הסיני שכבש אותי – סקירה Xiaomi Redmi Note 4

בשנים האחרונות נראה כי עולם הסמארטפונים משתגע, חברות ענק כמו סמסונג Samsung, אל ג'י LG ואפל Apple מציעות לנו מכשירי דגל במחירים אשר חוצים במקרים מסוימים את רף ה- 1,000 דולרים כאשר במקביל נכנסות לשוק ההומה הזה חברות אשר מציעות את רוב התכונות החשובות שנמצאות במכשירי הדגל של החברות הגדולות וכל זה במחיר שפוי יותר שבסופו של דבר נותן לנו הצרכנים ערך גבוה יותר לכסף שלנו.

חברות סיניות – לא מה שחשבתם

בחמש השנים האחרונות אנו עדים לעלייתן של חברות סיניות אשר מציעות לנו הלקוחות מוצרי דגל במחירים נמוכים יותר מן המקבילים הקוריאניים והאמריקאיים. מוצרים אלו אשר בתחילת הדרך היו חיקויים נחותים של החברות המובילות והפכו במרוצת השנים למוצרים עצמאיים בעלי מאפיינים ייחודיים ועיצובים משלהם אשר הפכו אותם לכאלו שאסור לזלזל בהם כאופציות ראויות למוצרים של החברות הגדולות.

הרגע ההיסטורי של שיאומי Xiaomi

חברת שיאומי היא חברת אלקטרוניקה סינית בבעלות פרטית אשר נוסדה בעיר בייג'ינג שבסין ב- 6 באפריל 2010. בתוך שנים ספורות הפכה החברה לאחד המותגים הסינים הנפוצים ביותר בעולם. מבחינת היקף המכירות שלה, בכל מה שנוגע לסמארטפונים היא הגיעה לשיאים חסרי תקדים וכיום הינה נחשבת ליצרנית הסמארטפונים הרביעית בגודלה בעולם מבחינת היקף המשלוחים שהיא מספקת לשווקים שונים גם מחוץ לגבולות סין.

לרכישת המכשיר Xiaomi Redmi Note 4

החברה מייצרת בנוסף לטלפונים חכמים גם טלוויזיות חכמות, שעונים חכמים, שואבי אבק רובוטיים, מוצרים לסינון מים, מטענים, מוצרי בית חכם, נעליים חכמות ומוצרי טקסטיל הכוללים חולצות, כובעים ותיקים.

נכון לכתיבת שורות אלו החברה מעסיקה כ- 8,000 עובדים ופעילה כחברה גם במדינות אחרות כמו: אינדונזיה, הודו והפיליפינים. מבחינת המעמד שלה בשוק העולמי היא מוגדרת כחברת הסטארט אפ היקרה ביותר בעולם ונכון לדצמבר 2014, שווי השוק שלה עומד על 45 מיליארד דולר.

נעים להכיר Xiaomi Red Mi Note 4X\Qualcomm

בשנתיים האחרונות הפכה סדרת המכשירים המוזלת של שיאומי ה-RedMi Note על שלל הדורות שלה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים ביותר בעולם הסמארטפונים. מבדיקות שערכתי התברר לי שזה הוא אחד המכשירים המדוברים ביותר וגם כזה שמבחינת היקף החיפוש שלו באתרים השונים ברשת מדברים עליו הכי הרבה פעמים באופן יחסי כמובן ובהשוואה למכשירי הדגל של החברות המובילות כמו סמסונג, אפל, אל גי', ו-וואווי Huawei.

לכן כשהגעתי למסקנה כי עלי לשדרג לטלפון חכם חדש אשר יהיה בעל ערך גבוה לכסף ולא יעלה מבחינת תקציב על סכום של יותר מ- 1,300 שקלים היה זה טבעי עבורי כי אחד מאותם מכשירים אשר עולה בקנה אחד עם דרישות התקציביות אלו יהיה מכשיר המשתייך לסדרה זו.

אריזה, עיצוב ואיכות בנייה

כאשר המכשיר הגיע לביתי, פתחתי את האריזה והתגלו לפניי מספר הפתעות מיוחדות, מבחינת אריזת המכשיר לא מקבלים כאן הרבה חוץ מהדברים הרגילים שמקבלים עם כל מכשיר שהם בדרך כלל חוברות הבטיחות וההדרכה, מטען, חולץ ה- SIM לשליפת מגירת כרטיסי ה- SIM של המכשיר וכמובן המכשיר עצמו.

