עם ממוצע של כמעט מיליון וחצי עסקאות בכל שנייה, מיליארדים שעוברים מיד ליד, ומעל ל- 500 מטבעות שונים שניתן לסחור בהם, בינאנס כנראה מצליחה בעבודה שלה.
כדי להכיר מעט יותר את העולם העצום, החדש והמסובך הזה של המטבעות הוירטואליים נציג לכם בכתבה את בורסת הקריפטו הכי פופולארית כרגע בעולם. נסביר מה הפך אותה לכזאת נפוצה, מה היא מציעה, וכמובן איך אפשר בלי הקשר הישראלי לסיפור.
הערה קטנה: אני לא יועץ השקעות, וכתבה זו לא מהווה המלצה כלשהי, אלא רק מסקרת את חברת בינאנס. לפני התחלה של השקעה כלשהי, אני כן ממליץ לדבר עם אנשים מקצועיים בתחום.
מי את בינאנס ?
את החברה והבורסה הקים בשנת 2017 צ'אנגפנג זאו (Changpeng Zhao) הידוע גם בכינוי CZ. בתחילתה ייעדה את עצמה הבורסה למסחר רק בין מטבעות קריפטו שונים, ושמה לה למטרה ליצור בורסה דיגיטלית שתהיה מאובטחת ופרטית, בורסה שתאפשר לסחור בכמה שיותר מטבעות, שהכסף יהיה בה נזיל, והדבר הכי חשוב, שהביא להצלחתה: עמלות נמוכות. בשביל להגדיל את הפופולאריות, השיקה החברה באותה השנה גם את מטבע בינאנס (BNB), שכל מי שסחר בו זכה לעמלות אפילו יותר נמוכות משאר המטבעות.
כל המהלכים האלה הצליחו, בלשון המעטה – תוך שבעה חודשים הפכה בינאנס לבורסת הקריפטו הגדולה בעולם לפי מחזורי מסחר, זאת בזכות כל הדברים שהזכרנו וגם בגלל נוחות השימוש בה. מטבע ה- BNB הפך ונשאר מאז לאחד מהמטבעות השווים ביותר, ומדורג כרגע בשווי השוק השלישי בגודלו בעולם במטבעות קריפטו: אחרי הביטקוין והאתריום (Ethereum). כן, יותר מדוג'קוין (Dogecoin).
הבטחנו גם קשר ישראלי – על קלות הקנייה של מטבעות בבינאנס אחראית חברת סימפלקס (Simplex) הישראלית, שבינואר 2019 אפשרה לסוחרים בבורסה לקנות מטבעות דיגיטליים בעזרת כרטיס האשראי בלי הסיבוכים שהיו קיימים לפני כן.
בינאנס התחילה את חייה בסין, אבל מאז עברה הרבה תחנות בדרך: יפן, טיוואן, מלטה, וכעת, אחרי רילוקיישנים רבים, היא מגדירה את עצמה כחברה שמשכנה באיי קיימן – מושבה בריטית בים הקריבי שמשמשת כמקלט מס. ואם כבר במס עסקינן – רק בחודש שעבר (מאי) התפרסם שארה"ב חוקרת את החברה בנושא הזה. כמו המטבעות הדיגיטליים עצמם, גם הבורסות הולכות על חבל דק בגלל חוסר הפיקוח והיכולת של הלקוחות והחברות להעלמת מיסים והלבנת הון דרך הפלטפורמות הללו.
זו לא הצרה היחידה בחברה: לפני שנתיים האקרים גנבו לחברה יותר מ- 7,000 מטבעות ביטקוין מאחד הארנקים הדיגיטליים שלהם. אז, המטבעות היו בשווי של בערך 100 מיליון שקלים, והיום הם כבר מגיעים לשווי של 900 מיליון שקלים.
החברה הודיעה כי האירוע לא פגע בלקוחות – כי הכסף הוחזר בעזרת הביטוח שלה. אבל גם אם כל הכסף חזר, אפשר רק להעריך שזה אירוע שלא יישכח בקרוב.
מה הופך אותה לבורסה הכי גדולה למטבעות קריפטוגרפיים
יש שני דברים שהופכים את בינאנס למקום כל כך פופולארי – העלות והנוחות.
קודם כל עלות: העמלה שלוקחת החברה על עסקאות בין מטבעות שונים מגיעה לגובה מקסימלי של עד 0.10%, עמלה שקטנה פי כמה משאר המתחרים שלה – מה שכבר מהווה סיבה להרבה אנשים לבחור בה כשהם רוצים לסחור.
הסיבה השנייה היא נוחות: גם האדם הכי חסר ניסיון יכול בקלות גדולה להתחיל ולסחור. כל הדברים שצריך למסחר נמצאים במקום אחד. ההרשמה היא חינמית וכמו שכבר סיפרנו, לא צריך יותר מכרטיס אשראי כדי לקנות כל אחד מהמטבעות הגדולים. החברה אפילו תספק לך ארנק דיגיטלי. האתר נראה נקי, פשוט ונוח לשימוש עם עיצוב מרשים. ניתן לסחור דרך כל מערכת הפעלה: ווינדוס, מק, לינוקס ומכל מכשיר אנדרואיד או אייפון.
בינאנס לא רק מתאימה למשתמשים מתחילים, אלא גם למנוסים ביותר. הם ימצאו שם את כל ההוראות והכלים שהם צריכים, כמו לדוגמא ממשק API שקל ללמידה כולל תיעוד פעולות, והצגת נתונים וגרפים בצורה מתקדמת עם אופציות רבות.
אם תרצו להפוך מסוחרים מתחילים למתקדמים, דאגו לכם גם לזה: אקדמיית בינאנס תלמד אתכם בצורה נוחה וקלה את כל מה שצריך לדעת על קריפטו ואיך להשתמש במוצרים שלהם.
בשביל להישאר המובילה בתחום, בינאנס מפתחת ויוצרת מוצרים רבים סביב העיסוק העיקרי שלה. בין היתר היא מציעה כיום גם הלוואות, תוכניות חיסכון, מסחר P2P, בורסה מבוזרת, התאגדות כורי מטבעות, מסחר בנכסים דיגיטליים, ואפילו שיתפה פעולה עם ויזה והוציאה איתה כרטיס אשראי המאפשר לרכוש מוצרים ושירותים שונים באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים.
בין שאר הדברים שהיא מציעה יש גם דברים שיכולים להיתפס כ- "הימוריים" ומסוכנים, כמו "תחרויות" נושאות פרסים, ו- "קרבות" שבהם כל צד צריך להמר האם בדקות הקרובות שווי מטבע מסוים יעלה או יירד ובכמה.
תמשיכו לחקור
הצגנו לכם רק על קצה האצבע את בינאנס וכל הכלים שהיא מציעה – על הצדדים הטובים והרעים שלה. למרות שהחברה מקלה מאוד על כל אדם להתחיל לסחור, כדאי לזכור שזהו שוק תזזיתי מאוד.
מטבעות יכולים לשנות את שוויים בעשרות אחוזים תוך זמן קצר. גם אם בינאנס מאפשרת לכם לסחור בקלות ובנוחות כמעט בכל מטבע, עדיף לחקור הרבה מעבר לכל מה שכתוב כאן כדי להחליט אם כדאי להשקיע בתחום הזה.