S20 FE, כסוג של קיצור, הוא הטלפון הרביעי שמציעה סמסונג בדור בנוכחי של מכשירי ה- Galaxy S שלה והוא מגיע לשוק קצת פחות מחצי שנה אחרי השקת שני הטלפונים הראשונים. ה- S20 'הרגיל' וה- S20 Ultra עם ובלי תמיכה ב- 5G. הוא אמור להגיע לשוק בתחילת החודש הבא, באופן גלובלי, וכנראה יגיע מהר מאוד גם כאן לישראל עם תמיכה ב- 5G.
מעבר למילים היפות והתיאוריות, מדובר למעשה בטלפון נוסף בסדרה שמציע פשוט תג מחיר נוח יותר. אם אתם זוכרים הוא כבר הרביעי בסדרה והוא אמור להיות זול יותר מה- S20. המחיר שמדובר עליו הוא 699 דולרים באופן גלובלי, ובארץ המחיר הרשמי אמור להיות מתחת לקו ה- 3,000 שקלים וזאת לעומת מחיר רשמי של כ- 3,299 שקלים של ה- S20.
גם בדגם הקודם ניסתה סמסונג להגדיל 'ברגע האחרון' את המכירות של משפחת ה- Galaxy S. אם בסיבוב הקודם פשוט קראו לו Galaxy S10 Lite, כדי שלא יהיה ספק שהוא כזה, הפעם החברה החליטה להתחכם קצת יותר – אבל בשנת קורונה, ועם הצניחה במכירות שהחברה חוותה בחודשים האחרונים, זה היה צעד די צפוי.
ויש עוד הבדל אחד: S10 Lite הושק כמעט שנה לאחר אחיו היקרים יותר, וכחודש בלבד לפני ההכרזה על ה- S20 החדשים, ואילו ה- S20 FE מגיע הרבה יותר מוקדם. טוב, גם המכירות השנה הרבה פחות טובות כפי שמראים הדיווחים של כל חברות ניתוח השוק.
והנה הפעם האחרונה בה יוזכר הטלפון משנה שעברה: השינויים שביצעה סמסונג ב- S20 FE זהים במהותם לאלו שבוצעו ב- S10 Lite – מתיחת המסך, הורדת הרזולוציה, גב פלסטיק וגם שינוי המצלמות.
אז מה קרה בפועל? המסך הוגדל מ-6.2 ל- 6.5 אינץ' אך הפעם מדובר 'רק', ומוזר לכתוב זאת, בפאנל Super AMOLED במקום מסך ה- Dynamic AMOLED המוצלח של ה- S20 ומעלה, וברזולוציית +FHD ולא QHD. גם איכות ההגנה הוקטנה במקצת והיא כעת הדור השלישי ולא השישי של Gorilla Glass, אבל עדיין מדובר במסך שתומך בקצב רענון גבוה של 120 הרץ שטוב במיוחד למשחקים.
העיצוב כאמור צבעוני וצעיר מאוד, אבל הוא דומה יותר ל- Galaxy S10se משנה שעברה מאשר למכשירים השנה: שטוח מקדימה ועגלגל טיפה מאחור, סגנון שמכונה עדיין 2.5D. זה הסגנון שמאמצים בדרך כלל במכשירים עם גב פלסטיק, וזה אכן מה שמוצאים ב- S20 FE לעומת גב הזכוכית במכשירים היקרים יותר בסדרה. גם במקרה שלו הפס מסביב שמחזיק את הכל הוא מאלומיניום.
המעבד זהה לזה של האחים, ובהיבט הישראלי מדובר כרגיל בגרסת ה- Exynos של המכשירים, ובמקרה המוגדר הזה: Exynos 990 עם שמונה ליבות בתצורת 2x2x4 – שתי ליבות Mongoose M5 בפיתוח החברה עצמה לביצועים גבוהים מאוד במהירות מרבית של 2.73 גיגה-הרץ, שתי ליבות Cortex-A76 במהירות מרבית של 2.5 גיגה-הרץ, וארבע ליבות Cortex-A55 במהירות מרבית של 2 גיגה-הרץ. בארץ הוא אמור להימכר בגרסה של 8 גיגה-בייט זיכרון עבודה (RAM) ו- 128 גיגה-בייט זיכרון אחסון.
והגענו לעוד הבדל משמעותי: מערך הצילום. הוא דומה בשתיים משלוש מצלמותיו לאלו של ה- S20, כשהראשית ב- S20 FE היא מצלמת 12 מגה-פיקסלים עם צמצם f/1.8, מייצב תמונה אופטי וצילום PDAF, ואילו מצלמת הרוחב הנוספת גם היא עם חיישן 12 מגה-פיקסלים עם צמצם f/2.2 ושדה צילום בזווית של 123 מעלות. אבל המצלמה השלישית, מצלמת הטלפוטו, צנחה בגודלה מ- 64 ל- 8 מגה-פיקסלים, אך עדיין עם מייצב תמונה אופטי ועם זום אופטי של x3 שהוא טוב יותר דווקא.
אחד ההיבטים שהשתנו הוא שכעת לא ניתן לצלם וידאו ברזולוציית 8K. מהצד השני של הטלפון, מתחת לחריר שנמצא בחלק העליון של המסך, יש מצלמת סלפי גדולה יותר עם חיישן 32 מגה-פיקסלים לעומת 10 מגה-פיקסלים במכשירים הקודמים בסדרת ה- Galaxy S20.
הוא מציע עמידות לפי תקן IP68, יש חיישן טביעות אצבע מתחת למסך, ויש תמיכה ב- WiFi 6 וגם ב- Bluetooth 5.0 אבל זה די צפוי עם אותו מעבד. השינוי הבולט האחרון הוא הסוללה שצמחה ב- S20 FE ל- 4,500mAh לעומת 4,000mAh ב- S20 ובאותו נפח כמו זו שב-+S20, אבל הספק הטעינה המרבי שלה הוא 15 וואט מול 25 וואט בשני האחרים המוזכרים לעיל. היא תומכת בטעינה אלחוטית וגם בטעינה הפוכה בהספק מרבי של 4.5 וואט.
זמינות ומחירים
כאמור המכשיר אמור להגיע לשוק בתחילת החודש הבא, ועדיין לא ברור לחלוטין מתי יגיע גם לישראל. מחירו בארצות הברית יהיה החל מ- 699 דולרים.