מבחינת עיצוב המכשיר והתחושה הכללית שלו נראה כי נעשתה כאן עבודה מאוד מוצלחת. המכשיר עצמו עשוי כולו מאלומיניום המכונה גם בשם המסחרי Unibody שמרגיש מאוד טוב ביד, כאשר החלקים היחידים שעשויים מפלסטיק הם פסי האנטנה הצרים אשר ממוקמים בגב המכשיר, שלפי הצהרת היצרן הם נועדו לאפשר קליטה טובה יותר של רשתות אלחוטיות ואנטנת ה- GPS.

המכשיר כולל גם סורק טביעות אצבע בגבו (מתחת למצלמה הראשית), חיבור אוזניות 3.5 מילימטר (בחלק העליון של המכשיר) ומשדר אינפרא אדום המאפשר בין היתר להשתמש בטלפון החכם כשלט רחוק למגוון גדול של מוצרים כגון: טלוויזיות, ממירים של yes או HOT, מזגנים, מערכות קולנוע ביתית, מאווררים ועוד. מבחינת מראה כללי, המכשיר נראה מאוד דומה למכשירים אחרים בסקלת המחיר הזו אך עדיין אין ספק בכלל שה- Xiaomi Redmi note 4 משדר יוקרה, תחושת מוצקות ועמידות גבוהה בהתחשב למחירו.

מסך ואיכות תצוגה

מבחינת גודל מסך אנו הצרכנים מקבלים בסדרת מכשירים אלו מסך בגודל 5.5 אינץ' מסוג LED עם פאנל IPS\OGS. ממבט כללי במסך אני יכול לומר שמדובר במסך בעל תצוגה נאה מאוד שעל אף שאינה בעלת רזולוציה מפוצצת של Ultra HD כמו שהדבר קיים במכשירי דגל יקרים ממנו של החברות הגדולות, עדיין בשביל המחיר שלו המסך מעניק איכות צפייה משביעת רצון.

מבחינת תצוגת הצבעים על המסך ישנה תחושה של רוויה מסוימת לגוון הקר יותר של התמונה (כחול), אולם המכשיר כולל אפשרויות כיוון צבע במערכת ההפעלה מה שיכול להביא לפתרון של הבעיה הזו שעשויה לא להפריע לכל אחד.

הדבר היחיד שמהווה חיסרון מסוים לעומת מכשירים אחרים הוא רמת הבהירות של המסך שהיא יחסית נמוכה, עובדה אשר יכולה להקשות לעיתים לקרוא את המתרחש על הצג באור שמש ישיר.

אבטחה ושימושיות

כאשר מגדירים את המכשיר לראשונה, ישנם אפשרויות אבטחה די בסיסיות כמו: הזנת סיסמה, אפשרות להוסיף סיסמת PIN וכמובן קורא טביעות אצבע שהוא אמצעי האבטחה הטוב ביותר במכשיר הזה. מבחינת מהירות קורא טביעות האצבע אפשר להגיד בלב שקט שהוא אחד מקוראי טביעות האצבע המהירים ביותר שקיימים בשוק.

הוא מהיר עד כדי כך שמספיקה רק עשירית שנייה מן הרגע שהנחתם את האצבע עליו ועד שהמכשיר נפתח. מבדיקות שערכתי הוא כמעט ולא פספס את האצבע שלי ולכן מן הבחינה הזו אפשר לתת לקורא הביומטרי ציון של 10\9 שזה כשלעצמו דבר נהדר ומראה כי גם בטווח מחיר כזה אפשר לעשות אבטחה גבוהה ויעילה.

מבחינת מיקום, אני באופן אישי מאוד אוהב את העובדה שקורא טביעות האצבע נמצא מאחורה ולפחות מבחינתי זה הרבה יותר נוח מאשר כאלו שמצויים בקדמת המכשיר, דבר אשר לעיתים יכול לפחות מבחינתי להוות אי נוחות בשל העובדה שאני צריך להביט על קדמת המכשיר בעיניים רק בשביל לפתוח אותו ואיני יכול לעשות זאת בצורה עיוורת כמו שהדבר קיים כאשר קורא טביעות האצבע מצוי מאחור.

ממשק ומערכת הפעלה

כמו בשאר המכשירים של שיאומי משתמשת החברה בנוסף למערכת ההפעלה אנדרואיד הרגילה גם בממשק שהיא מפתחת בעצמה אשר נקרא MUI. באופן אישי אני מאוד התחברתי לממשק הזה ואני חושב שמדובר לפחות מבחינתי באחד הממשקים הנוחים והיפים ביותר לשימוש. אני אוהב את הרעיון שמבחינת כמות האפליקציות המיותרות שבדרך כלל חברות מנסות לדחוף למשתמש, שיאומי עשתה כאן עבודה מאוד יסודית ולפחות מבחינתי מרבית האפליקציות שחברת שיאומי הטמיעה יחד עם הממשק שלה מאוד שימושיות ומאפשרות מבחינות רבות לצרכן להפיק מהם הרבה מאוד תועלת מבלי הצורך להתקין אפליקציות צד ג' אשר לעיתים כוללות לא מעט פרסומות קופצות מרגיזות.

