זה לא סתם הנאה. מי שרוצה יכול להשתמש במגע בלבד, להזיז את האצבע שמאלה או ימינה לפי הצורך – שמאלה ממסך הבית להתראות, ימינה כדי לעבור בין מסכי היישומים השונים, אבל זו לא תהיה אותה מהירות, וגם לא אותה הרגשה. ההחלטה של סמסונג מתישהו לפני שנים לוותר על Wear OS לטובת Tizen מוכיחה את עצמה שוב כנכונה ב- Galaxy Watch3 – גרסת Tizen Based Wearable OS 5.5 בשמה המלא בדור הנוכחי. כבר מהרגע הראשון מתגלה עד כמה קל לעבור בין המסכים השונים, עד כמה התגובתיות של האפשרויות השונות על המסך נהדרת, ועד כמה סמסונג מראה לגוגל איך זה צריך להיות באמת.
עיצוב ומסך – תענוג לעיניים
הדבר הבולט השני של השעון הוא המראה הכללי שלו. עם רצועת העור עמה הוא מגיע כברירת מחדל, שניתנת להחלפה בקלות, הוא נראה יוקרתי מאוד. הוא אומנם מציע כמובן כמות גדולה של אפשרויות מעקב אחר פעילות ספורטיבית, אבל כשמתחילים להזיע מגלים שהרצועה הזו לא ממש מתאימה לפעילות ספורטיבית והשעון מתחיל לזוז על הזרוע ולשייט מצד לצד. אבל צריך ממש להזיע, ואם הפעילות שלכם היא הליכה חופשית, אז בדרך כלל זה בסדר.
מה שגונב בסופו של דבר את ההצגה זה המסך הנהדר – סמסונג מציעה את אותו השעון בגרסת 45 מ"מ עם מסך 1.4 אינץ' ורצועת 22 מ"מ, ובגרסת 41 מ"מ עם מסך 1.2 אינץ' ורצועת 20 מ"מ. בשני המקרים מדובר במסך Super AMOLED ברזולוציית 360×360 פיקסלים, עם הגנה של Gorilla Glass DX.
אנחנו קיבלנו לבדיקה את גרסת ה- 45 מ"מ והתצוגה פשוט נהדרת ! אין מילה אחרת. הבהירות הגבוהה מאפשרת לראות את כל האותיות הקטנות גם באור שמש ישיר, החדות והצבעים הם באמת חגיגה לעיניים. הרזולוציה גם טובה מספיק כדי לאפשר רקעים בהם ריבוי הפריטים הניתנים ללחיצה גדול במיוחד, והלחיצות מדויקות. הממשק נהדר, העברית מצוינת, המסך גדול מספיק כדי להציג את ההתראות בקלות רבה, ובכל מקרה ניתן כמובן לגלול מטה בתצוגה עם החוגה או עם האצבע, ומצד שני אפשר להגדיר במדויק באמצעות אפליקציית Galaxy Wearable בדיוק אלו התראות יוצגו, מתי, וכן אלו יישומים יוצגו מצד שני ובאיזה סדר – והכל באופן ויזואלי ונוח. כאמור, בכל מה שקשור למערכת ההפעלה, הבחירה של סמסונג בשעונים החכמים מנצחת את זו של גוגל בלי להתאמץ בכלל.
מפרט טכני – מה יש שם בפנים
המעבד של Galaxy Watch3 הוא Exynos 9110 כפול הליבות שפועל במהירות של 1.15 גיגה-הרץ, וכפי שכבר הבנתם זה די והותר כדי לעזור למערכת לפעול באופן חלק. הוא מגיע עם 1 גיגה-בייט זיכרון RAM ועם 8 גיגה-בייט זיכרון אחסון וזה די והותר כדי להעביר אליו תמונות והרבה מאוד שירים בלי להעמיס על המערכת יותר מדי.
ההעברה מתבצעת דרך אפליקציית Galaxy Wearable כמובן והיא איטית מאוד למרות שהחיבור בין השעון לטלפון מתבצע באמצעות קישוריות Bluetooth 5.0. אבל זה שווה את המאמץ, גם אם רוכשים את הגרסה הרגילה של השעון, ולא זו שמגיעה כעת לשוק עם תמיכה ב-eSim, אם מעבירים שירים אפשר לצאת לפעילות ספורטיבית ולהשאיר את השעון מאחור כי ניתן לחבר את השעון באופן עצמאי לאוזניות אלחוטיות פשוטות או אוזניות TWS. החיבור מתבצע בקלות, וברוב האוזניות המודרניות הוא גם מופעל באופן אוטומטי כשהאוזניות מוצאות מהמארז שלהן או נכנסות לפעולה בכל דרך אחרת.
זה לא מושלם, יש הרבה יותר הפרעות מאשר בחיבור מול טלפון, הפרעות שמתמעטות ככל שאיכות האוזניות עולה וכמעט נעלמות כאשר משתמשים באוזניות שהן לא TWS ומכסות היטב את האוזניים. מצד שני, אחרי שצימדנו כמה אוזניות אלחוטיות לשעון הוא משום מה לא נתן לנו להשתמש בזוג אחד, מהפשוטות יותר, כלומר הוא זיהה אותן אבל לא איפשר להתחבר אליהן בפועל.
השעון תומך ב- WiFi 802.11n בלבד בתדר 2.4 גיגה-הרץ וגם ב- NFC וב- GPS באמצעות הטלפון. הוא מציע תמיכה בתקן IP68 נגד רטיבות ואפשרות צלילה לעומק של 50 מטרים, אבל את זה לא בדקנו. בהגדרות השעון יש גם אפשרות שמטרתה לעזור בהוצאת מים במידה והם נכנסים.
