ה- GM27-CQS הוא אחד מהם – מדובר במסך גיימינג מבית Cooler Master שמציע מסך קעור בגודל 27 אינץ', פאנל VA, רזולוציה מקסימלית 1440p – ואם תשוטטו בגוגל שופינג תגלו לא מעט חנויות שמציעות אותו בקצת פחות מ- 1,000 ש"ח.
עיצוב כמו שגיימרים אוהבים, אבל לא מוגזם
נתחיל מהמראה שלו וכיאה לאביזר גיימינג, יש כאן את הקימורים הנדרשים והאלמנטים הגיאומטריים שהז'אנר כל כך אוהב. הוא עדיין סולידי יחסית – כולו צבוע שחור ומעמד המתכת צועק סטנד של מסך סטנדרטי – כך שאילוצי החיסכון מתבטאים כבר בשלב הנראות.
השוליים גם לא דקיקים במיוחד. מדדנו 8 מ"מ בצדדים ולמעלה. עוביו של "סנטר" הצג כ- 1.5 ס"מ ובמרכזו שולב לוגו קטנטן של היצרנית.
החיבורים ממוקמים כולם בגב המסך כמקובל, אם כי היציאות פונות כלפי מטה, כלומר צריך להגיע עם הכבל לכל מחבר בגישה מעט עיוורת – לא הפתרון הכי נוח, בטח כשפגשנו מסכים שהיציאות שלהם מקבילות לשולחן וחיבור כבלים אליהן הרבה יותר פשוט ומהיר.
מבחינת חיבורים זמינים, יש כאן צמד כניסות HDMI 2.0, כניסת DP וחיבור לאוזניות. מאכזב קצת לגלות שאין כאן יציאת USB Passthrough עבור חיבור התקנים חיצוניים – לא דרישה גדולה מדי ממסך גיימינג בשנת 2024.
איכות תמונה מצוינת וטווח צבעים מותאם לגיימינג
עוברים לאיכות התמונה, על פני 27 אינץ', הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1440X2560 פיקסלים (או 2K אם תרצו), שנראית חדה ומושחזת. תוסיפו למשוואה יחס ניגודיות 4000:1 ובהירות מקסימלית בעוצמת 350nits וקיבלתם מסך בוהק שמספק טווח גוונים נדיב בין השחור ללבן.
הקימור עומד על 1500R, מעין עמק השווה שבין מסכי 1000R העוטפים, ל- 1800R הכמעט ישרים – וזה אומר שאין כאן תחושה אימרסיבית במיוחד, אבל בטוח כזו שמרגישה יותר עוטפת מהמסכים השטוחים, כלומר ה- "רגילים".
מבחינת עושר הצבעים, ה- GM27-CQS תומך בסולמות הצבעים DCI-P3 90% ו- sRGB 120%, כך שיש כאן טווח צבעים נדיב ולפחות עבור צרכי גיימינג שגרתיים, כנראה שלא תצטרכו יותר מזה. שמנו לב שלמסך יש נטייה טבעית לרוויה, בדגש על הצבעים החמים. מה זה אומר ? גוון עור טבעי נראה כתמתם מעט, ורדים שצילמנו היו אדומים להחריד ושמיים תכלת במסך אחר תועדו כאן ככחולים עזים. זו אולי גרסה "מואצת" ויותר מלאת חיים של המציאות, אבל גם נוטה להיות רחוקה מכוונת המשורר – חיסרון לא קטן אם מתכוונים להיעזר במסך הזה לתיקוני צבע קטנים ועריכת וידאו ותצטרכו לשמור על הצבע המקורי.
החדשות הטובות הן שניתן לשנות את התצוגה לכמה מצבים נוספים, חלקם ייעודיים לפי ז'אנרים פופולריים של משחקים: FPS, RTS ו- MOBA בין היתר או התאמה לפי שימוש, כמו Web, Movie, Text וכו'. בהתאם לשימוש האישי שלנו, העדפנו להשתמש ברוב הזמן במצב sRGB, שאמנם הפך את הגוונים ליותר דהויים ו- "שטוחים", אבל לפחות הציג אותם באופיים המלא והתואם למציאות.
