ה- AirTags מעוצבים בצורת עיגול ומגיעים במגוון צבעים, הם עשויים מפלדת אל-חלד אשר עמידה בפני מים ואבק בתקן IP67. זה אומר, שהם אמורים לשרוד מתחת למים במשך 30 דקות עד עומק של מטר אחד.
כל תג כולל בתוכו סוללה ורמקול קטן שיעזור באיתור החפץ שאבד. את התגים ניתן לצרף למחזיק המפתחות, לשים בתיק או להצמיד לחפצים יקרי ערך אחרים.
הטכנולוגיה שנמצאת בתוך התגים ועוזרת למשתמשים לאתר חפצים שאבדו נקראת "Precision Finding". באמצעות טכנולוגיה זו, ניתן לדעת מה המיקום של התג ומה המרחק המדוייק בינו לבין המשתמש. בנוסף, אפשר לגרום לו לצפצף על מנת שיהיה ניתן לאתר אותו ואת החפץ שמוצמד אליו בקלות ובמהירות.
את ה- AirTag ניתן לחבר בצורה פשוטה ומהירה על ידי קירוב התג למכשיר האייפון, האייפד או האייפוד טאצ'. לאחר שהמכשיר יזהה אותו, ניתן להניח אותו במקום כלשהו או להצמיד אותו לחפץ מסוים ולעקוב אחר המיקום שלו באמצעות אפליקציית Find My.
המיקום של התגים יופיע במפה שבאפליקציה וכאשר תלחצו על המיקום של אחד מהם, ייפתח תפריט חדש עם שתי אפשרויות: השמעת צפצוף מהתג או השהיית התראות מהתג שבחרתם.
קרדיט תמונה: Apple
אם מישהו זר מוצא את החפץ שהצמדתם אליו את ה- AirTag, הוא יוכל לקרב את הטלפון שלו אליו, ולאחר מכן ייפתח אתר שדרכו הוא יוכל ליצור קשר עם הבעלים של התג, במידה והם הזינו פרטים ליצירת קשר.
מה בנוגע לפרטיות ? לפי אפל, התקשורת עם התג מוצפנת מקצה לקצה, כך שלאף אחד, גם לא לאפל, אין גישה למידע שנשמר בתג או למיקום שלו, חוץ מהמשתמש עצמו. לכן, החברה גם לא יכולה לשתף את המידע שנשמר בתוכו.
בנוסף, אם מישהו ינסה להשתיל תג בתיק או ברכב שלכם, או בכל מקום אחר כדי לעקוב אחריכם, התג ישמיע צפצוף אחרי זמן מסוים שבו הוא לא יצליח לאתר את המכשיר שבאמצעותו הוא הוגדר.