Skip to main content

אחסון בענן בתשלום: 5 שירותי ענן פופולאריים שייתנו תמורה טובה לכסף שלכם

 |  יאיר מור

עם כל הכבוד ל- 2, 5, 15 או אפילו 50 גיגה בייט שמציעים שירותי האחסון הפופולאריים ביותר בחינם, לאנשים רבים היום זה פשוט לא מספיק. מאות ואפילו אלפי התמונות והסרטונים שאנחנו מצלמים בסמארטפון מידי שנה, מאות המסמכים שחשוב לנו לשמור וכל המוזיקה והסרטים (החוקיים כמובן) שהורדנו, פשוט לא נכנסים לנפח כזה. אם כך, לא פלא שלמשתמשים רבים לא מספיק שטח האחסון שהם מקבלים בשירותי הענן החינמיים, והם מעדיפים בנוסף כוננים חיצוניים פשוטים או כוננים עם חיבור לרשת.

אבל כמובן שגם שירותי האחסון בענן שכבר דיברנו עליהם בעבר מציעים נפחים גדולים יותר שאפשר אפילו לשדרג מבלי להעביר את הקבצים. ובניגוד לכוננים חיצוניים, כאשר אתם משלמים על שירות אחסון, עוד נפח הוא לא התמורה היחידה שאתם מקבלים. אז מה בדיוק תקבלו אם תיתנו לחברות הגדולות לא רק את הקבצים שלכם, אלא גם את הכסף שלכם ?

iCloud

נתחיל מהבסיס: השירות של אפל iCloud, שכמו שאפשר היה להבין מכתבת השירותים החינמיים, ממש לא מנסה לקרוץ למי שאינו משתמש אפל, וגם לא מנסה לתת יותר מדי בונוסים למי שמוכן לשלם - ובדיוק בגלל זה הוא גם הכי זול. תמורת 3.90 ש"ח לחודש תוכלו לקבל 50 גיגה בייט בענן של אפל, שזה הוא המחיר הנמוך ביותר שמצאנו בשירות כלשהו לחבילה מוגדלת.

אם אתם רוצים מעט יותר, מציעה החברה שתי אפשרויות גדולות יותר - 200 גיגה בייט תמורת 11.90 ש"ח לחודש או 2 טרה בייט (כלומר 2,000 גיגה בייט) תמורת 39.90 ש"ח לחודש. בשני המסלולים הללו אפשר גם לשתף את האחסון הנוסף שקניתם עם 5 בני משפחה נוספים, כך שאם יש לכם בן/ת זוג וילדים, כולם יוכלו ליהנות מאחסון מוגדל באותו מחיר, וגם לשתף תמונות, סרטונים וקבצים אחרים עם בני המשפחה בלי הצורך לשלוח אותם בוואטסאפ.

לענן של iCloud

אייקלאווד iCloud

iCloud

מגה Mega

גם השירות של קים דוטקום Kim Dotcom לא מציע יותר מדי בונוסים והתחכמויות ללקוחות משלמים. כל מסלולי התשלום שם מסתפקים בהגדלת הנפח והתעבורה (כמות ההורדות וההעלאות שאתם יכולים לבצע): תמורת 4.99 יורו (כ- 21.5 ש"ח) לחודש תקבלו 200 גיגה אחסון (פי 4 מאשר בלי תשלום) ו- 1 טרה העברה (קרוב לפי 10 מבחינם). תמורת 9.99 יורו (כ- 43 ש"ח) לחודש תקבלו 1 טרה בייט אחסון ו- 2 טרה העברה. תמורת 19.99 יורו (כ- 86 ש"ח) לחודש תקבלו 4 טרה אחסון ו- 8 טרה העברה, ותמורת 29.99 יורו (כ- 129 ש"ח) לחודש תקבלו 8 טרה אחסון ו- 16 טרה העברה.

לענן של מגה Mega

שירותי האחסון בענן של מגה

Mega

גוגל דרייב Google Drive

גוגל מציעה הרבה יותר מסלולים בתשלום, וכדי לא לסבך את העניינים מלבד נפח האחסון, כל יתר הבונוסים זהים בכל הסכומים. לקוחות משלמים יכולים לקבל תמיכה טכנית במייל, צ'ט או בטלפון, קופונים לחנויות Google Play (בארץ פתוחה רק חנות האפליקציות) ושיתוף של נפח האחסון עם 5 בני משפחה מלבד הלקוח המשלם.

המסלול הזול ביותר עולה 8 ש"ח לחודש או 80 ש"ח לשנה ונותן נפח של 100 גיגה בייט. תמורת 12 ש"ח לחודש או 120 ש"ח לשנה תקבלו 200 גיגה בייט. 39 ש"ח לחודש או 390 ש"ח לשנה יתנו לכם 2 טרה בייט. ולמי שיש לו ממש הרבה מה לגבות מציעה גוגל 10, 20 או 30 טרה בייט תמורת 390, 780 או 1,170 ש"ח לחודש. משום מה, דווקא במסלולים היקרים אין אפשרות לשלם על שנה מראש ולקבל הנחה.

