בסרטון שפרסם הציג החוקר כיצד הוא שולח עשרות תמונות למכשיר, פעולה המאפשרת לו להריץ עליו קוד מרחוק ולשלוט עליו. פרצת האבטחה הזו מדורגת ברמה 10 מתוך 10 ברמת החומרה שלה והיא מאפשרת להאקרים לשלוט על מכשירי גלקסי מבלי שהמשתמשים יפתחו את התמונות שקיבלו ומבלי שישימו לב לכך שקיבלו הודעות חשודות. מתקפות מסוג זה נקראות zero-click ואין שום דרך להתגונן מפניהן, חוץ מעדכון אבטחה של היצרנית.
יורצ'יק הסביר שהצליח לפרוץ למכשיר דרך מנגנון תצוגת התמונות של מערכת אנדרואיד (Skia). המנגנון מפעיל קבצי תמונות עוד לפני שהמשתמש לוחץ עליהן כדי לצפות בהן. לאחר ששלח עשרות הודעות הוא הצליח לקבל גישה למכשיר אך הוא שלח אותן בצורה כזאת שהמשתמש לא שם לב בכלל שהוא קיבל אותן.
יורצ'יק הצליח לפרוץ למכשיר באמצעות תמונות מסוג Qmage שבהן תומכים מכשירים של סמסונג שיוצרו החל משנת 2014. למרות שהוא זיהה את הפרצה כבר בחודש ינואר, רק חודש לאחר מכן גוגל הודיעה על כך לסמסונג, ובחודש מאי (חודשיים לאחר מכן) סמסונג שחררה עדכון אבטחה אשר מתקן את הפרצה ברוב המכשירים שלה. חלק מהמכשירים הישנים יותר של סמסונג יקבלו את העדכון במועד מאוחר יותר ויש כאלה שלא יקבלו אותו כלל.
ארגון Mitre אשר מבצע מעקב אחר פרצות אבטחה מטעם ממשלת ארצות הברית כבר העניק לפרצה הזו שם והיא נקראת כעת CVE-2020-8899. נכון לעכשיו, הפרצה לא אותרה במכשירים של יצרניות סמארטפונים אחרות, אך בכל אופן, אנו תמיד ממליצים לבדוק אם יש עדכוני תוכנה זמינים ולהתקין אותם.