בצורה תקינה לאחר שבאו במגע עם לא מעט מים.

טיפים להצלת המכשיר הסלולרי מנזקי מים

כשמכשיר סלולרי נרטב ממים יש לזה שלוש משמעויות, והן: 1. ייתכן שהוא לא נפגע ולאחר מכן הוא ימשיך לעבוד בצורה מלאה.

2. ייתכן שהוא קצת נפגע ולאחר מכן הוא ימשיך לעבוד אבל בצורה חלקית.

3. יכול להיות שהוא לא יעבוד בכלל.

במדריך נסביר אילו פעולות צריך לנקוט משתמש שהמכשיר שלו נפגע ממים ואיך הוא יכול לנסות ולהפחית את הנזק שנגרם למכשיר.

הערה: כל מה שתבצעו מהמדריך הזה הוא על אחריותכם בלבד. יש לקרוא היטב את תנאי השימוש של האתר לפני שמבצעים פעולה כל שהיא על המכשיר הסלולרי.

אז בואו ניקח סיטואציה מסוימת שבה המכשיר הסלולרי בא במגע עם מים ומשם נמשיך לאיך ניתן לנסות ולהציל אותו. נגיד ואתם נמצאים במסיבה ממש טובה ואחד החברים שלכם שהוא גם קצת שיכור, החליט שזה יהיה ממש מצחיק לדחוף אתכם למים עם הבגדים וכל מה שנמצא בכיסים שלכם. רגע לפני שאתם נכנסים לפאניקה, קבלו מאיתנו מספר טיפים להצלת הסלולרי:

כמה שפחות זמן במים כך יגברו הסיכויים להציל את המכשיר

דבר ראשון שאתם צריכים לעשות זה להוציא במהירות את המכשיר מהמים. ככל שהמכשיר ישהה זמן רב במים כך גם ייפחתו הסיכויים שלכם להציל אותו. הצלחתם להוציא אותו במהירות מהמים ? כל הכבוד, כעת כבו אותו. אפילו שנראה שהוא עובד בצורה תקינה, כבו אותו מיד.

פרקו את המכשיר

אם ניתן לפרק את גב המכשיר ולהוציא את הסוללה, עשו זאת ויבשו באמצעות מגבת יבשה כל חלק בנפרד (כרטיס סים, כרטיס זיכרון, סוללה), השתדלו להשתמש במגבות שאינן מוציאות סיבים. אם לא ניתן לפרק את גב המכשיר, יבשו את כולו באמצעות מגבת נקיה ויבשה.

קערת אורז

אורז ידוע ביכולת שלו לספוח אליו כמות נכבדת של נוזלים. לכן, קחו קערה נקיה ושפכו אליה אורז. וודאו שהאורז מכסה את כל המכשיר והשאירו אותו בתוכה למשך של שלושה ימים לפחות.

אחריות

יש לכם אחריות על המכשיר ? אל תהיו בטוחים שהיא תכסה גם על נזקי מים. סביר להניח שתצטרכו לשלם השתתפות עצמית די גבוהה על מנת שתוכלו לקבל מהחברה מכשיר חדש במידה ולא ניתן לתקן את המכשיר הקיים.

מה לא לעשות ?

ריכזנו עבורכם מספר דברים שלא מומלץ לעשות במקרים שבהם המכשיר נרטב והם:

- אל תפעילו את המכשיר, כבר הזכרנו זאת מקודם, המכשיר צריך להיות כבוי עד שהוא מגיע למצב שהוא יבש לגמרי.

- אל תטעינו אותו, מים וחשמל לא הולכים ביחד.

- אל תלחצו על שום לחצן, פעולת הלחיצה גורמת לדחיפה של מים לחלקים הפנימיים במכשיר.

- אל תנערו את המכשיר, כאשר אתם מזיזים את המכשיר אתם גורמים למים להגיע לחלקים הפנימיים במכשיר.

- אין להשתמש במייבש שיער או מפזר חום, כאשר מייבשים את המכשיר הסלולרי באמצעות מייבש שיער או מפזר חום אתם גורמים להתחממות יתר של המעגל המודפס (זה שנמצאים עליו כל הרכיבים) של המכשיר וכך הנזק יכול להיות גדול יותר.

רגע האמת

אז עשיתם כל מה שיכולתם בכדי להציל את המכשיר שלכם ועכשיו הגיע הזמן לראות אם הוא באמת ניצל. לאחר מספר ימים שהמכשיר הסלולרי היה בייבוש, הפעילו אותו ובידקו אם הטאצ' של המסך מגיב ללחיצות שלכם.

בנוסף, בידקו אם לחצני הווליום, לחצן הכיבוי וההדלקה ולחצן הבית (אם יש) עובדים כמו שצריך. נסו גם להוציא שיחה מהמכשיר ולבדוק אם המיקרופון והאוזניה עובדים היטב. אם עובד ? הצלחתם !

אם המכשיר לא עובד ? אפשר לנסות ולקחת אותו לתיקון במעבדה. גם אם המכשיר לא עובד לאחר כל הפעולות שביצעתם זה לא נורא, לפחות אתם יודעים שניסיתם את כל מה שאפשר בכדי להציל אותו. במכשיר הבא שאתם רוכשים חשוב שתבדקו אם האחריות מכסה על נזקי מים, אבידה או גניבה.

| אולי יעניין אותך גם