כיום יש לא מעט יוצרי תוכן ברחבי העולם, אבל זה לא אומר שקל ליצור תכנים, כדי לקבל תוצאות טובות צריך לעבוד קשה וגם צריך מחשב מתאים כמובן, כזה שמגיע עם חומרה ופיצ'רים מתקדמים שמאפשרים לבצע את העבודה ביעילות ובמהירות, מבלי שהוא יגמגם, יקרטע או ייתקע במהלך העבודה.
אם אתם מתכננים להיכנס לשוק הזה וגם לכבוש אותו או לבלוט מעל המתחרים שלכם, תצטרכו מחשב עוצמתי שיכול להתמודד עם כל משימה שתתנו לו.
יצרניות המחשבים השונות מייצרות מחשבים ניידים המתאימים לקהלים ולשימושים שונים. יש מחשבים ניידים פשוטים וזולים המיועדים לאנשים שצריכים מחשב רק לשימושים בסיסיים, כמו: גלישה באינטרנט, קריאה ושליחת מיילים, עבודה עם קבצי אקסל והכנת מצגות.
יש מחשבים ניידים המיועדים לגיימרים המגיעים עם מעבד עוצמתי, כרטיס מסך מתקדם ומסך איכותי בעל קצב רענון גבוה המאפשרים לגיימר ליהנות מחווית משחק טובה, חלקה ומהנה במיוחד. ויש מחשבים המיועדים ליוצרי תוכן – מחשבים אלה גם מגיעים עם חומרה מתקדמת המספקת ביצועים גבוהים, אך יש להם עוד פיצ'רים מתקדמים נוספים, שבאמצעותם יוצר התוכן יכול לעבוד באופן הרבה יותר יעיל ומהיר וגם לקבל תוצאות טובות יותר.
קיימות עוד סדרות נוספות המתאימות לקהלים ושימושים אחרים, כמו הסדרות העסקיות למשל המתאימות לאנשי עסקים, רופאים ומנכ"לים שצריכים מחשבים קומפקטיים, קלים ועוצמתיים המציעים פיצ'רים שונים השומרים על המידע של המשתמשים ופרטיותם.
אסוס (Asus), MSI, לנובו (Lenovo), HP ודל (Dell) מציעות מגוון דגמים המיועדים במיוחד ליוצרי תוכן ברמות שונות, מהמתחילים שזה התחביב שלהם ועד למקצוענים שיש להם עסק בתחום או עובדים בחברה כלשהי. דגמים אלה מגיעים עם כל מה שצריך במחשב נייד המיועד ליצירת תכנים – חומרה חזקה ומתקדמת, מסך איכותי המציג צבעים עשירים ומדוייקים, עיצוב מרשים ופיצ'רים נוספים העוזרים ליוצרים לייצר תוכן ביעילות ובקלות.
מה שטוב בדגמים הללו זה שכעת היוצרים יכולים להסתובב עם מחשב עוצמתי שמגיע עם חומרה עדכנית ומתקדמת, מבלי שהם יצטרכו להתפשר על המראה שלו. לפני שהיצרניות השיקו דגמים ייעודיים ליצירת תכנים, יוצרי התוכן נאצלו לרכוש מחשבים המיועדים למשחקים (גיימינג), המגיעים עם עיצוב צעקני ותאורה צבעונית ומסנוורת.
נכון לעכשיו, מצאנו בחנויות רק את סדרות היוצרים של אסוס, דל ו- MSI, אך סביר להניח שבעתיד נראה גם את הסדרות של שאר היצרניות שהזכרנו קודם לכן וגם הן יתווספו למאמר הזה.
חוגה ייחודית, מסך מתקדם ומפרט עוצמתי – ASUS ProArt Studiobook Pro 16 OLED
המחשב הזה של חברת ASUS שונה מהמחשבים של שאר היצרניות בכך שהוא מגיע עם חוגה פיזית ייחודית המשמשת ככלי עזר מאוד חשוב ליוצרי תוכן.
החוגה מאפשרת לגשת באופן מהיר ונוח לכל מיני הגדרות ואפשרויות נפוצות בתוכנות פופולריות שבדרך כלל משתמשים בהן יוצרי תוכן: לייטרום (Lightroom), פרימייר פרו (Premiere Pro), פוטושופ (Photoshop) ואפטר אפקטס (After Effects). לדוגמה: היא מאפשרת לשנות את גודל המברשת, לעשות זום אין (Zoom In) וזום אאוט (Zoom Out), לשלוט על עוצמת השמע, לשנות בהירות ועוד.
