Skip to main content

5 סמארטפונים מומלצים בפחות מ- 2,500 ש"ח

 |  יאיר מור

בכתבה הקודמת הוכחנו שאפשר לרכוש היום סמארטפון איכותי בפחות מ- 1,000 ש"ח בלי יותר מדי פשרות. אבל מצד שני, מי שיכול להרשות לעצמו מכשיר יקר יותר יצטרך להתפשר עוד פחות, ולמען האמת בכתבה הזו תראו איך חלק מה"פשרות" הללו הן יותר רווח מהפסד. כך למשל, תוכלו לרכוש מכשירים שבשנה שעברה עלו 3,500 ש"ח בפחות מ- 2,500 ש"ח, ולקבל מכשירי דגל שמגיעים עם קצת פחות חידושים וגימיקים, אבל בדיוק עם כל מה שצריך כדי ליהנות מהשימוש גם בעוד שנתיים.

הסמארטפונים הכי טובים שמצאנו מ- 1,001 עד 2,500 שקלים

זוהי רשימת הסמארטפונים שהכי התרשמנו מהם בטווח המחירים הזה. על חלקם עשינו סקירות ועל אלה שלא עשינו עליהם סקירות, צפינו בסקירות של סוקרים מוכרים מרחבי העולם שהתרשמו מהם לטובה.

שיאומי Xiaomi Mi 9T PRO

הסמארטפון הזה אשר שייך לסדרת הביניים של החברה הוא מאוד מעניין מהסיבה שהוא מעניק את כל הפיצ'רים החמים שקיימים היום בשוק הסמארטפונים במחיר משתלם במיוחד. הוא מצויד במעבד ביניים Snapdragon 855 המיוצר בטכנולוגיית 8 ננומטר, שאומנם נחשב למעבד ביניים, אך אנו בטוחים שרבים מכם לא ירגישו ממש בהבדלים בינו לבין מעבד של מכשיר דגל. אלא אם אתם מתכננים משימות מאוד קשות בשבילו. הוא מגיע עם מסך Amoled איכותי בגודל 6.39 אינץ' ברזולוציית Full HD Plus 1080x2340 המציג צבעים עשירים וחדים, זיכרון RAM בנפח 6 גיגה, זיכרון אחסון בנפח 128 גיגה ללא אפשרות הרחבה, סורק טביעות אצבע מהיר שממוקם בתוך המסך, סוללה בקיבולת 4,000mAh שמספיקה ליום עבודה שלם, NFC ובלוטות' 5.0.

ה- Mi 9T כולל 3 מצלמות בגב המכשיר ומצלמת סלפי נשלפת, שזה דבר שקצת נדיר למצוא במכשיר ביניים. המצלמות מגיעות עם טכנולוגיית בינה מלאכותית AI המשפרת את איכות התמונה בהתאם לאובייקט המצולם ולתנאי הצילום. המצלמה הראשית היא בעלת חיישן 48 מגה פיקסל, יש גם מצלמת טלפוטו עם חיישן 8 מגה פיקסל המאפשרת לבצע זום אופטי x2, ומצלמת זווית רחבה (124 מעלות) המגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל. התמונות והוידאו (איכות מקסימלית של 4K בקצב של 30 פריימים בשנייה) יוצאים מוצלחים בתנאי תאורה טובים, במיוחד באור יום, אך כאשר נמצאים במקומות סגורים, כמו בתוך הבית למשל, איכות התמונה יורדת וגם הצבעים נהפכים לדהויים יותר ופחות עשירים.

המצלמה הנשלפת נפתחת במהירות (חשבנו שזה חשוב לציין את זה, בכל זאת מצלמת סלפי ואתם לא רוצים להמתין לה המון זמן) כוללת חיישן 20 מגה פיקסל ומציעה טכנולוגיית AI לשיפור תמונות באופן אוטומטי. גם התוצאות עם המצלמה הזו הן טובות בעיקר בתנאי תאורה טובים, ובתנאי תאורה פחות טובים האיכות והחדות יורדים בהתאם.

המכשיר תומך בטעינה מהירה (50% תוך חצי שעה) וגם מגיע עם מטען מהיר בקופסה, הוא לא תומך בטעינה אלחוטית, לא מציע עמידות למים, אך בשורה התחתונה יש לו מפרט מעולה יחסית למחיר שלו והוא נותן תמורה טובה למחיר.

