עוצמתיים יותר וחסכוניים יותר בחשמל: כל מה שרציתם לדעת על סדרת מעבדי Ryzen 4000 של AMD למחשבים ניידים

עד לא מזמן היה ברור לכולם שאינטל היא זאת ששולטת בתחום המעבדים למחשבים הניידים והפער בין הביצועים של המעבדים שלה לאלה של AMD היה ניכר. במשך שנים הובילה אינטל את התחום והציגה שיפורים של כ- 10% מדור לדור עם דגש על חיסכון בחשמל ושיפור בתדרים. דרך אגב, אינטל היא גם זו שהביאה את מעבדי השש ליבות למחשבים הניידים.

במהלך חודש ינואר, בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם הנקראת CES, עשתה AMD מהפך והשיקה מעבדים עתירי ביצועים לתחום המחשבים הניידים, כאלו המהווים אתגר ואיום של ממש ל- Intel. המעבדים החדשים של AMD מסדרת רייזן 4000 מבוססים על ארכיטקטורת Zen2, מיוצרים בטכנולוגיית 7nm (ננו-מטר) ומתחלקים ל- 2 סדרות עיקריות: סדרת H וסדרת U. אז מה ההבדלים בין הסדרות ? אלו דגמים יש בכל אחת מהן ? ואיזו סדרה רלוונטית יותר עבורכם ?

AMD Ryzen 4000 U-Series

סדרת U כוללת חמישה מעבדים לעומת שניים בסדרת H. הסדרה הזו מיועדת להעניק ביצועים טובים לרוב המשתמשים תוך דגש על צריכת חשמל נמוכה יותר מזו של מעבדי H. למעשה, מעבדי ה- U צורכים כ- 30W פחות ממעבדי H, כך לפי AMD. שזה אומר גם שבזכות המעבדים הללו הסוללה של המחשב הנייד שלכם תחזיק מעמד להרבה יותר זמן.

על מנת להגיע ל- TDP או בשמו המלא Thermal Design Power (נתון המתייחס לכמות החום המרבית/צריכת החשמל המרבית של המעבד) נמוך יותר, AMD נאלצה להוריד את תדר הבסיס (Base Clock) של המעבדים, דבר אשר עלול לפגוע בהרצת משחקים מסוימים ותוכנות "כבדות" ליצירת תוכן אך לא יהיה משמעותי עבור משתמשים שלא מריצים משחקים ותוכנות מסוג זה. אחד ההישגים הגדולים ביותר של AMD הוא בצריכת החשמל הנמוכה של הדגם Ryzen 7 4800U – מעבד בעל 8 ליבות שצורך 15W בלבד.

במידה ואתם מחפשים מחשב נייד לשימוש משרדי רגיל שבאמצעותו תוכלו להריץ את כל חבילת אופיס, לגלוש באינטרנט, לשחק במשחקים "קלים" בלבד או לערוך וידאו בצורה בסיסית ביותר, סדרת מעבדי ה- U של AMD יכולה להיות פתרון טוב וחסכוני עבורכם.

AMD Ryzen™ 7 4800U AMD Ryzen™ 7 4700U AMD Ryzen™ 5 4600U AMD Ryzen™ 5 4500U AMD Ryzen™ 3 4300U  
AMD Radeon™ Graphics AMD Radeon™ Graphics AMD Radeon™ Graphics AMD Radeon™ Graphics AMD Radeon™ Graphics גרפיקה
8 8 6 6 4 מספר ליבות
16 8 12 6 4 מספר נימים
1.8GHz 2.0GHz 2.1GHz 2.3GHz 2.7GHz תדר בסיס
Up to 4.2GHz Up to 4.1GHz Up to 4.0GHz Up to 4.0GHz Up to 3.7GHz תדר מקסימלי
15W 15W 15W 15W 15W TDP

AMD Ryzen 4000 H-Series

סדרת H היא סדרת הדגל של AMD והיא כוללת שני דגמים בלבד: הדגם הראשון הוא ה- Ryzen 7 4800H אשר מצויד ב- 8 ליבות ו- 16 נימים. והדגם השני, ה- Ryzen 5 4600H אשר מצויד ב- 6 ליבות ו- 12 נימים. שני המעבדים הללו מגיעים עם TDP גבוה יחסית של 45W והוא נובע מהתדרים גבוהים של המעבדים הללו.

את המעבדים מסדרת ה- H סביר להניח שתמצאו במחשבי גיימינג ניידים ובמחשבים ניידים המיועדים ליוצרי תוכן. אם אתם מחפשים את הביצועים הטובים ביותר ומוכנים להתפשר מעט על חיי הסוללה, טמפרטורות עבודה או משקל, אז מעבדי ה- H הם הבחירה המושלמת עבורכם.

AMD Ryzen™ 7 4800H AMD Ryzen™ 5 4600H  
AMD Radeon™ Graphics AMD Radeon™ Graphics גרפיקה
8 6 מספר ליבות
16 12 מספר נימים
2.9GHz 3.0GHz תדר בסיס
Up to 4.2GHz Up to 4.0GHz תדר מקסימלי
45W 45W TDP

ביצועים מקסימליים תוך כדי חיסכון בחשמל – AMD Smart Shift

AMD פיתחה את טכנולוגיית Smart Shift במקביל לסדרת המעבדים החדשה כדי להשיג ביצועים טובים תוך שמירה על חיסכון מירבי בחשמל. טכנולוגיית Smart Shift מאפשרת לחלק באופן חכם יותר את צריכת החשמל בין המעבדים לכרטיסי המסך של AMD במחשבים הניידים במטרה להפיק ביצועים גבוהים יותר מבלי לצרוך יותר חשמל.

איך זה מתבטא בפועל ? אם אתם משחקים במשחק כלשהו במחשב, Smart Shift תתחיל לפעול במהלך המשחק ותעניק יותר חשמל לכרטיס המסך מאשר למעבד כדי להשיג FPS גבוה יותר, ולא "תבזבז" חשמל על המעבד. לפי AMD, הטכנולוגיה הזו משפרת את הביצועים בכעשרה אחוזים, מה שעוד יותר מגדיל את הפער החדש שנוצר בין המעבדים של אינטל למעבדים החדשים של AMD.

נראה כי גם בתחום המחשבים הניידים AMD מצליחה לחולל שינוי גדול ואף להציג מעבדים המהווים אתגר של ממש לאינטל. בתקופה שבה תחום מחשבי הגיימינג הניידים צובר תאוצה בצורה משמעותית, זה בהחלט נחמד לראות שיפורי ביצועים כאלו תוך שמירה על צריכת חשמל מינימלית.

את המחשבים הניידים המגיעים עם סדרת המעבדים החדשה של AMD נוכל לראות בישראל בעוד כמספר חודשים בחנויות המחשבים בארץ. אז אם אתם מתכננים לקנות מחשב גיימינג נייד בתקופה הקרובה, אולי כדאי שתמתינו עד שיצרניות המחשבים הגדולות כמו ASUS, MSI ו- Lenovo יביאו לארץ את סדרות המחשבים הניידים החדשות שיגיעו עם המעבדים החדשים של AMD.

אולי יעניין אותך גם