ל- ProArt Studiobook Pro 16 OLED יש עיצוב מאוד מרשים ויוקרתי – הוא מגיע בצבע אפור כהה ועל המכסה מוטבע הלוגו של ProArt. כשפותחים אותו נחשפת החוגה המאשרת כי מדובר במחשב מקצועי ליצירת תכנים.
ה- ProArt Studiobook Pro 16 OLED מצוייד במעבדים עוצמתיים של אינטל – Intel Xeon W-11955M או Intel Core i7-11800H, כרטיסי מסך ייעודיים ליצירת תכנים – NVIDIA RTX A3000 או NVIDIA RTX A5000 ומסך OLED בגודל 16 אינץ' ברזולוציית 4K, העומד ב- 100% מתקן הצבעים DCI-P3 ותקן DisplayHDR TrueBlack 500 של ארגון VESA.
המסך מגיע גם עם אישור על כיול צבעים מקצועי של קלמן (Calman) ואישור דיוק צבע של פנטון (Pantone). כל אלה מבטיחים איכות תמונה גבוהה וצבעים עשירים ומדוייקים. אגב, המסך לא תומך במגע. אם תרצו לצייר ולכתוב באמצעות העט הדיגיטלי של אסוס תוכלו לעשות זאת על משטח העכבר המציע יכולת זיהוי של 1024 רמות לחץ.
המחשב מגיע עם זיכרון עבודה (RAM) בנפח של עד 32 גיגה-בייט, עם אפשרות להרחבה עד 64 גיגה-בייט וזיכרון אחסון מהיר מסוג M.2 NVMe PCIe 4.0 Performance SSD או PCIe 3.0 בנפח של עד 2 טרה-בייט.
הוא מציע גם קורא כרטיסים מתקדם המאפשר להעביר קבצים מכרטיסי זיכרון במהירות גבוהה במיוחד, חיבור Thunderbolt 4 שאיתו ניתן לחבר את המחשב למסך חיצוני או להטעין מכשירים, וחיבור HDMI 2.1 התומך ברזולוציות 8K בקצב של 60 פריימים בשנייה או 4K בקצב של 120 פריימים בשנייה, שגם מאפשר לחבר את המחשב למסך חיצוני באמצעות כבל HDMI מתאים.
המחשב מגיע עם חיבורים מתקדמים נוספים, כמו: חיבור USB-A 3.2 דור 2, חיבור USB-C 3.2 דור 2 וחיבור רשת RJ45 המעניק חיבור מהיר ויציב יותר לרשת.
בנוסף לכל אלה הוא גם עומד בתקן ה-MIL-STD 810H של צבא ארה”ב, מה שהופך אותו לעמיד במיוחד בפני זעזועים, חבטות ונפילות, והוא מגיע עם תקן ISV המאשר שיש לו תאימות מלאה לתוכנות אוטודסק (AUTODESK) ואדובי (Adobe).
ה- ProArt Studiobook Pro 16 OLED זמין עם מפרטים שונים במחירים הנעים בין 11,890 ש"ח ועד ל- 16,213 ש"ח לדגם שמגיע עם המפרט הכי חזק ומתקדם. אסוס מעניקה על הדגם הזה 3 שנות אחריות בבית הלקוח (איסוף והחזרה).
לקניית המחשב ProArt Studiobook Pro 16 OLED
תחנת עבודה ניידת המציעה מסך גדול ואיכותי וחומרה עוצמתית – MSI CreatorPro Z17
המחשב הזה של MSI מגיע עם מעבד עוצמתי של אינטל, כרטיס מסך מתקדם של NVIDIA ומסך גדול במיוחד בגודל 17 אינץ' המגיע עם כל התקנים והאישורים הנחוצים לקבלת צבעים מדוייקים ואיכות תמונה גבוהה.
ה- CreatorPro Z17 מצוייד במעבד i9-12900H וכרטיס המסך NVIDIA RTX A5500. מדובר בכרטיס מסך ייעודי ליצירת תכנים. שני אלה מאפשרים לו להעניק חווית עבודה טובה, חלקה ומהנה במיוחד.
הוא נראה מאוד אלגנטי ומרשים, במיוחד הלוגו של MSI על המכסה המשדרג את המראה שלו.
המסך שלו בעל פאנל ברמת IPS, בגודל 17 אינץ' וברזולוציית QHD+ (2560×1600). הוא עומד ב- 100% מתקן הצבעים DCI-P3, מגיע עם אישור כיול צבעים של קלמן ודיוק צבעים של ΔE<2.