לרכישת Xiaomi Mi 9T PRO בצבע שחור עם אחריות של יבואן רשמי

לרכישת Xiaomi Mi 9T PRO בצבע אדום עם אחריות של יבואן מקביל

Xiaomi Mi 9T PRO

Xiaomi Mi 9T PRO

סמסונג גלקסי Samsung Galaxy A70

הגלקסי A70 שסמסונג השיקה לא מזמן, ודרך אגב גם קיבל ציון טוב בסקירה שעשינו עליו, הוא דוגמה מעולה למכשיר מצוין שנמצא בטווח המחירים שעליהם אנו מדברים בכתבה זו. הוא מגיע עם מסך סופר אמולד איכותי בגודל 6.7 אינץ' ורזולוציית Full HD+, מעבד Snapdragon 675 שאולי על הנייר הוא נחשב למעבד ביניים אך יחד עם זאת הצלחנו לעבוד על מספר רב של אפליקציות במקביל ולהריץ משחקים "כבדים" בצורה טובה, זיכרון עבודה בנפח גדול של 6GB, סוללה בקיבולת 4,500mAh שמספיקה ליום עבודה שלם, אך מהמצלמות שלו פחות התרשמנו - יש לו מערך צילום משולש בגב המכשיר כאשר לאף אחת מהן אין מייצב אופטי. המצלמה הראשית אשר נחשבת לטובה מבין השלושה כוללת חיישן 32 מגה פיקסל. התמונות והוידאו (4K בקצב 30 פריימים בשנייה) המתקבלים ממנה הם באיכות טובה (יחסית למכשיר ביניים), ועל פי סקר שערכנו - רבים אהבו את התוצאות שלה.

ה- A70 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 כאשר עליה מולבש ממשק המשתמש המצוין של סמסונג One UI, הוא כולל סורק טביעות אצבע מתחת למסך, שלא עבד לנו כמו שציפינו, אך זיהוי הפנים המהיר פיצה על כך. הוא תומך בטעינה מהירה (25W) ומגיע גם עם מטען מהיר בקופסה, הוא לא תומך בטעינה אלחוטית, אין לו עמידות למים, אך סך הכל זה מה שאפשר לקבל מסמסונג במחיר הזה. אנחנו חושבים שהוא מכשיר מצוין המעניק חווית עבודה טובה וגם נותן תמורה טובה למחיר.

לרכישת הגלקסי A70 בצבע שחור עם אחריות של יבואן רשמי

לרכישת הגלקסי A70 בצבע לבן עם אחריות של יבואן רשמי

לרכישת הגלקסי A70 בצבע כתום עם אחריות של יבואן רשמי

סמסונג גלקסי Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70 

וואווי Huawei P20

ומה יותר טוב מלרכוש מכשיר דגל מדור קודם ? נכון, לרכוש מכשיר דגל מהדור הנוכחי. וואווי, שמנסה דווקא להתקרב לסמסונג ואפל, עדיין מציעה מכשירי דגל במחירים נמוכים יותר משתי החברות האחרונות שעומדות בינה ובין צמרת שוק הסמארטפונים העולמי (אלא אם כן ארה"ב תתערב ותכריז על חרם, אבל זו כבר בעיה אחרת). עם מעבד מתומן ליבות במהירות עד 2.4 גיגה הרץ, 4 גיגה זיכרון ו- 128 גיגה אחסון, ה- Huawei P20 הוא אחד המכשירים המהירים ביותר שאפשר לרכוש בתקציב המדובר. עם מצלמה אחורית כפולה עם חיישני 12 ו- 20 מגה פיקסל בעלת ציון של מעל 100 ב- DxOmark, מסך ברזולוציה של 2,240 על 1,080 פיקסלים בצפיפות של 429 פיקסלים לאינץ' וביצועים המתחרים באלה של גלקסי S9 (שעולה בממוצע כ- 500 שקל יותר) הוא בהחלט בחירה טובה.

לרכישת Huawei P20 מאתר KSP

וואווי Huawei P20

Huawei P20

נוקיה 7 פלוס Nokia

מותג העבר עושה קאמבק רציני, והמכשיר הזה, שיצא בתחילת השנה, מייצג נאמנה את הדרך - הוא מריץ את Android One, כך שהוא מקבל עדכונים כמעט ישירות מגוגל כדי להישאר מעודכן לטווח של שנתיים לפחות, והוא כבר קיבל עדכון לאנדרואיד 9, כך שהוא היחיד ברשימה הזו עם גרסה עדכנית. בנוסף הוא מגיע עם גוף יוקרתי ומפרט עוצמתי למדי.