בין האפליקציות הבולטות אשר נכללות במכשיר ניתן למצוא את כלי האבטחה של החברה לאיתור והשמדת איומים, דפדפן אינטרנט מהיר ונוח מאוד לשימוש, חשבון ענן מקוון לסנכרון ושמירת קבצים באופן אוטומטי מבית שיאומי ועוד. בעיקרון מי מכם שמשתמש באייפון מבית אפל ורוצה לעבור למתחרה הגדולה מבית גוגל ישמח לגלות כי ממשק המשתמש של שיאומי מאוד מזכיר במראה שלו את זה של החברה עם התפוח היות וכאן כל האפליקציות מוצגות על מסך הבית שלא כמו בממשקי אנדרואיד אחרים בהם יש מגירת אפליקציות נוספת שלפחות לדעתי די מיותרת ומציקה.

מבחינת נוחות שימוש אין הרבה מה להסתבך עם הממשק של שיאומי, גם מי שמעולם לא השתמש במכשיר אנדרואיד יתרגל אליה תוך מספר דקות, דבר אשר עומד לזכותה של שיאומי בכל מה שנוגע לתשומת הלב שלה ולאיך שממשק המשתמש בנוי.

כאשר פתחתי את המכשיר לראשונה מיד עלתה לי הודעה לעדכון גרסת ה- MUI של שיאומי מגרסה 8.0 לגרסה 9.0 החדשה, כך שזה מאוד נחמד לגלות שהחברה כן דואגת לעדכן את מערכת ההפעלה שלה ולשפר אותה באופן קבוע. יחד עם זאת חשוב לציין כי כאשר אתם רוכשים מכשיר של החברה מיבוא שאינו רשמי או כזה שהנכם מייבאים באופן פרטי מסין אתם צריכים לקחת בחשבון שיכול להיות שתקבלו גרסת מערכת הפעלה שאינה תומכת בעברית או כזאת שאינה גרסה רשמית בילנאומית.

לכן, לפני שאתם רוכשים סמארטפון של שיאומי קודם בידקו שמדובר בגרסת רום גלובאלית, כך שלפחות בתיאוריה תדעו שאתם מקבלים גרסת מערכת הפעלה רשמית שתומכת גם בעברית.

מצלמה ואיכות תמונה

נכון לכתיבת שורות אלו אני באופן אישי חושב שהמצלמה של ה- Xiaomi Redmi Note 4 נותנת תוצאות מאוד יפות בכל מה שנוגע לתמונות סטילס. זה נכון שבהתחשב במחיר אני לא מצפה לאיכות תמונה מעלפת או כזאת שתשאיר אותי ללא מילים, אולם לפחות מאיך שאני מתרשם מאיכות הצילום של המצלמה בכל מה שנוגע לצילום תמונות אני מקבל עם המכשיר הזה תוצאות משביעות רצון כאשר התאורה החיצונית הינה תאורת יום.

אני כמובן לא כזה מומחה בצילום וכאדם לקוי ראייה גם לא מתיימר לראות את כל החלקים הבעייתיים בצילום של תמונה כזאת או אחרת, אולם לפחות מבחינתי ובהתחשב במחיר של המוצר אני מאוד מרוצה מאיכות המצלמה.

לגבי צילום וידאו, אני באופן אישי אהבתי שאיכות השמע במיקרופון המובנה במצלמה מספק איכות שמע גבוהה מאוד, בהתחשב במה שאנשים מצפים לקבל מטלפון חכם בסכום יחסית נמוך. באופן כללי ניתן לומר כי לפחות מבחינתי אפשר להשתמש במצלמת המכשיר ליצירת סרטים טובים מאוד ב-YouTube למשל גם ללא שימוש במיקרופון ייעודי.

ביצועים בעולם האמיתי

המכשיר שרכשתי אומנם מגיע עם כמות זיכרון לא גדולה במיוחד שהיא 3GB RAM ושטח אחסון של 32GB ROM, ובל נשכח שהמעבד אינו המעבד החזק ביותר בשוק והוא אפילו נחשב לדי בינוני אך ניתן לומר שבשביל שימושים יום יומיים כמו ריבוי משימות ועבודה שוטפת, המכשיר נותן את כל מה שמצופה ממנו וכל זה בלי גיהוקים ושיהוקים שזה מה שרוב הצרכנים רוצים בסופו של דבר, כלומר מכשיר שפשוט יעבוד בצורה מהירה חלקה.