לשירותי הענן בתשלום של גוגל דרייב

הענן של גוגל דרייב

גוגל דרייב Google Drive

דרופבוקס DropBox

בדרופבוקס קיימות רק 2 אפשרויות תשלום רלוונטיות לצרכנים פרטיים (האפשרויות האחרות שהחברה מציעה מיועדות רק לעסקים עם משתמשים רבים): תמורת 9.99 דולר (כ- 38 ש"ח) לחודש או 99 דולר (כ- 373 ש"ח) לשנה תקבלו אחסון בנפח 1 טרה בייט, גישה לספריות שתבחרו מהאפליקציה בסמארטפון גם אם אתם לא מחוברים לרשת, אפשרות למחיקת כל התיקיות המגובות ממכשיר שנגנב ברגע שהוא יתחבר לרשת, שמירת גרסאות קודמות של קבצים למשך 30 יום ותמיכה טכנית במייל.

מי שרוצה את כל מה שדרופבוקס יכולה להציע יכול לשלם 19.99 דולר (כ- 75 ש"ח) לחודש או 199 דולר (כ- 750 ש"ח) לשנה ולקבל 2 טרה בייט, את כל מה שמקבלים תמורת 9.99 דולר לחודש וגם שליטה מתקדמת על השיתוף בעזרת תאריכי תפוגה, סיסמאות וניהול הרשאות להורדת קבצים, חיפוש טקסטואלי בתוך המסמכים (אפשרות שבגוגל ובמיקרוסופט זמינה גם בחינם), שמירת גרסאות קודמות של קבצים ל- 120 יום, Showcase (מעין תיקייה אינטראקטיבית עם מסמכים ותמונות שהאנשים ששיתפתם אותה איתם יכולים גם להגיב), צפייה בקבצים ממחשב ללא הורדה שלהם (Smart Sync - מיועד לחסוך מקום על הכונן שלכם), אפשרות לראות מי צפה בקבצים שלכם ומתי, ותמיכה טכנית גם בצ'ט.

לשירותי הענן של דרופבוקס

דרופבוקס

דרופבוקס Dropbox

OneDrive

מיקרוסופט מציעה שלוש רמות של מסלולי אחסון בתשלום, ואצלה נמצא גם את ההבדל הגדול ביותר בתמורה בין המסלולים האלה: המסלול הבסיסי שמציעה החברה עולה 8.99 ש"ח לחודש ומרחיב את נפח האחסון ל- 50 גיגה, אותו נפח שאפל מציעה בכמחצית מהמחיר הזה וחצי מהנפח שגוגל מציעה בשקל פחות. אבל המסלולים המעניינים באמת הם אלה שעולים סכומים דו ספרתיים: תמורת 30 ש"ח לחודש או 299 ש"ח לשנה תקבלו טרה בייט אחד לאחסון, פלוס 50 גיגה בנפרד לחשבון מייל ללא פרסומות ב- Outlook.com (שלמשתמשים חינמיים נותן 15 גיגה, ובארה"ב גם מציג פרסומות), אבל גם רישיון אישי לחבילת אופיס Office של מיקרוסופט, אותה תוכלו להוריד לשלושה מכשירים - מחשב אחד, טאבלט אחד וסמארטפון אחד.

תמורת 45 ש"ח לחודש או 449 ש"ח לשנה תקבלו 5 טרה בייט, אותם תוכלו לחלוק בין 5 אנשים (כולל המשלם), פלוס 5 תיבות מייל של 50 גיגה במקום 15 ב- Outlook.com והורדה של תוכנות אופיס ל- 5 מחשבים, 5 טאבלטים ו- 5 סמארטפונים. בנוסף, בשני המסלולים תקבלו אפשרות להגדיר לכל קובץ או תיקייה שתשתפו סיסמת גישה ותאריך תפוגה, וכל קובץ שמחקתם, עדכנתם או נפגע על ידי נוזקה כלשהי, הגרסה הקודמת שלו תישמר למשך 30 יום. כמו כן, התשלום מעניק גם את האפשרות לבחור קבצים ותיקיות שיהיו זמינים דרך האפליקציה לאנדרואיד במצב אופליין.

לשירותי הענן של One Drive

שירותי הענן של OneDrive

OneDrive

לסיכום, אם עקבתם אחר המספרים, ודאי שמתם לב שבאופן תמוה, השירות הנדיב ביותר למשתמשים חינמיים נותן את התמורה המעטה ביותר תמורת התשלום הגבוה ביותר למי שפותח את הארנק. דרופבוקס, שהמשותף לה ולמגה הוא ההתעלמות מישראל והתמחור במטבעות זרים, מציעה טיפה יותר תמורת טיפה פחות. מיקרוסופט נותנת תמורת פחות כסף הרבה יותר תמורה, אבל היא רלוונטית בעיקר למי שצריך או רוצה את תוכנות אופיס. ואילו אפל וגוגל מציעות את המחירים הנמוכים ביותר, אבל גוגל נותנת יותר אפשרויות למי שרוצה לקבל תמורת הכסף לא רק נפח אחסון ושיתוף שלו עם בני המשפחה, ושתיהן מציעות את המתחרות הבסיסיות שלהן לאופיס גם למשתמשים חינמיים.

| אולי יעניין אותך גם