בשנים האחרונות, יכולותיהם של הסמארטפונים שנמצאים בכל כיס או תיק הולכות ומשתפרות, כך שהם מסוגלים לבצע בהצלחה יותר ויותר מטלות שעד כה דרשו שימוש במחשב נייד במקרה הטוב, או נייח במקרה הפחות טוב. כמובן שלא כל הסמארטפונים מסוגלים לבצע את כל המטלות המדוברות – אך המכשיר הבולט ביותר כזה שמציע את השימושיות הרבה ביותר הוא הגלקסי S23 אולטרה של סמסונג.
מפרט: הטלפון החזק בהיסטוריה
זה מתחיל מהרכיבים הפנימיים שלו: לגלקסי S23 אולטרה יש מפרט שקשה להפריז ברמת היכולות שלו. המעבד שלו הוא ה- Snapdragon 8 Gen 2, מדובר במעבד החזק ביותר למכשירים ניידים שקיים כיום בעולם. אך זה עוד לא הכול: קוואלקום (Qualcomm), שמתכננת את המעבד, עבדה בשיתוף פעולה צמוד עם סמסונג כדי להתאים את השבב, שמיוצר בפועל במפעלי סמסונג, במיוחד עבור מכשיר הדגל של היצרנית הקוריאנית, וכך המכשיר נהנה מיכולות שאף מכשיר אחר לא מגיע אליהן, אפילו אם הוא משתמש בשבב בעל אותו שם.
על פיסת הסיליקון הזעירה נמצאות 8 ליבות עיבוד: אחת מיועדת למשימות 'תובעניות', במהירות בלתי נתפסת של 3.36 גיגה-הרץ – מהיר יותר מרוב המחשבים הניידים, ארבע ליבות נוספות במהירות של 2.28 גיגה-הרץ לשימושים 'רגילים', ושלוש חסכוניות במהירות 2 גיגה-הרץ למשימות קלות יותר תוך צריכת סוללה מינימלית.
סה"כ, מדובר בכוח עיבוד גדול ב- 34% לעומת מכשיר הדגל הקודם של סמסונג. בנוסף, המאיץ הגרפי Adreno 740 הותאם גם הוא למכשיר, ומציג שיפור מדהים של לא פחות מ- 41% בביצועי הגרפיקה – מה שהופך את S23 לחיית משחקים. מעבר לכך, הגבירו סמסונג וקוואלקום את יכולות עיבוד למידת המכונה (כלומר: אינטליגנציה מלאכותית) של השבב ב- 49% – בעיקר לצורך 'תיקון' מהיר של תמונות וסרטונים מהמצלמה המובנית.
כל זה מלווה על ידי זיכרון עבודה (RAM) מהיר במיוחד בתקן LPDDR5+, המסוגל לעבד מידע בקצב של בין 6.4 ל- 8.5 גיגה-ביט לשנייה, ואחסון בתקן UFS 4.0, המסוגל להגיע למהירות העברת מידע של 23.2 גיגה-ביט לשנייה, מהירות קריאה של 4.2 גיגה-ביט לשנייה ומהירות כתיבה של 2.8 גיגה-ביט לשנייה. כל זה תוך צריכת אנרגיה נמוכה ב- 46% לעומת שבבי האחסון הקודמים. שניהם, כמובן, מיוצרים על ידי חטיבת החומרה של סמסונג עצמה.
שחקו אותה
כאמור, המפרט מאפשר לגלקסי S23 אולטרה להיות המכשיר האידיאלי למשחקים – במיוחד כאשר מצרפים אליו את התוספות האחרות שהצליחה סמסונג לדחוס לגוף הדקיק: ראשית, מערכת קירור עם תיבת אידוי גדולה משמעותית מהדורות הקודמים למניעת התחממות. שנית, מסך מרהיב המסוגל להגיע לקצב רענון של 120 הרץ ולבהירות של 1,750 ניטים, שהיא פי שניים מהבהירות המקסימלית של מכשירי הדגל של לפני שלוש-ארבע שנים בלבד. ושלישית, תכונת Game Booster, שנמצאת בתפריט של אפליקציית Game launcher, המרכזת את כל המשחקים המותקנים במכשיר, ומציעה אפשרויות לייעול השימוש במכשיר למשחקים. כך, למשל, היא מסוגלת להשהות את ההתראות כדי שלא תפרענה למשחק, למנוע הפעלה בשוגג של מחוות ניווט, להפסיק את הבהירות האוטומטית, ואף לבחור בין מצבי משחק שמנצלים את המעבד והמסך המרהיב במלואם, כדי להריץ את המשחקים בהגדרות הגבוהות ביותר, שאפילו מחשבים ניידים בקושי מסוגלים לעמוד בהן, או מעניקים לכם יותר שעות משחק על חשבון הרזולוציה וקצב רענון הפריימים (תמונות).
