השירות הושק לראשונה ביולי 2002 ובהתחלה השתמשו בו בעיקר חברות קטנות יחסית וחברות סטארטאפ. עם השנים, הצורך בשירותי ענן הלך וגבר ויותר ויותר חברות החלו להשתמש בשירותי AWS, בעיקר בגלל הנוחות והזמינות.
שירותי ה- AWS המקומיים יעניקו ללקוחות הישראליים תשתיות ענן מקומיות שיספקו זמן תגובה הרבה יותר מהיר מאשר בשירותי ענן המבוססים על שרתים שנמצאים בחו"ל. המשתמשים יוכלו להשתמש בכל הכלים, החומרה וה- APIs ששירות AWS מציע. כדי לאפשר לארגונים לעבור ל- AWS Outposts בצורה מהירה וחלקה, אמזון שכרה את שירותיהם של AllCloud, Automat-it ו- CloudZone שיסייעו במעבר ובתפעול של השירות החדש.
לפי אמזון, הלקוחות בישראל יוכלו להשתמש גם בשירותים נוספים של החברה, כמו: Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS), Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS), Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) ועוד. בנוסף, יוכלו הלקוחות להתחבר ישירות לשירותים אזוריים, כמו: Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) או Amazon DynamoDB באמצעות חיבורי תקשורת פרטיים.
מבחינת הדרישות הרגולטוריות, גם ארגונים ממשלתיים יוכלו להשתמש AWS Outposts מפני שהמידע מאוחסן בתוך שטחי מדינת ישראל ולא במדינות אחרות.
ד"ר טל טובה פטלון, מנהלת מכון KSM למחקר וחדשנות רפואית של מכבי שירותי בריאות אמרה, זה יהיה נהדר לראות את AWS Outposts מגיע לארץ. כך תהיה לנו היכולת לאחסן את הנתונים בישראל, ובה בעת ליהנות מהכלים הזמינים בענן של AWS.