עדיין אפשר להוציא תוכן מקלטות
אם אתם מעל גיל 20 אתם בוודאי זוכרים מוצרים שבהם נהגתם להשתמש בעבר אך כעת הם זרוקים להם אי שם בבית ללא שימוש, זה הוא דבר טבעי שקורה בעיקר כשטכנולוגיה חדשה יותר תופסת את מקומם. אני באופן אישי מחזיק בבית מוצרי טכנולוגיה רבים שחלקם אף ישנים מאוד כמו למשל מכשיר הוידיאו VHS אשר נראה כמו נגן DVD, רק שבמקום דיסקים מוכנסות אליו קלטות גדולות שבתוכן יש סליל מלופף.
כמובן שמי שזוכר את ימי הוידיאו העליזים בוודאי יודע מה הם היתרונות של הטכנולוגיה הזו אשר אפשרה לנו להקליט על אותה קלטת כמה פעמים שנרצה. כמו כן גם זכור לי שקלטות אלו היו יחסית עם איכות וידאו נמוכה שלעיתים היו מתבלות עם הזמן, שלא כמו חומר דיגיטלי למשל שאינו נהרס.
אולם הטכנולוגיה לא עוצרת לרגע ולכן דינה הוא להיעלם או לפחות לזוז הצידה לטובת טכנולוגיות חדשות יותר, וכמו בכל תקופת מעבר כזו אנו שואלים את עצמנו האם נתן להעביר את החומר שצברנו לטכנולוגיה החדשה.
בקצרה על המרה וקידוד של תוכן אנלוגי
המרת תוכן בין אם מדובר על תוכן קול או תמונה פירושו להעביר סוג תוכן אחד לאחר, לדוגמא: MPEG הוא פורמט אשר משמש בעיקר לתקליטורי DVD והינו גדול יחסית לפורמט אחר AVI\MP4 אשר תופסים הרבה פחות מקום אך הם שומרים על איכות גבוהה ומאבדים פחות מידע, כלומר: האיכות שלהם דומה מאוד לקובץ המקורי.
כפי שציינתי לפני כן אני מדבר על המרת תוכן אנלוגי לדיגיטלי וכן העניין קצת מסתבך. רוצים לדעת למה ? בניגוד לתוכן דיגיטלי אשר מחולק לקבצים או שניתן להעביר במהירות לחלק הרצוי באמצעות הרצה פשוטה קדימה או אחורה, בתוכן אנלוגי הדבר די מסורבל היות ומדובר בתוכן וידאו או אודיו בחומר אשר מאוחסן בתוך סליל שאותו צריך לסובב על מנת להגיע למקום הרצוי. פעולה זו לוקחת זמן רב ולכן הליך החילוץ של קטע בתוכן אנלוגי הוא מסורבל וארוך.
כלים להמרת תוכן אנלוגי לדיגיטלי
לפני קצת פחות מעשור אדם אשר רצה להעביר את ספריית קלטות הוידאו שלו לקבצים דיגיטליים עשה זאת בעיקר על ידי צריבתם על תקליטורי DVD. אותו אדם נאלץ ללכת לחנויות אשר מתמחות בהמרה של קלטות וידאו לקבצים דיגיטליים ולרכוש ציוד יקר שעלותו גבוהה מאוד.
אולם היום בכמה עשרות דולרים בודדים ניתן לרכוש כלים קטנים אשר נקראים לוכדי וידאו. לוכדי הוידאו מיועדים ללכוד את הוידיאו אשר משודר ממקורות שונים כמו DVD, ממירים, או כל מקור אחר שיש לו יציאת וידאו או אודיו. באמצעות כלים אלו ניתן להקליט את התוכן המשודר, להעביר אותו להמחשב ולהמיר אותו לקבצים דיגיטליים במחשב.
הדגמים היקרים יותר של לוכדי הוידאו שלעיתים נקראים גם כרטיסי טלוויזיה חיצוניים או פנימיים מאפשרים להקליט משחקי מחשב ולהזרים אותם לאתרים שונים כגון: פייסבוק או YOUTUBE ללא תלות במחשב. זאת על ידי הקלטת התוכן לכרטיס SD למשל וכך גם אין עומס על המעבד וזאת מפני שכל פעולת ההקלטה נעשית על הכרטיס עצמו ואינה קשורה לשאר רכיבי החומרה במחשב.
חלק מן המוצרים הללו הם משוכללים ביותר אשר כוללים בין השאר את האפשרות לקלוט את ערוצי עידן פלוס, להאזין לתחנות רדיו מקומיות ולצפות בכול תוכן של אודיו, וידאו ותמונות באמצעות מדיה סנטר. אחת החברות המובילות בתחום זה היא חברת AVERMEDIA, החברה פופולארית מאוד בעולם בתחום לכידת הוידאו ומוצריה נחשבים לאיכותיים מאוד.
הערה: חשוב שתוכן אשר מגיע ממקור חיצוני יוקלט בזמן אמת, כלומר: בזמן שאתם צופים או מאזינים לו. התהליך של הקלטת חומר בין אם הוא אנלוגי ובין אם הוא דיגיטלי עשוי לקחת לא מעט זמן וכל זאת בהתאם לאורכו של התוכן המשודר.
מסקנה וסיכום
בין אם יש לכם תוכן וידאו או אודיו ישן ובין אם סתם בא לכם להקליט תוכן ממקור חיצוני למחשב שלכם או להקליט און ליין את משחק המחשב בו אתם נוהגים לשחק, דעו שיש לכם אפשרות לשמור את התוכן הזה ולהציג אותו בצורה מודרנית יותר, כמו ברשתות החברתיות למשל.
זכרו שהרבה מאוד מתכני הוידאו שהנכם מקליטים ממקורות שונים הם תכנים אשר מוגנים בזכויות יוצרים. בתי משפט כבר דנו רבות על בעיות אלו ובסופו של דבר הוחלט כי כל עוד משתמשים בהקלטות אלו לצרכים אישיים בלבד ולא מסחריים הדבר אכן מותר בחוק, אך בכל מקרה בדקו זאת לפני שאתם עושים שימוש ומפיצים את התוכן שהקלטתם.
אז לסיכום, אם יש לכם תוכן ישן של ההורים שלכם או של החברים ואתם מעוניינים לצפות בו בצורה מודרנית יותר, דעו שיש לכם אפשרות יחסית קלה לעשות זאת ובו זמנית גם לשמור על כל אותם תכנים יקרים ולעתים אף נדירים מאוד כך שיאריכו ימים גם למענכם וגם למען הדורות הבאים.
אתם מוזמנים לקרוא את הסקירות של שי מסלטי על הסט הארגונומי האלחוטי של מיקרוסופט וגם על עכבר הגיימינג המשתלם של חברת Thermaltake.