עיצוב מרשים ויוקרתי
מבחינת העיצוב, המכשיר בנוי ומעוצב בצורה טובה ומרשימה. נוח מאוד לאחוז בו ולעבוד איתו עם יד אחת בלבד, אך יש דבר שמאוד מפריע לי וזה הבליטה של המצלמות אשר נמצאות בגב המכשיר. לדעתי זה מפריע ומיותר ומרגישים את זה בעיקר כאשר עובדים עם המכשיר כאשר הוא מונח על השולחן. אל כפתור הבית אני צריך עוד להתרגל, מפני שאני רואה כפתור במכשיר מסוים אני ישר לוחץ עליו, וכאן עם כפתור הטאץ', זה קצת מוזר לי. בנוגע לנוץ', זה מה שיש, ככה החבר'ה בוואווי החליטו, ניתן לבטל אותו בקלות, אך בכל מקרה אנחנו נמתין בסבלנות שהשיגעון הזה יחלוף.
מסך IPS בהיר ואיכותי
המסך של ה- P20 הוא בגודל 5.8 אינץ', מסוג IPS LCD, ברזולוציה 1080×2240. אני בתור אחד שמאוד אוהב את מסכי הסופר אמולד של סמסונג, התפלאתי מאוד מהחדות, הבהירות והצבעים העשירים שהמסך מציג. אני חייב לציין שבהתחלה כאשר ראיתי את המפרט של המכשיר קצת חששתי שאני לא אהנה לצפות בסרטונים או לשחק במשחקים עם המכשיר, אך אני שמח שההפך קרה. חשוב לציין, שגם מחוץ לבית רואים את התצוגה בצורה ברורה וטובה.
ביצועים טובים
אוקיי אז הגענו לחלק של הביצועים, ה- P20 מצויד במעבד Kirin 970 ו- 4GB זיכרון עבודה. מבחינת מולטיטאסקינג, המכשיר עובר חלק בין כל האפליקציות אשר עובדות ברקע ולא נתקלתי בגמגומים או בעיות אחרות. גם את אנטוטו הרצתי עליו, וכאשר האפליקציה סיימה לבצע את כל הבדיקות, היא העניקה לו את התוצאה 206,643 ומיקמה אותו במקום ה- 27 בדירוג הסמארטפונים העולמי שלה. הורדתי גם לא מעט משחקים אשר דורשים מהמעבד והמאיץ הגרפי לעבוד קצת יותר ממה שהם רגילים בדרך כלל, ואת כולם הוא הריץ בצורה חלקה וטובה.
מריץ משחקים בצורה חלקה, Huawei P20
מערכת הפעלה עמוסה באפשרויות
ה- Huawei P20 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 שעליה מולבש ממשק המשתמש של וואווי EMUI בגרסה 8.1. אני באופן אישי לא ממש מתחבר לממשק של וואווי, מפני שלדעתי הוא לא נוח ואפילו קצת מבלבל. אך דבר אחד כן ניתן לומר עליו, יש אפשרות לבטל כל מיני אפשרויות לא רצויות ולהתאים את הממשק לפי ההעדפה האישית שלכם.
סוללה
ל- P20 יש סוללה בקיבולת 3,400mAh – במהלך היום, שיחקתי במשחקים, צפיתי בסרטונים, גלשתי הרבה באינטרנט, והתכתבתי בווטסאפ ובפייסבוק. בקיצור עבדתי איתו די הרבה. הצלחתי לסיים את היום בשעה 8 בערב כאשר בסוללה נותרו 20%. מבחינתי, זה עונה על הדרישות שלי.
מערך צילום מעולה
למכשיר יש 3 מצלמות. המצלמה הקדמית מצוידת בחיישן 24 מגה פיקסל, ובגב המכשיר יש שתי מצלמות כאשר אחת כוללת חיישן 12 מגה פיקסל ומייצב תמונה אופטי, והשנייה כוללת חיישן 20 מגה פיקסל מונוכרום. אני חייב לציין שכל המצלמות עושות עבודה נפלאה, התמונות חדות, והצבעים עשירים גם בתנאי תאורה טובים וגם בתנאי תאורה קשים יותר, במיוחד כאשר מפעילים את מצב לילה. בסרטון אשר נמצא בהמשך הסקירה הזאת תוכלו להתרשם מהתמונות והסרטונים שצילמתי באמצעות המצלמות של המכשיר.
ה- P20 כולל גם צילום AI – המצלמה של המכשיר מסוגלת לזהות את האלמנט המצולם ולהתאים את מצב הצילום אליו. כך שאם למשל תצלמו את השמיים, היא תדגיש את הגוונים הכחולים, אם תצלמו דשא אז היא תדגיש את הגוונים הירוקים. בנוסף לכך, ישנו גם צילום בהילוך איטי ב- 960 פריימים לשניה באיכות 720p.
אפשרויות אבטחה
את ה- P20 ניתן לאבטח באמצעות טביעת אצבע, סריקת פנים או סיסמה. חיישן טביעת האצבע של ה- P20 הוא המהיר ביותר שנתקלתי בו. הוא מאפשר לי לפתוח את נעילת המכשיר בקלות, מבלי למרוח את האצבע עליו, בלי לפספס ובלי להמתין יותר מידי זמן. בנוסף, גם סריקת הפנים עובדת בצורה מעולה. פשוט מרימים את המכשיר כאשר הוא נעול, הוא מזהה את הפנים במהירות ומשחרר את הנעילה.
סקירת וידאו ל- Huawei P20
לסיכום, אהבתי את איכות הבנייה והעיצוב של ה- P20. פחות אהבתי שהמצלמות בגב המכשיר בולטות, וכמובן שאני צריך להתרגל לזה שכפתור הבית לא לחיץ. על המצלמות של המכשיר אין בכלל מה לדבר, הן פשוט עושות עבודה נפלאה. הסוללה מספיקה לי ליום עבודה שלם, גם בימים שאני עובד איתו קצת יותר מהרגיל. חיישן טביעת האצבע מהיר מאוד, וגם סריקת הפנים עובדת בצורה טובה. פחות אהבתי את הממשק של וואווי, אין שקע לאוזניות והמחיר. הממשק של וואווי לא נוח וקצת מבלבל לדעתי, ולוקח זמן להתרגל אליו. ובנוגע למחיר, לפי דעתי המחיר קצת גבוה למכשיר עם מפרט כזה.