לאחרונה, השיקה החברה סדרת כונני NVMe SSD חדשה ומהירה במיוחד בשם My Passport SSD. כדי לבדוק מה באמת שווה סדרת הכוננים החדשה, Western Digital שלחה לנו כונן בנפח של 1TB לסקירה.
כונני ה- My Passport SSD החדשים מהווים רענון לסדרת My Passport הנוכחית עם עיצוב מרשים יותר, משקל נמוך יותר ושבבי זיכרון מהירים יותר. למעשה, הכוננים החדשים מבוססים על טכנולוגיית ה- NVMe אשר נחשבת למהירה והמתקדמת ביותר כיום בתחום האחסון.
קל ודק עם נפח אחסון גדול
הכונן שאנחנו קיבלנו לסקירה הגיע בצבע אפור, בנפח של 1TB ובמשקל של 45 גרם בלבד. גם העובי של הכונן מרשים במיוחד והוא עומד על 8.89 מילימטרים בלבד. לטענת Western Digital הכונן חסין בפני חבטות ונפילות מגובה של עד 1.98 מטרים וכן גם לרעידות ולרטט – מה שלא קיים כלל בכוננים חיצוניים המבוססים על דיסקים קשיחים מכניים.
מבחינת החיבוריות, הכונן מגיע עם חיבור USB-C התומך בתקן USB 3.2 Gen 2. בתוך האריזה כלול גם כבל USB-C קצר ומתאם מחיבור USB-C ל- USB-A עבור מחשבים שאין להם חיבור USB Type C. היינו מעדיפים לקבל באריזה כבל ארוך יותר, שכן לטעמנו כבל באורך של כ- 16 ס"מ הוא קצר מידי. כן שמחנו לראות את המתאם מחיבור USB-C לחיבור USB-A.
עושה את העבודה
לצורך מבחני הביצועים, חיברנו את הכונן לחיבור USB-C ללוח אם מדגם Asrock Z370-Taichi התומך בתקן USB 3.1 Gen 2. נציין כי תקן USB 3.1 Gen 2 שווה לתקן USB 3.2 Gen 2 בו תומך הכונן. לתקן הזה יש שני שמות שונים.
לצורך מבחני הביצועים הרצנו תחילה את Crystal Disk Mark, ולאחר מכן את תוכנת ATTO, ולבסוף ביצענו העברה של קובץ השוקל כ- 160MB מכונן רשת אל הכונן My Passport SSD. שני מבחני הביצועים הראשונים מודדים את היכולות של הכונן באופן סינטטי בכמה תרחישים שונים שעליהם נפרט בעוד פסקה או שתיים ואילו המבחן השלישי מציג שימוש שיכול להיות מאוד אופייני ליוצרי תוכן, למפתחים ולמהנדסים.
מבחן הביצועים של Crystal Disk Mark בחן את ביצועי הכונן בעת העברת קבצים גדולים (שתי התוצאות העליונות) וכן גם העברה של מספר קבצים קטנים (שתי התוצאות התחתונות).
ממבחני הביצועים עולה כי הכונן אכן מספק את המהירויות הרשומות על גבי האריזה: מהירות קריאה של 1050MB/s ומהירות כתיבה של 1000MB/s. במבחני ה- Random קיבלנו מהירויות נמוכות יותר משמעותית משני המבחנים העליונים מאחר ומדובר במשימות העברה קשות יותר. נפילות ביצועים כאלה אופייניות לרוב הכוננים הנמכרים כיום בשוק.
במבחן הביצועים ATTO, נבדקה התנהגות הכונן בעת העברת קבצים בגדלים שונים אחד אחרי השני, מה שנתן לנו תמונת מצב על ביצועים לאורך זמן וכן גם בנוגע לשינויי המהירות בהתאם לגודל של הקבצים. במבחן הביצועים הזה ראינו כי כבר בקבצים בגודל של 512KB הצלחנו להגיע למהירויות קריאה/כתיבה מקסימליות ואף לשמר אותן לאורך זמן.
לבסוף, העברנו קובץ מסוג mp4 בגודל של 165MB משרת בעל רוחב פס של 1,000Mbps לכונן My Passport SSD וקיבלנו מהירות העברה מצוינת של 114MBps המתורגמת ל- 912Mbps. לקח לנו שניות בודדות להעביר הרצאה באורך של 1:14 מכונן אחד לאחר.
WD Discovery
ה- My Passport מגיע גם עם התוכנה WD Discovery, באמצעות התוכנה הזו, ניתן להצפין את הכונן עם סיסמה כאשר חברת Western Digital משתמשת בהצפנת AES-256. בנוסף, דרך התוכנה ניתן גם לבצע דיאגנוסטיקה לביצועי הכונן ולשנות את הגדרות מערך ה- RAID בכוננים תומכים. בהתחברות לחשבון, התוכנה מאפשרת גם סנכרון וגיבוי קבצים מהרשתות החברתיות.
לסיכום, אם אתם מחפשים כונן SSD חיצוני, קומפקטי ומהיר שעליו תוכלו לשמור את כל המידע האישי והרגיש שלכם, אנחנו בהחלט ממליצים על ה- My Passport החדש של ווסטרן דיגיטל (Western Digital). הכונן הזה מציע נפחי אחסון של 500GB עד 2TB בתוך מעטפת קלה ודקה במיוחד. אפשר לשים את הכונן הזה בכיס בקלות ולא להרגיש שהוא שם.
מבחינת ביצועים, ה- WD My Passport בהחלט מספק את הסחורה ומפיק את הביצועים המובטחים שמופיעים על גבי האריזה שלו. כן נציין כי חשוב לוודא שיש ברשותכם חיבור USB התומך בתקן של הכונן לקבלת מהירויות העברת מידע מקסימליות.
מחירו של ה- WD My Passport עומד על 870 ש"ח באמזון כולל משלוח ומיסים, מה שהופך אותו למשתלם במיוחד ביחס ל- T7 של סמסונג למשל שעולה כ- 940 ש"ח בארץ. בשלב זה כונן ה- My Passport עדיין לא הגיע לארץ אך אנו מאמינים כי הוא יגיע לכאן בקרוב.