באוגוסט 2008 הכריזה גוגל לראשונה על שוק אנדרואיד מקוון, מקום שבו משתמשים יכלו למצוא מגוון אפליקציות ומשחקים להורדה. בכדי להרחיב את היצע האפליקציות, החברה הזמינה מפתחות מרחבי העולם להצטרף כסוחרות ומספר חודשים לאחר מכן, ב- 22 באוקטובר, שוק האנדרואיד נפתח לעסקים.
בתחילת הפעילות של השוק, גוגל הציעה אפליקציה המותאמת למכשירי אנדרואיד בלבד, כמו סמארטפונים וטאבלטים ואת הממשק האינטרנטי היא הכניסה רק בשנת 2011. שנה לאחר מכן, גוגל הכריזה על חנות הגוגל פליי המוכרת, המשמשת להורדת אפליקציות ומשחקים וניהול תשלומים ומנויים.
כיום, גוגל פליי מציעה עוד מגוון אפשרויות נוספות חוץ ממקום רשמי ואמין להורדת אפליקציות ומשחקים. היא מאפשרת למשתמשים לצבור נקודות על רכישות ולהשתמש בהן כדי לקבל פריטים מיוחדים במשחקים או כדי לקבל קרדיט בחנות. היא שולחת התראות על מבצעים מעניינים והיא אפילו סורקת אחר אפליקציות מזיקות באופן אוטומטי עם ה- Play Protect. תכונה גדולה נוספת שצפוייה להתווסף בקרוב לחנות היא מנהל ההורדות שנמצא כעת בשלבי פיתוח.
החברה כל הזמן מקפידה לשמור על רשימת האפליקציות עדכנית ובטוחה ומסירה כל מיני אפליקציות זדוניות שמצליחות להתגנב לחנות. אפליקציות אלה בדרך כלל אוספות מידע על המשתמשים ומעבירות למפתחות שלהן, מקפיצות פרסומות במהלך השימוש במכשיר ומבצעות עוד שלל פעולות זדוניות, מבלי שהמשתמש יידע על כך.
השינויים, השיפורים והשדרוגים, הכספים והזמן שגוגל משקיעה בפיתוח חנות האפליקציות שלה גוגל פליי בהחלט מעידים על כך שהחנות כאן כדי להישאר וצפוייה ללוות אותנו עוד שנים רבות.