יש לו זיכרון עבודה בנפח מרשים במיוחד של 64 גיגה-בייט וכונן M.2 SSD מהיר לאחסון קבצים מסוג PCIe 4.0 Performance בנפח של 2 טרה-בייט.
באריזה ניתן למצוא את העט הדיגיטלי של MSI המציע זיהוי של 4096 רמות לחץ שונות ומאפשר לצייר, להדגיש, לסמן ולבצע מגוון פעולות נוספות על המסך.
גם הוא, כמו המחשב של אסוס שמעליו עומד בתקן של צבא ארצות הברית, אך כאן מדובר בתקן ישן יותר – MIL-STD 810G, המגיע עם פחות בדיקות. בנוסף, הוא מגיע עם תקן ISV.
בגזרת החיבורים הוא מציע מגוון חיבורים מתקדמים, כמו: Thunderbolt 4, HDMI 2.1, USB-C, USB-A 3.2 דור 2 וקורא כרטיסים.
את האחריות על ה- CreatorPro Z17 מספקת חברת סרב פרו המעניקה אחריות למשך שנתיים, הכוללת איסוף והחזרה.
המחירים של דגמי ה- CreatorPro Z16 ו- CreatorPro Z17 נעים בין 8,746 ש"ח ועד ל- 17,246 לדגם שמגיע עם המפרט הכי מרשים ועוצמתי.
לקניית המחשב MSI CreatorPro Z17
עיצוב מינימליסטי ומסך מגע גדול – Dell XPS 17
חברת דל מציעה ליוצרי תוכן את ה- XPS 17. מחשב פחות חזק משני אלה שמעליו המתאים לעבודות ומשימות שלא דורשות כרטיס מסך "חזק", כמו עריכת תמונות וקבצי וידאו באיכות של 1080p ולא 4K וכו'.
עם זאת, יש לו מסך מגע גדול והוא מצוייד במעבד העוצמתי של אינטל Intel Core™ i9-12900HK. המסך שלו בגודל 17 אינץ', ברזולוציית (4K (3840×2400 ובעל קצב רענון של 60 הרץ.
בגזרת הזכרונות הוא מציע זיכרון עבודה בנפח כולל של 64 גיגה-בייט המתקבל משני כרטיסי זיכרון בנפח של 32 גיגה-בייט מסוג DDR5 במהירות 4800 מגה-הרץ, וזיכרון אחסון מהיר מסוג NVMe בנפח של 2 טרה-בייט.
כרטיס המסך כאן הוא ה- GeForce RTX 3060 של NVIDIA, המגיע עם זיכרון מסוג GDDR6 בנפח של 6 גיגה-בייט. כפי שציינו קודם לכן, כרטיס המסך הזה לא מיועד עבור עריכת קבצי וידאו באיכויות גבוהות של 4K ובטח שלא 8K.
יש לו עיצוב די מרשים ועל המכסה שלו אין יותר מידי קשקושים, חוץ מהלוגו של דל שמשתלב נהדר עם הצבע הכסוף שלו. המשטח שמסביב למקלדת ומשטח העכבר הוא בעל טקסטורה מאוד מיוחדת המעניקה לו מראה ייחודי ויוקרתי.
הוא מגיע עם ארבעה חיבורי Thunderbolt 4 (שניים בכל צד) שאליהם ניתן לחבר מסך חיצוני או להטעין באמצעותם מכשירים שונים. ליד שני חיבורי ה- Thunderbolt 4 שנמצאים בצד ימין יש קורא כרטיסים בגודל מלא וחיבור 3.5 מ"מ לאוזניות/מיקרופון.
מחירו של ה- XPS 17 שמגיע עם המפרט החזק ביותר עומד על 16,990 ש"ח. חברת דל מעניקה 3 שנות אחריות בבית הלקוח.
ניתן ליצור תוכן כמעט על כל מחשב נייד, אך לא כל המחשבים מאפשרים לעבוד עם התוכנות המתקדמות ביותר ועם קבצי וידאו או תמונות באיכות גבוהה.
יוצרי תוכן חובבנים אולי יוכלו להסתדר עם המחשבים הפשוטים והזולים, אך יוצרים מתקדמים ומקצועיים שיצירת תוכן זה העיסוק המרכזי שלהם או מתכננים להפוך אותה לעיסוק המרכזי שלהם בעתיד, יצטרכו מחשב חזק ואמין שישמש אותם למשך שנים.