בבדיקות שלנו הוא הוכח כמדויק יחסית בספירת צעדים, אולי הוסיף כמה אחוזים בודדים, אבל היינו מרוצים פחות מבדיקות החמצן בדם. כיום יש גם בדיקות לחץ נפשי, ניטור שינה, ניטור דופק רציף ובקרוב, או שלא, גם לחץ דם ואק"ג – לא בטוח שבישראל, למרות שסיור קטן באתרי הרשת מלמד כיצד אפשר לנסות את התכונות הללו באופן לא רשמי.
עוד תכונה נהדרת שאהבנו היא האפשרות לכתוב בכתב יד, בעברית, כדי לענות להתראות מהשעון עצמו וברוב המקרים השעון זיהה היטב את האותיות שכתבנו. אפשר גם לבחור ממגוון גדול של תשובות אוטומטיות.
על סוללה ועניינים דומים אחרים
הסוללה של השעון בגרסת ה- 45 מ"מ היא בקיבולת של 340mAh, וכמעט שליש פחות בגרסת ה- 41 מ"מ בה הסוללה היא בקיבולת של 247mAh. לפי סמסונג, סוללה זו אמורה להספיק ליומיים של עבודה, אבל כרגיל, ברגע שמכניסים את רוב היכולות לעבודה, כולל ניטור שינה – אפילו לא מתקרבים לזה. בממוצע במהלך תקופת הבדיקה, החזיק ה- Galaxy Watch3 בין 33 ל- 36 שעות עבודה רציפה לפי שההתראות התחילו לצוץ. זה עדיין יותר טוב מרוב השעונים שמבוססים על Wear OS שמגיעים ל- 25 עד 26 שעות בתצורת עבודה דומה.
כמובן שאפשר להאריך את זמן העבודה של הסוללה אם מוותרים על אפשרויות שונות, ובמיוחד על החיבור בבלוטות' לאוזניות, אבל מי שמחפש שימושיות נוחה ימצא את הזמן להטעין את הסוללה – והרי אף אחד לא אמר שצריך להגיע ל- 100% בכל פעם.
ההטענה של הסוללה מתבצעת כמו בגרסאות הקודמות של השעון באמצעות משטח אלחוטי. מצד אחד המשטח הזה מקל מאוד על הטעינה כי לא משנה איך מניחים עליו את השעון, הוא יטעין אותו, וגם אין פינים ואין צורך לשלב פס טעינה ייעודי מגנטי בחלק התחתון של השעון – שילוב, שמניסיון, בטווח הארוך יכול להוציא את השעון לפנסיה בגלל שפשוף יתר – אבל מצד שני, הטעינה איטית משהו ונמשכת יותר משעתיים, ועבור סוללה קטנה כל כך זה די הרבה זמן.
בדרך אל האושר יש מכשולים קטנים שצריך לעבור
את הסקירה ביצענו, די בכוונה תחילה, מול טלפון שאינו שייך לבית היוצר של Galaxy Watch3 אלא ליצרנית מאוד פופולרית אחרת בשוק הישראלי. הצימוד של השעון לטלפון, מבוסס אנדרואיד מעודכן ומסודר, התברר, ואין לשון אחרת לומר זאת – כסיוט לא קטן. קצת קשה להבין מדוע בחברה כמו סמסונג לא מצאו דרך לפשט את תהליך הצימוד/התקנה שדורש, וזה דבר די טיפוסי בשוק של מחשוב לביש, התקנה באמצעות אפליקציה שמורידים לטלפון.
הבעיה היא שבמקרה הזה מדובר בערך בשלוש או ארבע אפליקציות, אם לוקחים בחשבון שצריך גם את Samsung Health כי אי אפשר לעבוד באופן ישיר מול Google Fit, וחייבים לעבור דרך הרישום לסמסונג שזו מעין מצודה איומה שרק אחרי כמה ניסיונות קיבלה את הסיסמה, ואין ברירה אלא לכבוש אותה אם רוצים עדכוני קושחה ותכונות חדשות, וגם גישה לחנות. בדיקה קלה ברשת לפחות הורידה את מפלס התסכול – התברר שאנחנו לא היחידים שעברו את התהליך הארוך הזה.
אבל בסופו של דבר עוברים אותו, ואז רק צריך להתרגל לכך שמידי פעם השעון מתנתק מהטלפון. לא מצאנו סיבה מיוחדת, וכמובן שגילינו זאת רק כשנכנסו לחנות להוריד רקע חדש או התחברנו לאפליקציית הבריאות וראינו שהפעולה לא מתבצעת. חבל שאחרי שהוא מתנתק הוא גם לא מתחבר בחזרה לבד, וצריך להיכנס ל- Galaxy Wearable כמעט כל יום מחדש, וכמה פעמים, כדי לחבר את השעון שוב ושוב.
לרכישת השעון Galaxy Watch3 מ- KSP
לרכישת השעון Galaxy Watch3 מאייבורי
בשורה התחתונה – אהבנו
אם אתם מצוידים בטלפון של סמסונג, ואתם מחפשים להוסיף לחבילה גם שעון חכם, למרות ש- Galaxy Watch3 אינו זול, הוא כנראה אחת הבחירות הטובות ביותר שיש לכם.
למעשה, גם אחרי שחוצים את חומת האי נוחות הראשונית, אפשר להתרגל לבעיות הקלות בשימושיות לאחר מכן, כך שכך או כך, אם התקציב מאפשר לכם, מדובר באחד השעונים החכמים הטובים ביותר שיש כיום בשוק. הוא מהיר ואיכותי, עם תצוגה נהדרת ועם הגלגלת שקשה מאוד שלא להתפתות לסובב אותה סתם בשביל הכיף לפעמים.