אני באופן אישי פחות אוהב לשחק עם הסמארטפון מהסיבה שהמסך הוא יחסית קטן ולא נוח למשחקים, אולם על הצרכים שלי הוא עונה.. המכשיר נפתח בצורה מהירה, הוא מאפשר לי לעבוד עם מספר יישומים פתוחים במקביל, ובאופן כללי אני מרגיש שהוא מציית לכל גחמה שלי מבלי לשאול שאלות או להמתין שניות ארוכות זה כשלעצמו ובייחוד בהתחשב במחיר ששילמתי עליו אומר לי שעשיתי עסקה מצוינת.

חיי סוללה

מבחינת אורך חיי הסוללה אני באופן אישי מאוד מרוצה. ה- Redmi Note 4 מגיע עם סוללה בנפח גדול במיוחד של 4,100mAh שלפחות לעת עתה מאפשר לי להעביר עם המכשיר יום וחצי של שימוש ללא צורך בהטענה. אני כמובן לא משתמש בו בצורה אינטנסיבית במיוחד אך בכל אופן אני מאוד מרוצה מחיי הסוללה שלו.

איכות צליל ללא אוזניות

כאשר אני בודק איכות צליל של טלפון חכם אני לרוב בודק עד כמה אני יכול לשמוע בבירור את הצד השני כאשר אני נמצא במקומות רועשים כמו תחנת אוטובוס למשל או כאשר אני נוסע בתחבורה ציבורית. אני יכול לומר שהמכשיר שאני סוקר לכם כעת נותן מענה יותר ממספק לתחום הזה ומאפשר לנו לשמוע בצורה טובה מאוד גם בזמן שיש המולה מסביב. ולכן מבחינת ציון לצליל של הטלפון בזמן שהות במקום עם המון רעש אני יכול להעניק ל- RedMi Note 4 ציון של 10\8.

שימוש עם אוזניות

לא ציפיתי שהמכשיר יספק איכות סאונד פנטסטית, בייחוד כאשר אני לא משתמש באוזניות איכותיות במיוחד, אך התפלאתי לגלות שאיכות הצליל שאני מקבל עם אוזניות פשוטות היא מעולה. יש תחושה של בס עמוק וחם, וגם הצלילים הגבוהים נשמעים באיכות טובה, באופן די מפתיע עוצמת השמע עם האוזניות היא טובה מאוד.

אני רק מתאר לעצמי איזו איכות צליל אני אוכל לקבל אם אשתמש באוזניות איכותיות, ולכן לפחות מבחינתי אפשר להגיד שהצרכן מקבל תמורה מצוינת לכספו.

איכות קליטה GPS, Wi-Fi

הטלפון הקודם שהיה לי היה די בעייתי בכל מה שנוגע לקליטת GPS. הרבה מאוד פעמים במהלך השימוש שלי במכשיר הקודם חוויתי לא מעט תסכול בכל מה שנוגע לשימוש בטלפון עם משדר ה- GPS כאשר אני משתמש באפליקציות כמו Waze למשל, ולכן לפחות מן הבחינה הזו מכשיר ה- RedMi Note 4 נותן לנו הצרכנים קליטת GPS מעולה גם כאשר אנחנו נמצאים במקום סגור כמו חדר למשל.

אז מבחינתי אין כאן מקום לתלונות כך שמי שרוצה קליטת GSP טובה ה- RedMi Note 4 יכול להיות אופציה טובה מאוד עבורו.

רשימת היתרונות והחסרונות של ה- Xiaomi Redmi Note 4

יתרונות

1. איכות בנייה גבוהה (המוצר עשוי רובו אלומיניום).
2. קורא טביעות אצבע יעיל ומהיר מאוד.
3. ממשק משתמש קל לשימוש ולהבנה.
4. תצוגת מסך חדה וברורה.
5. מהירות עבודה גבוהה.
6. איכות צילום טובה ביחס למחיר.
7. חיי סוללה גבוהים.
8. חיבור אוזניות 3.5.

חסרונות

1. בהירות מסך נמוכה יחסית.
2. סוללה לא נשלפת.
3. רזולוציה סטנדרטית 1080P.
4. חיבור Micro USB ולא USB Type C החדש.
5. באריזת המכשיר לא היו כלולות אוזניות או כיסוי לטלפון.

אז לסיכום, ה- Redmi Note 4 מתאים בעיקר לצרכן הממוצע, אחד כזה שלא מחפש את הטלפון עם הביצועים הגבוהים ביותר אך עדיין רוצה מכשיר שיעשה את העבודה במהירות ויעילות. המכשיר עמיד, משדר יוקרה והוא מגיע עם תג מחיר מאוד משתלם.

אולי יעניין אותך גם