חווית גיימינג מצוינת
עוברים לגיימינג ויש כאן כמה תכונות שבלטו לטובה: זמן תגובה של 0.5ms תמיד מתקבל בברכה, קצב הריענון עומד על 170Hz ב- Overclock ותכונת סנכרון הפריימים של FreeSync Premium נתמכת, חדשות טובות אם אתם בעלי כרטיס מסך מבית AMD.
מצד G-SYNC, הטכנולוגיה המתחרה מבית Nvidia, ב- Cooler Master מתייחסים לנושא כ- "G-Sync Range: Yes", אם כי המונח G-Sync Range לא מוכר מדי, מה גם שבאתר התאימות של Nvidia אין שום אזכור למסך שלפנינו. כך שקחו את ההבטחה לתאימות G-SYNC בערבון מוגבל. תכונות גיימינג נוספות כוללות Over Drive ב- 4 רמות, הוספת סופר פריימים והוספת כוונת מעל המסך.
צריך גם לדבר על קצב הריענון. נכון, הוא עומד על 170Hz בלבד, לכאורה לא הנתון הגבוה ביותר שגיימר מקצועי יתפשר עליו, אבל חשוב לזכור במקביל שני דברים: ראשית, כנראה ששחקן מתקדם ממילא לא יבחר את המסך שלפנינו, וקרוב לוודאי יחפש פאנל יותר יוקרתי, רזולוציה 4K ומן הסתם שגם קצב ריענון יותר גבוה ייכנס לתמונה – אבל מדובר כבר במסכים שעולים פי כמה וכמה מה- GM27-CQS.
הדבר השני שצריך להכיר היא העובדה שהרזולוציה המקסימלית הזמינה כאן, 1440p כזכור, נחשבת לזללנית פריימים ואם תבקשו לשחק בכותר עדכני עם הגדרות גבוהות, בקצב פריימים שעולה על 170FPS – תצטרכו גם להצטייד בחומרה אימתנית בהתאם. במילים אחרות, לטעמנו קצב הריענון הזמין כאן די והותר עבור שחקנים קז'ואליים ולהם ממילא קורצת Cooler Master עם מסך זה.
מעמד שמציע מגוון אפשרויות
מבחינה ארגונומיה, ה- GM27-CQS מסוגל להסתובב ימינה ושמאלה (Swivel) 15 מעלות לכל כיוון, יש גם הטייה קדימה של 20 מעלות, אחורה של 5 מעלות ויש אפילו הגבהה בתנועה חלקה שמוסיפה למסך עד כ- 13 ס"מ נוספים. לא רע בכלל. מה אין ? שלא במפתיע, ובדומה להרבה מסכים קעורים, לא תוכלו לסובב את המסך על צירו עד ליצירת מצב Portrait – תכונה שעלולה לאכזב סטרימרים, מתכנתים או כל מי שנוהג לעבוד עם מסך בצורה הזו. את המסך ניתן להתקין על הקיר או על זרוע בהתקן VESA 100x100mm הסטנדרטי.
יתרונות
- בהירות גבוהה
- רזולוציית 2K חדה ומספקת
- תמיכה ב- FreeSync Premium
- ארגונומיה טובה
חסרונות
- נטייה לרוויית יתר בתצוגת ברירת המחדל
- אין תמיכה ב- G-SYNC
- גישה מסורבלת למחברים
- נטול יציאות USB
לסיכום, זה לא סוד שמסכי "תקציב" נוהגים לחסוך על חשבון חווית השימוש. לפעמים זו בהירות נמוכה, במקרה אחר אלה יהיו צבעים דהויים ובלא מעט מסכים אחרים נעדרות תכונות גיימינג חשובות.
לזכות ה- GM27-CQS ייאמר שתחושת החיסכון המוכרת להחריד בקושי מורגשת – ואי אפשר להגיד את זה על כל מסך גיימינג שבדקנו. זה אומר שתקבלו תצוגה חדה ונוחה, זמן תגובה תחרותי, קצב ריענון שיתאים לגיימר הקז'ואלי וכמה תכונות גיימינג לא רעות בכלל – אבל אין זכר לתמיכה ב- G-SYNC וגם חבל שאי אפשר לסובב את המסך לתצוגת Portrait.
סקירת וידאו למסך Cooler Master GM27-CQS
בשקלול בסך המשתנים, ה- GM27-CQS הוא עדיין מסך גיימינג שהצליח להפתיע אותנו לטובה, והמחיר הנוח שלו הוא חלק בלתי נפרד מהמשוואה.