מעל כולם: אלה הם חמשת בנייני המשרדים הכי גבוהים בישראל

תוכן שיווקי

משרדים במגדל נחשבים לסמל סטטוס, ומעידים הן בפני הקהל הרחב והן בפני שותפים עסקיים פוטנציאליים על הצלחת החברה. ובואו נגיד את האמת, איזה בעל עסק לא היה רוצה להשקיף ממשרדו על כל העיר ? בין אם אתם כבר שם, עומדים לשכור או לרכוש משרד בגורד שחקים, או בינתיים רק חולמים על היום בו יהיה לכם אחד כזה, אנו רוצים להכיר לכם את חמשת מגדלי המשרדים הגבוהים בארץ כיום וגם את הבניין שבעתיד הקרוב יתפוס את ראש הרשימה.

5. מגדל עזריאלי העגול

המגדל העגול הוא הגבוה מבין שלושת מגדלי עזריאלי בתל אביב המתנשא לגובה של 187 מ'. בנייתו נמשכה מ- 1996 ל- 1999, ובמשך זמן קצר (עד 2001), הוא היה לבניין הגבוה בישראל. לצד המגדל נמצאים שני גורדי שחקים נמוכים יותר: המגדל המשולש (169 מ', 46 קומות) והמגדל המלבני (154 מ', 42 קומות). מרבית שטח הבניין משמשת למשרדים, ובקומה העליונה שלו נמצאת מסעדה ממנה ניתן לראות את מרבית גוש דן.קבוצת עזריאלי מתכננת בעתיד להרחיב את המתחם.

בשנת 2017 אישרה ועדת התכנון המחוזית את התוכנית להקים את המגדל האליפטי (על אף השם, לפי התוכנית הקיימת צורתו תהיה דומה יותר לספירלה) – גורד שחקים חדש בן 90 קומות שיקום במקום בית ידיעות אחרונות ויגיע לגובה של 350 מ'. הוא אמור להכיל משרדים, קומות דיור (לרבות דיור מוגן) ושטחי מסחר שירחיבו את השטח של קניון עזריאלי. הבנייה צפוייה להימשך עד שנת 2025.

מיקום: דרך מנחם בגין 132, תל אביב
גובה: 187 מ'
קומות: 49
יזם: קבוצת עזריאלי
אדריכל: אלי עטייה, יסקי-סיוון אדריכלים וחייקה פרידמן, דוד עזריאלי

4. מגדל השחר

מגדל השחר, שבנייתו הסתיימה בשנת 2017, כולל 38 קומות של משרדים בשטח כולל של כ- 49 אלף מ"ר, 13 קומות המיועדות למגורים, מספר קומות טכניות, וחניון תת-קרקעי בן 5 קומות. הוא נבנה כחלק מפרויקט ה- "סיטי" של גבעתיים, שכולל הקמה של מספר גורדי שחקים נוספים לרבות בניין בגובה 240 מ'. המבנה הוקם על קרקע שהייתה שייכת בעבר לחברת שטראוס גרופ (במקום מפעל השימורים "פרימן"). עלות הפרויקט מוערכת בכמיליארד ש"ח.

מיקום: רח' אריאל שרון 4, גבעתיים
גובה: 195 מ'
קומות: 57 (+ 5 קומות חניון)
יזם: קבוצת תדהר וקבוצת סופרין
אדריכל: ברעלי לויצקי כסיף אדריכלים ואמנון-שוורץ אדריכלים

3. מגדל מידטאון משרדים

מיקום: דרך מנחם בגין 144, תל אביב
גובה: 197 מ'
קומות: 50
יזם: קנדה-ישראל, אלקטרה נדל"ן ויורוקום נדל"ן
אדריכל: משה צור

מגדל המשרדים הוא המגדל הגבוה מזוג גורדי שחקים שהוקמו בין השנים 2013 ל- 2018 ברחוב מנחם בגין בתל אביב. הוא מוכר בזכות עיצובו הייחודי, המזכיר שני מלבנים המונחים אנכית אחד על השני עם סטייה קלה.

הוא מתנשא לגובה 197 מ' בעוד בניין המגורים השוכן לצידו מגיע לגובה של 183 מ'. כמו כן, במתחם נבנו שני מגדלים נוספים. הוא הוקם על שטח של חניון שפעל בין השנים 2002 ל- 2012. לפני כן, שכנה במקום מחלבת תנובה.

21 הקומות התחתונות של הבניין שייכים לתאגיד ראיית החשבון Ernst & Young (נרכשו ב- 342 מיליון ש"ח) ושלושת הקומות העליונות נקנו ע"י WeWork, ביניהן נמצא גם המטה הארצי של החברה. שטח המשרדים הכולל במגדל עומד על כ- 75 אלף מ"ר. עלות הפרויקט מוערכת במעל שניים וחצי מיליארד ש"ח.

