קצת היסטוריה על זרועות ברקן
חברת "זרועות ברקן" היא חברה ישראלית ותיקה אשר עוסקת בייצור והפצה של זרועות ומתקני תלייה למגוון רחב מאוד של מוצרים מתחום האודיו והוידאו. החברה הוקמה בשנת 1988 וכיום מוצריה משווקים בכל רחבי העולם. לחברה יש מספר פטנטים עולמיים בתחום נעילת זרועות התלייה למסכים, והיא בעלת נתח שוק גדול מאוד בארץ מבחינת היקף המכירות שלה. חברת "זרועות ברקן" מפתחת את מרבית המוצרים שלה בישראל, ומעניקה להם אחריות לכל החיים (בדרך כלל 25 שנה), כך בעצם הלקוח מקבל תחושה שהמוצרים של החברה מחזיקים לאורך זמן.
אז מה מקבלים באריזה ?
הדגם אותו אנו סוקרים הוא Barkan 2400B, אשר על פי הצהרת היצרן מיועד למסכים בגדלים של 39 – 19 אינץ'. הזרוע המתכווננת מאפשרת למשתמש לכוון את המסך ימינה או שמאלה, להטות את המסך בזווית כלפי מעלה או מטה, ולסובב אותו למצב אנכי או אופקי (Pivot). על פי הבדיקות שערכנו אין אפשרות לכוון את הזרוע לגובה שונה מהמיקום שבו שהצבתם אותה, כלומר: לא ניתן לכוון את גובה המסך. אם זה חשוב לכם אז כנראה שתצטרכו לחפש דגמים אחרים של יצרן זה או אחר אשר כן מאפשרים לבצע זאת.
כאשר פתחנו את אריזת המוצר ראינו את הזרוע מפורקת לשלושה חלקים אשר כוללים את יחידת ההצמדה למסך, מוט החיבור ליחידת ההצמדה, ואת החלק שאותו אמורים לקבע לקיר. כמו כן, עם הזרוע מגיעים בשקיות נפרדות הברגים אשר בעזרתם מתבצעת מלאכת ההרכבה וההצמדה לקיר, כך שבעיקרון לא צריך כמעט שום אביזר חיצוני מלבד מקדחה בכדי להרכיב את הזרוע.
הערה: מכיוון שאנחנו הרכבנו את הזרוע על קיר עם חיפוי קרמיקה היה עלינו להשתמש בברגים מיוחדים אשר אינם מסופקים עם הערכה, אולם אנחנו סבורים שמרבית המשתמשים בזרוע לא יצטרכו ברגים אחרים מלבד אלו שמגיעים עם המוצר. בכל אופן, תמיד רצוי להיעזר באיש מקצוע אשר יודע להרכיב מוצרים אלו. דרך אגב, חברת זרועות ברקן מאפשרת לבצע את התקנת המוצר על ידי הזמנת מתקין מורשה שלה.
לרכישת הזרוע המפרקית של ברקן Barkan 2400B
הליך ההרכבה
אומנם בסקירה זו לא נציג את תהליך ההרכבה של הזרוע באמצעות תמונות, אך בכל אופן אלו הם השלבים העיקריים בהרכבת הזרוע על הקיר:
1. הרכבת יחידת ההצמדה למסך – לוקחים את יחידת ההצמדה למסך אשר בנויה בצורה של האות האנגלית X, ומצמידים אותה לחלקו האחורי של המסך. לאחר מכן לוקחים את הברגים אשר מתאימים למסך שברשותכם ומשחילים אותם בין חלקי הפלסטיק המגיעים עם הברגים של יחידת ההצמדה, כך שהיחידה תשב בצורה יציבה על גב המסך.
2. מוט הארכה/כוונון – באמצעות חלק זה ניתן לכוון את המסך. את מוט ההארכה מחברים ליחידת ההצמדה שכבר מורכבת על המסך באמצעות הברגים המצורפים המיועדים לכך, ולאחר מכן יש לחבר את המסך + יחידת ההצמדה + מוט הכוונון לחלק האחרון שאותו מקבעים לקיר.
3. יחידת הקיבוע לקיר – את החלק שמקבעים לקיר אפשר להרכיב לפני שמבצעים את שני השלבים הקודמים שהצגנו לכם, כאשר את פעולת הקיבוע יש לבצע בעזרת הדיבלים והברגים המתאימים לכך המגיעים עם הערכה. בכל מקרה תמיד עדיף להצטייד בדיבלים ובברגים נוספים.
4. חיפוי יחידת הקיבוע – לאחר שביצעתם את כל שלבי ההתקנה של המסך והזרוע לקיר, נותר לכם רק לכסות את יחידת הקיבוע באמצעות הפלסטיק המצורף, כך שלא יהיה ניתן לראות את הברגים שקדחתם בקיר ולקבל מראה יפה יותר בעין.
חווית השימוש עם הזרוע
למי שחשובה לו מאוד האסתטיקה והמראה המסודר של עמדת המחשב, אין ספק שהתוצאה הסופית לאחר כל הליך ההרכבה היא מוצלחת מאוד. בפועל מה שהמשתמש מקבל זה שולחן עבודה מרווח שבו ניתן להציב בצורה נוחה וקלה את הציוד העיקרי בו הוא משתמש, וכל זאת בלי שהמסך והמעמד שלו יפריעו לו. קיבוע המסך לקיר מאפשר גם לסדר בצורה טובה יותר את ערימות הכבלים שבדרך כלל מונחים בצורה מפוזרת מאחורי המסך, ובכך לקבל מראה הרבה יותר נקי ומסודר.
בנוסף, הזרוע מאפשרת להגיע בקלות אל גב המסך בכדי לחבר למסך מכשירים נוספים כמו: סטרימר, פלייסטיישן, אקס בוקס, זכרונות ניידים ועוד. ניתן לכוון את המסך לצדדים ולמצוא את הכניסה המתאימה שאתם צריכים (HDMI, Display Port, VGA, USB).
לסיכום, כל נושא שולחנות העבודה בין אם מדובר בשולחנות עבודה של גיימרים ובין אם מדובר בשולחנות עבודה של משתמשים רגילים, עבר בשנים האחרונות מהפיכה של ממש. המסקנה שלנו היא שזרוע מפרקית כמו זו שהצגנו לכם בסקירה זו, יכולה להיות שדרוג מאוד מוצלח לעמדת העבודה של כל אחד ואחת מכם שבסך הכול רוצים עמדת עבודה מסודרת ונקיה במחיר שווה לכל כיס.