עיצוב קלאסי וביצועים מרשימים – סקירה למסך הגיימינג Gigabyte G27QC

לחברת Gigabyte יש מותג גיימינג בשם AORUS ותחת המותג הזה היא מפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרים ואביזרי גיימינג שונים כמו לוחות אם, כרטיסי מסך, מקלדות, אוזניות, עכברים ואפילו מחשבים ניידים.

לאחרונה, התחילה החברה לייצר מסכי גיימינג שלא שייכים למותג AORUS, אלא נמכרים תחת השם GIGABYTE בלבד. מדובר על מסכים זולים יותר אשר מיועדים בעיקר לשוק הביניים, אך יחד עם זאת, גם המסכים החדשים האלה מגיעים עם רוב התכונות והיתרונות שיש במסכים של AORUS.

ה- G27QC וה- G32QC הם צמד מסכי הגיימינג החדשים שהחברה השיקה בישראל לפני כשבועיים, והם מגיעים עם פאנל VA, קצב רענון של 165 הרץ, זמן תגובה של 1ms ומה שאהבנו במיוחד ב- G27QC זה שהרזולוציה המקסימלית כאן היא QHD או במספרים 2560×1440 שזה מצוין, במיוחד שיש מסכי גיימינג שמסתובבים היום בשוק שהם בגודל של 27 אינץ' ברזולוציה נמוכה יותר של Full HD.

לפי Gigabyte המסך תומך ב- HDR, אך כשנכנסתי לדף נתונים של המוצר באתר היצרנית מצוין שהבהירות היא 250 ניט, כאשר המינימום ל- HDR זה 400 ניט. אם אתם שואלים אותנו, זה מפני שהחברה לא הוסיפה את הנתון של בהירות השיא, כי אחרת זה קצת מוזר.

זהו מסך מט בעל רדיוס קעירות של 1500R שתומך בטכנולוגיית FreeSync של AMD ולמרות שהוא לא מוסמך רשמית לעבוד עם טכנולוגיית G-Sync של NVIDIA, קראנו בכמה מקומות שהוא כן עובד עם הטכנולוגיה הזו בצורה טובה אבל אל תסתמכו על זה ואנו ממליצים לכם לבדוק זאת בעצמכם. רק אל תשכחו לחבר כבל Display Port כדי ליהנות מהטכנולוגיות הללו.

ה- G27QC תומך ב- 120% מטווח הצבעים sRGB ומכסה 92% מטווח הצבעים DCI-P3, וזה מצוין לפאנל מסוג VA.

המסך G27QC תומך ב- HDR

עיצוב – לאוהבי המראה הקלאסי

למסך אין מראה גיימרי והוא לא מגיע עם תאורת RGB ולנו באופן אישי זה קצת חסר, בכל זאת, מדובר על מסך גיימינג. אך יחד עם זאת אנו בטוחים שיש לא מעט גיימרים שדווקא כן מחפשים מסכים עם עיצוב כזה. איכות הבנייה מצוינת ואין לו כמעט מסגרת, חוץ מזאת שבחלק התחתון, שבמרכז שלה מופיע הלוגו של החברה, ותכלס ממבט ראשוני כמעט ולא מרגישים שמדובר במסך גיימינג.

הסטנד של המסך הוא פשוט וקל להרכבה, ממש עניין של כמה שניות והוא מחזיק את המסך בצורה מאוד טובה ויציבה. בנוסף לכך, הוא לא תופס הרבה מקום על השולחן, שזה מצוין עבורנו.

בעזרת הסטנד ניתן להטות את המסך כלפי מעלה בזווית של 20 מעלות או כלפי מטה בזווית של -5 מעלות, לא ניתן להזיז אותו לצדדים, אך כן אפשר להגביה אותו עד לגובה של 13 ס"מ.

בגב המסך יש ג'ויסטיק קטנטן, שבעזרתו ניתן לנווט בין האפשרויות השונות בתפריט של המסך, ולדעתנו זה נחמד שאין יותר מידי כפתורים בגב המסך שרק מסבכים את כל נושא הבחירה בתכונות השונות שהמסך מציע. וחוץ מזה, מי בכלל עובד עם הג'ויסטיק הזה כשאפשר להוריד את התוכנה של GIGABYTE אשר נקראת OSD Sidekick מהאתר שלה, ולשנות דרכה את כל ההגדרות באמצעות העכבר של המחשב בצורה הרבה יותר פשוטה ונוחה. אגב, כדי לעבוד עם התוכנה הזאת חייב לחבר כבל USB מהמסך למחשב.

