גוגל כרום קנרי Google Chrome Canary – דפדפן למפתחים בלבד
כפי שרבים מכם בוודאי יודעים Google Chrome הוא הדפדפן הפופולרי ביותר בעולם, כאשר בישראל הוא תופס כ- 74 אחוזים מן השוק, ואילו בשאר העולם הוא תופס כ- 58 אחוזים. לדפדפן גוגל כרום יש כיום ארבע גרסאות שונות: הגרסה היציבה Stable – הגרסה שבה משתמשים רוב המשתמשים הרגילים. גוגל כרום בטא Google Chrome Beta – גרסה המיועדת לאלו שרוצים להתנסות ראשונים בכל העדכונים והתכונות החדשות. קחו בחשבון שאם תתקינו אותה כנראה שתיתקלו בלא מעט באגים במהלך העבודה.
גוגל כרום למפתחים Google Chrome Dev – גרסה פחות יציבה מהבטא ומיועדת בעיקר למפתחים אשר מעוניינים לבדוק תכונות חדשות בדפדפן. תכונות שלפעמים יכולות גם לא להגיע לגרסה הסופית והיציבה שלו. וגוגל כרום קנרי Google Chrome Canary – זאת בעצם הגרסה הכי לא יציבה מבין כל ארבע הגרסאות הללו. גרסה זו מקבלת את העדכונים החדשים ביותר ישירות מהשרתים של גוגל וזאת בכדי שמפתחים יוכלו לבדוק בעיות תאימות שונות. רוב העדכונים המגיעים לגרסה זו לא יגיעו לגרסה הסופית והיציבה של הדפדפן.
אז לקחנו לבדיקה את הגרסה הכי לא יציבה של הדפדפן גוגל כרום אשר נקראת "Canary", וניתנת להורדה מכאן, התקנו אותה במחשב והתחלנו לעבוד איתה. במבט ראשון ניתן להבחין בשינויים וליטושים עיצוביים אשר לעיתים מזכירים במראה שלהם את הדפדפנים האחרים כדוגמת Firefox של Mozilla, ו- Edge של מיקרוסופט. כפי שצוין קודם לכן מטרת העיצוב החדש היא גם ליישר קו עם שאר המוצרים של גוגל, וגם לרענן את מראה הדפדפן שבשנים האחרונות לא עבר יותר מידי שינויים עיצוביים.
אז מה אנחנו חושבים ?
בואו נתחיל מזה שלמרות שמדובר בגרסת מפתחים, הופתענו לגלות כי הדפדפן עובד במהירות, לא קורס או מגמגם, ואפילו כאשר התקנו עליו מספר תוספים שהיו מותקנים על הגרסה הרשמית והיציבה, הוא עבד בצורה חלקה וללא כל בעיה, גם בעבודה רגילה וגם תחת עומס של לשוניות (טאבים) פתוחים. כמו כן ראוי לציין כי הדפדפן מגיע עם ממשק עברי מלא, וההורדה וההתקנה שלו לא לוקחות יותר מעשרים שניות.
מכיוון שמדובר בגרסת מפתחים אין צורך להסיר את הדפדפן שבו אתם משתמשים, כך שלמעשה אתם יכולים להשתמש בשני הדפדפנים יחדיו – גם בגרסה היציבה וגם בגרסת המפתחים. לא אמורה להיות לכם כל בעיה או חשש לנסות את הגרסה הזו בעצמכם, מהניסיון שלנו שתיהן עובדות בצורה טובה ויציבה. כמו כן חשוב לציין שמכיוון שמדובר בגרסה למפתחים חלק מן העדכונים והשינויים המוצגים בה לא יגיעו בהכרח לגרסה הסופית של הדפדפן, דבר אשר תצטרכו לקחת בחשבון.
עיצוב נקי יותר
הדבר הראשון ששמנו לב אליו לאחר שהתקנו את הדפדפן על המחשב היה המראה הכללי וממשק המשתמש "UI" של הדפדפן. המראה הכללי שלו מרגיש הרבה יותר מינימליסטי ונקי מאשר הגרסאות הקודמות אך מבחינת תפריטים אין כאן שינויים מרחיקי לכת. המראה הלבן והמודרני שלו בהחלט מעניקים למשתמש את התחושה שהדפדפן החדש משתלב טוב יותר עם שאר מוצרי גוגל המודרניים, ובסופו של דבר מעניק למשתמש הרגשה זורמת יותר בעת שימוש בו.
ממשק המשתמש של Google Chrome Canary
אבטחה משופרת בעת גלישה לבנקים
בתחילת 2018 התגלתה פרצת האבטחה "Spectre" אשר אפשרה להאקרים לדלות את נתוני המשתמשים כמו סיסמאות וכרטיסי אשראי מאתרים רגישים כמו: אתרי הבנקים ואתרי הקניות השונים. לפיכך גוגל החלה להטמיע בגרסאות האחרונות של גוגל כרום רכיב בידוד מיוחד אשר אמור לבודד את המשתמש בעת כניסה לאתרים אלו, ובכך לאפשר לו לבצע רכישה בצורה בטוחה יותר. בגרסה החדשה של הדפדפן, גוגל הפעילה את האופציה הזו של בידוד כברירת מחדל כך שהיא תמיד פעילה, דבר שלפחות על פי גוגל אמור להעניק למשתמשים אבטחה גבוהה יותר בעת גלישה ורכישת מוצרים ברשת.
צריכת משאבים וזיכרון
מבחינת צריכת משאבים וזיכרון אין בכלל עוררין על כך ש- Google Chrome הוא הדפדפן אשר צורך הכי הרבה משאבי מערכת בזמן שימוש. לעיתים הדבר כה בולט עד כי מחשבים ישנים או כאלו בעלי כמות זיכרון נמוכה מתקשים להתמודד עם צריכת המשאבים שלו ומשתמשים רבים נאלצים לעבור לדפדפנים המתחרים.
אנחנו מניחים שגוגל אכן מנסה לשפר את עניין צריכת המשאבים, אולם לפחות בעת כתיבת שורות אלו אין שינויים מרחיקי לכת בעניין זה, כך שבסופו של דבר אנחנו ניאלץ להמתין לגרסה הסופית של המוצר ולראות האם אכן גוגל תצליח לפתור את הבעיה הזו שהמתחרות שלה כבר פתרו בדפדפנים שלהן.