נתחיל מהגוף: הוא עשוי זכוכית ואלומיניום ומרגיש מצוין ביד (אם כי לטעמי האישי הוא חלק מידי ונוטה לצבור טביעות אצבע רבות על הצד האחורי). בפנים נמצא מעבד Snapdragon 660 מתומן ליבות במהירות עד 2.2 גיגה הרץ, זיכרון עבודה בנפח 4 גיגה, אחסון בנפח 64 גיגה, מצלמה כפולה עם חיישני 12 ו- 13 מגה פיקסל (שלטעמי פחות טובה מאלו של המכשירים הקודמים בסקירה), מצלמה קדמית עם חיישן 16 מגה פיקסל, מסך בגודל 6 אינץ' ברזולוציה של 2,160 על 1,080 פיקסלים, צפיפות של 403 פיקסלים לאינץ', סורק טביעות אצבע ושקע USB-C לטעינה וחיבור אביזרים. הוא גם תומך ב- NFC, כך שגם איתו תוכלו להטעין את הרב קו באמצעות האפליקציה.

לרכישת Nokia 7 PLUS מאתר KSP עם אחריות של יבואן רשמי

נוקיה 7 פלוס Nokia

Nokia 7 PLUS

שיאומי פוקופון Xiaomi Pocophone F1

מאז תחילת הקיץ נראה שזה המכשיר המדובר בעולם כרגע. המפרט שלו מתאים יותר למכשיר דגל, אבל המחיר שלו הוא פחות ממחצית ממכשירים אחרים שחולקים איתו את רוב התכונות. הוא מבוסס על מעבד Snapdragon 845 מתומן ליבות במהירות עד 2.8 גיגה הרץ, 6 או 8 גיגה בייט זיכרון RAM עבודה (6 בגרסאות עם 64 או 128 גיגה אחסון, 8 בגרסה בעלת 256 גיגה אחסון), מגש לשני כרטיסי סים או כרטיס סים וכרטיס microSD להרחבת האחסון, מצלמה אחורית כפולה עם חיישני 12 ו- 5 מגה פיקסל, מצלמה קדמית עם חיישן 20 מגה פיקסל ומסך 6.18 אינץ' ברזולוציה של 2,246 על 1,080 פיקסלים וצפיפות של 402 פיקסלים לאינץ'. כל זה בפחות מ- 2,000 ש"ח.

מצד שני, אותה חברה מציעה בעוד כמה מאות שקלים את ה- Mi 8, עם גוף בעל מסגרת מתכתית וגב מזכוכית (במקום פלסטיק), מצלמה אחורית כפולה עם 2 חיישני 12 מגה פיקסל שמצלמת טוב יותר (באתר DxOmark הוא התברג לרשימת עשרת הסמארטפונים עם המצלמות הטובות בעולם, שהמחיר הממוצע של המכשירים בה הוא כפול ממנו), מסך סופר אמולד Super AMOLED בגודל 6.21 אינץ' באותה רזולוציה ושקע טעינה מהיר יותר בתקן USB-C. כך שקשה מאוד לבחור מי מהשניים האלה עדיף יותר.

לרכישת Xiaomi Pocophone F1 מאתר KSP עם אחריות של יבואן מקבילי

שיאומי פוקופון Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

יותר כסף, פחות פשרות

נכון שאין דבר כזה מושלם, אבל בטווח שבין מכשירים זולים שמגיעים עם פשרות רבות למכשירי הדגל שמגיעים עם חור בארנק, אפשר למצוא לא מעט סמארפונים שכוללים תכונות של מכשירי דגל ללא תג המחיר הגבוה. תכונות כמו NFC, שנתמך ברובם המוחלט של המכשירים בסקירה (אהמ, חוץ מאייפון) ומאפשר להטעין את כרטיס הרב קו ולחבר אביזרי בלוטות' Bluetooth מבלי לחפש אותם בתפריטי הקישוריות, או מצלמות בעלות איכות גבוהה יותר שיתעדו את החיים שלכם ברמה אחרת, מצדיקות את תוספת המחיר עבור רוב סוגי המשתמשים.

גילוי נאות - אנו מקבלים עמלה על כל רכישה שתבצעו באתרים המוצגים במאמר זה. עמלה זו אינה מייקרת את המוצר שאתם רוכשים והיא תורמת להתפתחות האתר.

| אולי יעניין אותך גם