ה- G27QC מגיע עם שני חיבורי HDMI 2.0, חיבור Display Port 1.4, שני חיבורי USB 3.0 למקלדת, עכבר, דיסק און קי וכו', וחיבור לאוזניות. בנוסף לכך, יש לו שני רמקולים מובנים בהספק של 2W כל אחד. בינינו, אל תבנו עליהם. תעשו טובה ותחברו רמקולים חיצוניים. בדרך כלל, מסכי גיימינג בטווח המחירים הזה לא מגיעים עם רמקולים איכותיים.

מסך גיימינג עם עיצוב סטנדרטי G27QC

מעניק חווית משחק מצוינת

מפני שאנחנו גם אוהבים לשחק במחשב בכל מיני משחקים, ממשחקי יריות ועד למשחקי מירוצים ואסטרטגיה, ואנחנו גם יוצרים תוכן, אז יצא לנו לבדוק את המסך גם בזמן משחק וגם כאשר ערכנו סרטונים, תמונות וכתבנו מאמרים במשך מספר שעות.

נתחיל בגיימינג כי זה בעצם הייעוד של המסך הזה -אז קודם כל, חווית המשחק שהמסך הזה מעניק היא נפלאה, הצבעים טובים ועשירים (יחסית לפאנל VA), התמונה חדה הודות לרזולוציה הגבוהה יחסית, המעברים המהירים בין הסצנות השונות במשחקי יריות מתבצעים בצורה חלקה, ללא קרעים בתמונה ומאוד נהננו לשחק איתו בכל סוגי המשחקים.

לדעתנו, המסך מכוייל כבר מראש על ידי היצרנית. אומנם לא מצורפת תעודת כיול לאריזה, אך נראה שהצבעים די מדויקים. בנוסף לכך, הצבעים שהמסך מציג חמים יותר מאלה שאנו רגילים אליהם והוא מותאם יותר למשחקים, אך ניתן גם לשנות אותם בקלות דרך הגדרות המסך ולהתאים אותם לשימושים אחרים.

כאשר ערכנו סרטונים או תמונות עם המסך, הרגשנו שאנו חייבים לכוון מעט את הצבעים ולהתאים אותם יותר לשימושים מהסוג הזה, כדי שנקבל תוצאות טובות יותר. מה שאהבנו במיוחד זה שלמסך הזה יש המון תכונות שימושיות כמו מצב ה- Low Blue Light המפחית את האור הכחול והמזיק שנפלט מהמסך וטכנולוגיית Flicker-Free המפחיתה את ההבהוב המסך – שני אלה מקלים על העיניים, מפחיתים עייפות ומאפשרים לעבוד עם המסך למשך זמן ממושך. בנוסף לטכנולוגיות הללו, יש תכונות נוספות המשפרות את התמונה בזמן משחק כמו ה- Black Equalizer, סופר רזולוציה (Super Resolution), מצב FreeSync ועוד.

מסך הגיימינג G27QC מעניק חווית משחק מצוינת

היה לנו גם מאוד נוח לעבוד ולשנות הגדרות עם ה- OSD Sidekick שאיפשרה לנו להפעיל או לבטל כל תכונה שקיימת במסך ולשנות את הגדרות הצבע, הבהירות, הקונטרסט ועוד.

לסיכום, איכות הבנייה מצוינת אך אין לו תאורת RGB או מראה גיימרי מגניב שיגרום לחברים שלכם להגיד "וואוו" כשהם נכנסים לחדר שלכם, אך יחד עם זאת יש לא מעט גיימרים שמחפשים בידיוק מסכים כאלה בעלי מראה קלאסי שנראים כמו מסכים רגילים.

הוא מציג תמונה טובה וחדה בזמן משחק ומעניק חווית משחק מהירה, חלקה וטובה אך התאכזבתי מעט מה- HDR. בנוגע למחיר, לאחר בדיקה קצרה שערכתי, מצאתי את המסך באתר Newegg ב- 319 דולרים שזה יוצא בערך 1200 ש"ח, אך בארץ הוא נמכר ב- 1,600 ש"ח, שזה כבר שם אותו עם מסכים של היצרניות הגדולות והוותיקות יותר בשוק הגיימינג כמו אסוס (ASUS), דל (DELL) וסמסונג (Samsung), אך הוא מציע את קצב הרענון הכי גבוה מבין כל המסכים בטווח המחירים הזה.

סקירת וידאו למסך הגיימינג Gigabyte G27QC

אגב, המתחרה המעניין ביותר שיש לו מגיע מחברת ACER – ה- Nitro XV272, מגיע עם פאנל IPS, קצב רענון של 144 הרץ וזמן תגובה של 1ms, אך שימו לב – הוא לא קעור.

בשורה התחתונה, נהננו מאוד לשחק עם ה- G27QC החדש של Gigabyte והוא מקבל מאיתנו את מדליית המומלץ.

אולי יעניין אותך גם