"מכרתי אתמול הרבה יותר מחשבים ממה שמכרתי בחודש הקודם. אם היו לי יותר, הייתי יכול למכור את כולם מיד" הוא הוסיף ואמר כי בתחילת המשבר עסקים באיטליה לא היו מוכנים לעבוד פתאום מהבית, וכי חברות במדינות אחרות צריכות להיערך לזה. מייק נוריס, מנכ"ל Computacenter, המשווק הגדול ביותר בבריטניה, אמר כי החברה שלו קיבלה "הזמנות רציניות" בימים האחרונים מעסקים גדולים, כולל בנקים.
הוא סיפר גם כי חברות גדולות הפכו פחות בררניות לגבי המותג של המחשבים הניידים אותם הם מזמינות בגלל הצורך המיידי בכמות גדולה של מחשבים. חברות קטנות ובינוניות שמעולם לא השקיעו בקניית מחשבים לצוות שלהן נכנסו לפאניקה והחלו לקנות מחשבים לעובדים. גם בישראל רואים עלייה משמעותית בכמות ההזמנות של מחשבים ניידים. גם במגזר הפרטי וגם בעסקי.
העלייה במכירות סיפקה זריקת עידוד לטווח הקצר לתעשיית ה- IT, אך עוררה חשש בנוגע להוצאות של הארגונים בטווח הרחוק אם הן יחליטו לאפשר למספר גדול יותר של עובדים לעבוד מהבית באופן קבוע בעתיד. אגב, מחיר המניה של Computacenter ירד ב – 18% מתחילת השנה.
ורטו מוטורס הבריטית רכשה 100 מחשבים ניידים כהכנה לעבודה מהבית של עובדי המוקד הטלפוני אשר עובדים בדרך כלל עם מחשבים שולחניים. כמו כן, החברה הפרידה בין אנשי ה- IT הבכירים ביותר בחברה, כדי להבטיח שהם לא ידביקו אחד את השני או יחלו בקורונה. על פי אותם צעדים, גם המנכ"ל רוברט פורסטר לא יפגש עם מנהל התפעול הראשי של הקבוצה עד שאיום הנגיף יחלוף.
סטיב בראזייה, מנכ"ל חברת המחקר קנאליס, אמר כי הרכישה המאסיבית של המחשבים התרחשה במקביל למחסור באספקה של מחשבים ניידים שנגרם כתוצאה מהשפעה משולבת של מחסור בשבבים של אינטל וההשפעות הראשוניות של נגיף הקורונה על תחום רכיבי המחשוב ועל החברות הסיניות.
הבעיות בשרשרת האספקה שהחלו לפגוע בענף הסמארטפונים, אמורות להיפתר עד סוף החודש, כאשר הייצור בסין צפוי לחזור לפעילות כמעט מלאה.