חיית עבודה
גלקסי S23 אולטרה הוא גם המכשיר האידיאלי לעבודה: המסך הענק, שגודלו 6.8 אינץ', מסוגל להציג יותר מידע באופן ברור ונוח לקריאה, כך שניתן למשל לצפות וליצור עליו מסמכים (כמובן שהוא מגיע עם כל חבילת Microsoft 365, המוכרת בשמה הקודם, Office, לעבודה עם מסמכים, גיליונות עבודה ומצגות).
המכשיר מציע גם עבודה בצורה דומה מאוד למחשב: מעבר למצב פיצול המסך המצויה כיום במכשירים כאלה, ומופעלת על ידי לחיצה ארוכה על אייקון אפליקציה במסך האפליקציות הפעילות וגרירתה למחצית המסך הרצויה, הוא מאפשר לפתוח אפליקציות כחלונות – שאותן ניתן להזיז, להגדיל, להקטין ואפילו לקבוע רמת בהירות כדי לצפות בשתי אפליקציות בו-זמנית על רוב המסך. ואם המסך קצת קטן לכם בשביל חלונות – אל תשכחו שסמסונג מציעה את DeX – התוכנה שמאפשרת חיבור חוטי או אלחוטי למסך מחשב או לטלוויזיה, במקביל למקלדת ועכבר חיצוניים, ומציגה ממשק ייעודי שנראה ממש כמו מערכת הפעלה של מחשב.
אבל הייחוד הבולט ביותר של דגם ה- S Ultra, כידוע, הוא העט שירש מסדרת הנוט (Note) של סמסונג, ומאפשר לצייר על המסך או לכתוב בכתב יד – גם בעברית, כמובן – באפליקציות של גוגל וסמסונג, שיודעות להמיר את כתב היד לטקסט דיגיטלי 'רגיל'.
העט גם משתפר בכל דור ודור של הסדרה ברמת הדיוק, כך שהוא כבר מרגיש כמעט כמו עט אמיתי מבחינת התגובה, ובדור הנוכחי ניתן גם לשתף את השרטוטים והשרבוטים שנעשים באמצעותו בזמן אמת עם העמיתים לעבודה בשיחות Google Meet.
הטלפון הכי חכם
סמסונג מספקת עם המכשירים גם כמה אפליקציות שימושיות מאוד, שבהן Smart Things, אפליקציית הבית החכם שלה, שהפכה לאחרונה למעין מרכז שליטה על אביזרים נלווים, כמו האוזניות מסדרת Galaxy Buds של החברה, הניתנות לשליטה מתוך האפליקציה או לאיתור במידה ואתם לא מוצאים אותן.
בנוסף, אפליקציית Bixby Routines מאפשרת להגדיר פעולות אוטומטיות שהמכשיר יבצע בנסיבות מסוימות, כמו להעביר את הטלפון למצב שקט ולשלוח הודעה לבן/בת הזוג כאשר הגעתם למשרד, לצאת ממצב שקט, להחזיר את הצלצול ולעדכן את המשפחה שאתם בדרך הביתה ביציאה מהמשרד, לכבות את האורות החכמים בבית כשאתם יוצאים ממנו, לפתוח את אפליקציית המפות ואפליקציית המוזיקה באופן אוטומטי, להשתיק התראות בעת חיבור למערכת הבלוטות' ברכב ועוד.
לעבוד ולשחק בלי לפחד
ומכל זה אפשר ליהנות במשך שעות על גבי שעות, בזכות הסוללות העצומות שהצליחה סמסונג לדחוס לתוך המכשירים: בגרסת האולטרה נשארה הסוללה בקיבולת של 5,000 מיליאמפר/שעה, כמו בדור הקודם, למרות הגדלת המצלמה ומערך הקירור. ובגרסאות הקטנות יותר הסוללות אף גדלו, ל-3,900 מיליאמפר/שעה בגרסה הבסיסית, ו-4,700 מיליאמפר/שעה בגרסת הפלוס.
אומנם הסוללה בגלקסי S23 אולטרה נשארה באותה קיבולת, אך שיתוף הפעולה של סמסונג עם קוואלקום להתאמת המעבד מייעל עוד יותר את ניצול הסוללה, ובזכות כך מדדה סמסונג עד 99 שעות של האזנה למוזיקה או 26 שעות של צפייה בווידאו. חיי סוללה שאף מחשב ומעט מאוד סמארטפונים אחרים, מסוגלים להשתוות אליהם.
{headtag:customtag} {/headtag}