ממשק המשתמש מביא איתו תכונות, הגדרות, אפשרויות ואפליקציות המסייעות למשתמש לתפעל את המכשיר שברשותו באופן ידידותי ונוח, הוא מספק סביבת עבודה מוגנת ובטוחה יותר, וגם יודע להוציא את המיטב והמירב מהמכשיר שבו הוא נמצא.
סמסונג (Samsung), השקיעה זמן, כסף ומאמצים רבים בפיתוח ממשק משתמש משלה, שקיבל את השם One UI. ממשק פופולרי זה משלב כיום בינה מלאכותית בתכונות מתקדמות יחד עם אלמנטים עיצוביים מרשימים ואפשרות להתאמה אישית על ידי המשתמש.
מה זה One UI
ממשק המשתמש One UI של סמסונג הוא בעצם לאונצ'ר (Launcher) שהחברה פיתחה במיוחד עבור הסמארטפונים והטאבלטים שלה.
הוא מגיע עם הרבה יותר תכונות ואפשרויות עיצוב מאלה הקיימות בגרסת הבסיס של אנדרואיד ומאפשר למשתמש לשנות את ערכות הנושא, להוסיף ווידג'טים (יישומונים), להתאים אישית את מסך הנעילה ומסך הבית, לסדר את סמלי האפליקציות בסדר הרצוי ולבחור רקע וצבע מועדפים.
One UI מקל גם על אופן השימוש בסמארטפון, במיוחד באלה המגיעים עם מסכים גדולים. הוא ממקם את התכונות העיקריות במרכז ובתחתית המסך, כדי שיהיה ניתן לגשת אליהם באופן נגיש ומהיר יותר עם יד אחת בלבד.
סמסונג מתקינה מראש בסמארטפונים שלה אפליקציות ושירותים שונים השייכים לה המסייעים למשתמש להתנהל באופן טוב, יעיל ואפילו בריא יותר במהלך היום. אפליקציית Samsung Health למשל, מאפשרת למשתמש לעקוב אחר הפעילות שלו, מציעה תוכניות כושר ובריאות, כולל עזרה בפיתוח הרגלי אכילה בריאים. יש גם את העוזרת הוירטואלית החכמה ביקסבי (Bixby) המסייעת למשתמש לבצע משימות שונות באופן פשוט יותר, מסוגלת להבין פקודות קוליות ומספקת מידע במהירות, ומתאימה את עצמה לאורך החיים שלו ואופן השימוש במכשיר.
את האפליקציות שסמסונג מתקינה לא ניתן להסיר מהמכשיר. משתמשים בעלי ידע שרוצים להסיר אותן, בדרך כלל פורצים את הממשק ומעניקים לעצמם הרשאות מתקדמות המאפשרות להם לבצע שינויים גדולים ומורכבים יותר.
ההיסטוריה של One UI
הממשק של סמסונג התחיל בכלל בשם TouchWiz, שהותקן על הסמארטפון (טלפון חכם) הראשון של סמסונג – Galaxy S. ממשק זה היה צבעוני במיוחד, אך קצת איטי ומבולגן, ובתחילת הדרך לא הציע יותר מידי תכונות והגדרות, חוץ מאלה שהיו קיימות כבר באנדרואיד.
עם הזמן, סמסונג שיפצה, שיפרה ושדרגה אותו ויצרה את Samsung Experience, שהוצג לראשונה ב- Galaxy S8. למרות של- Samsung Experience היה עיצוב מרשים יותר הוא עדיין היה איטי יותר ממשקים אחרים שהיו פופולריים בשוק באותה תקופה.
One UI הוצג לראשונה בדצמבר 2018 בגרסה One UI 1.0 שהתווספה למערכת ההפעלה (Android 9 (Pie. ה- One UI 1.0 היה ממשק מלוטש יותר והתמקד בהענקת חווית שימוש טובה יותר עם יד אחת. זאת מפני שבאותה תקופה מסכי הסמארטפונים גדלו מדור לדור.
הממשק החדש המשיך להתפתח ולקבל תכונות ואפשרויות חדשות, רוב הבאגים נפתרו ועצם זה שסמסונג הקשיבה לתלונות המשתמשים, עזר לה לשפר את One UI ולהפוך אותו לאחד ממשקי המשתמש המוצלחים שיש כיום בשוק.
גרסאות One UI
אלה הן כל הגרסאות של One UI שיצאו עד היום:
- One UI 1.0 – הגרסה הראשונה של ממשק המשתמש שהושקה בשנת 2018. הממשק הראשון הביא איתו את המצב הכהה, תצוגת Always-ON, אפשרות להגדרת לחצן הביקסבי מחדש ואת המחוות.
- One UI 2.0 – הושק בנובמבר 2019 לצד אנדרואיד 10 והגיע עם מקליט מסך מובנה, סל מחזור באפליקציית הקבצים המובנית ונעילת מסך דינמית המשנה את הרקע במסך הנעילה בכל פעם שמפעילים את המסך.
- One UI 3.0 – הגיח לעולם בדצמבר 2020 עם אנדרואיד 11 והציע פאנל התראות שקוף, אנימציות ומעברים משופרים ועיצוב מחדש לווידג'טים המיועדים למסך הבית.
- One UI 4.0 – שוחרר לקהל הרחב בנובמבר 2021 לצד אנדרואיד 12 והתמקד בהתאמה אישית ופרטיות המשתמש.
- One UI 5.0 – הושק באוקטובר 2022 והותאם לאנדרואיד 13 והגיע עם מגוון רחב של ווידג'טים וצבעים, יחד עם אפשרות להוספת מספר משתמשים, כולל פרופיל אורח.
- One UI 6.0 – הגרסה הסופית יצאה באוקטובר 2023 והביאה למשתמשים ווידג'טים ייעודיים למצלמה המאפשרים לגשת באופן מהיר ונוח למצבי צילום שונים, כמו צילום וידאו, סלפי, מקצועי ולילה.
- One UI 7.0 – צפוי להשתחרר קצת אחרי אנדרואיד 15 וכרגע זמין רק בגרסת בטא. יציע עיצוב עדכני, מרכז התראות חדש, מסך נעילה משודרג ותכונות מבוססות בינה מלאכותית שיסייעו למשתמש ליצור ולערוך תמונות ווידאו, יחד עם כלים מתקדמים המסייעים בכתיבה ותמלול שיחות, ומסך בית יעיל יותר המתאים את עצמו לאופן השימוש של המשתמש ועוד.
למערכת ההפעלה ולממשק המשתמש יש משקל רב בבחירת סמארטפון, טאבלט ובכלל – כל מכשיר נייד אחר. הם משפיעים על הביצועים, המצלמות, חיי הסוללה ועל חווית השימוש הכללית. One UI הצליח להוכיח את עצמו בכל הקטגוריות הללו ונחשב לאחד מהממשקים הטובים שיש כיום בשוק.