נציין גם שבמתחם קיים גם מרכז מסחרי שיקושר עם תחנת שאול המלך של הקו האדום של הרכבת הקלה כשזו תוקם, וכן, אולם ספורט רב תכליתי. כחלק מהתכנון אמורים להיבנות מעל נתיבי איילון שני גשרים חדשים, אחד למכוניות, ואחד להולכי רגל.

2. מגדל משה אביב

מגדל משה אביב (או בשמו הקודם "מגדל שער העיר") היה בין השנים 2001 ל- 2016 בניין המשרדים הגבוה בישראל, ועדיין נחשב לבניין הגבוה בעולם שבנוי מבטון.

הפרויקט החל באופן רשמי ב- 1995 כאשר הקבלן משה אביב רכש קרקע באיזור צומת הרחובות ז'בוטיסקי ואבא הלל סילבר ברמת גן. תחילה תוכנן הבניין להיות בן 46 קומות ובניית השלד החלה ב- 1997, אך ב- 1999, לאחר שאביב הצליח לרכוש שני מגרשים צמודים, אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של רמת גן להגדיל את הבניין ל- 66 קומות, ואחר כך ל- 68 קומות (69 עם סופרים גם קומות טכניות). עלות הקמתו הכוללת עמדה על כ- 150 מיליון דולר.

נכון להיום, קומות 56 עד 68 משמשות למשרדים, ו- 12 הנותרות למגורים. שטח המשרדים הכולל בבניין עומד על 63 אלף מ"ר, והוא כולל עוד כ- 1,200 מ"ר של שטחים ציבוריים ומעל 1,200 מקומות חניה. עד לפרוץ משבר הקורונה עבדו בו כ- 5 אלף איש.ל- עוד פרטים על מגדל משה אביב.

מיקום: רח' ז'בוטינסקי 7, רמת גן
גובה: 235 מ'
קומות: 68
יזם: משה אביב
אדריכל: אמאב אדריכלים

אגב, מחפשים משרדים להשכרה ברמת גן ? לפני שאתם מחליטים, מוזמנים לבדוק את מה שיש לנו להציע.

1. מגדל עזריאלי שרונה

ובמקום הראשון, נכון להיום, נמצא מגדל עזריאלי שרונה, הממוקם במתחם גני שרונה. גורד השחקים, שבנייתו הסתיימה ב- 2016 מונה לא פחות מ- 61 קומות ומתנשא לגובה של 238.5 מ'. שטחו הפנימי נאמד על כ- 120 אלף מ"ר.

הבניין אינו סימטרי, והוא בנוי למעשה משני "חלקים" שמוטים בזוויות שונות ביחס למרכז. 45 מהקומות מיועדות למשרדים, כאשר ב- 5 נוספות שוכן בית מלון של חברת אפריקה ישראל. בין החברות שמשרדיהן שוכנים במגדל ניתן למנות את הסניפים הישראלים של מותגים בינלאומיים, כגון: אמזון, פייסבוק, דרופבוקס, איירון סורס ועוד.

נציין גם שבתחתית גורד השחקים קיים מרכז קניות, אך אכלוסו, טרם התרחש לעת עתה.

מיקום: דרך מנחם בגין 121, תל אביב
גובה: 238.5 מ'
קומות: 57 (+7 קומות חניון)
יזם: קבוצת עזריאלי
אדריכל: משה צור

מגדל 120 – הבניין שעתיד להיות השני בגובהו במזרח התיכון

ולסיכום נוסיף גם כמה מילים על "מגדל 120" – בניין המשרדים שצפוי בסביבות 2025 להפוך לגבוה ביותר בישראל. לפי תוכנית הבנייה, שאושרה בשנת 2019 על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של רמת גן, גורד השחקים יהווה חלק מקומפלקס של 3 בניינים שיוקמו על קרקע בבעלותה של בורסת היהלומים.

הוא יכלול 120 קומות (פי 2 מעזריאלי שרונה) וגובהו יעלה על 500 מ'. בזכות גובהו, ניתן יהיה לתצפת מהגג על כל איזור המרכז. גובהם של שני הבניינים הנוספים בפרוייקט, שעלותו מוערכת בכ- 5 מיליארד ש"ח, יהיה 88 ו- 77 קומות בהתאמה. לפי התכנון, לאחר שיקום, תעבור אליו בורסת היהלומים, ובנוסף הוא יכלול משרדים ושטחי מסחר. תהליך הבנייה של הפרויקט, שמתנהל תחת האדריכל אבנר ישר מחברת ישר אדריכלים, צפוי להתחיל בעתיד הקרוב ולהימשך כ- 4 שנים. הבניין יהיה הרביעי הגבוה ביותר בעולם והשני במזרח התיכון.

התמונות להמחשה בלבד, קרדיט: PEXELS

אולי יעניין אותך גם