משחקים ברשת והנחות בלעדיות: כל מה שצריך לדעת על מנוי פלייסטיישן פלוס

משחקי וידאו הם אוכל לנשמה. סליחה שיצא קצת כמו אייל שני, אבל זה נכון: אחרי יום עבודה קשה, ואחרי שסיימתם לסדר את הבית, אם יש משהו אחד שיכול למלא אתכם מחדש באנרגיות זה ללא ספק משחקי וידאו. לחקור עולמות וירטואליים, לנצח את הבוס או לפתור את החידה הקשה - אין יותר טוב מזה.

לכל גיימר יש את הזמן, המקום, והמכשיר שנוחים לו: יש כאלה שמעדיפים לשחק בנסיעות באוטובוס, יש כאלה שמעדיפים בבית בלילה, בסמארטפון, במחשב, ובקונסולות, כל אחד ומה שהכי מתאים לו. איש באמונתו יחיה.

יש הרבה דברים יפים בקונסולות – לא צריך לעבוד קשה על בניית מפרט מתאים ולחשוב על כרטיס המסך או המעבד הבא, ואיך הם יתאימו ללוח האם, והכי כיף זה שצריך לשלם כסף בשביל לשחק ברשת. רגע, מה ?

אינטרנט היום, בפרפרזה, זה מוצר צריכה בסיסי. כל כך בסיסי שעוד ועוד מוצרים, שלא הייתם חושבים עליהם כמוצרים שצריכים אינטרנט, מתחברים אליו ומשתמשים בו. כבר לא מדובר רק על מחשבים וסמארטפונים, אלא גם על המקרר, המזגן ואפילו המנורה שלכם.

הכל הופך להיות "חכם" וחלק מה- "אינטרנט של הדברים" (IoT), אתם משלמים על נורה חכמה, שאפשר להדליק אותה גם אם אתם לא בבית, דרך האינטרנט, בחינם, שזה מגניב לאללה. ואז יש את סוני, שמוכרת מחשב במארז מרשים וקוראת לו "קונסולה". כדי לשחק באותה קונסולה ברשת תצטרכו לשלם כל חודש ! זאת המטרה של מנוי ה- Playstation Plus, שירות בתשלום שדורש מכם כסף כדי לשחק עם החברים ברשת.

צריך להודות שסוני עושים מעשה "זה לא באג, זה פיצ'ר" ועם שירות הפלוס הם גם נותנים הרבה דברים שימושיים, שלרבים מכם יהפכו את חווית המשחק עם הפלייסטיישן למהנה יותר.

מה זה Playstation Plus

קונסולה של סוני יש לכם ? מעולה. הקונסולה מחוברת לאינטרנט ? מצוין. השירות הזה מיועד במיוחד, ובעיקר בשבילכם. אלה הדברים שתקבלו במנוי:

יכולת לשחק ברשת.

100 גיגה-בייט אחסון בענן של סוני. מיועד עבור שמירת משחקים ואפשרות לשחק בהם מכל קונסולה.

הנחות בקניית משחקים בחנות של סוני.

בכל חודש מנויי התוכנית מקבלים לפחות 2 משחקים בחינם, משחקים שנבחרים על ידי סוני עצמה. המשחקים שהיא נותנת יכולים להיות לפעמים משחקים פופולריים מאוד, אך לפעמים יש גם כאלה שלא. יהיו מקרים שבהם תיתקלו במשחקים ישנים וגם במשחקי אינדי שפותחו על ידי מפתחים עצמאיים.

פעמים רבות החברה תחלק גם משחקים שנוצרו באולפנים של סוני עצמה – סוני בכל זאת רוצה להרוויח מהתוכנית הזאת, אז היא לא תמיד תרכוש את הזכויות על המשחקים הכי גדולים ופופולריים. אם כבר מדברים על זה, יכול להיות גם שהמשחק שיציעו לכם באותו חודש הוא משחק שכבר שילמתם עליו תשלום מלא. לדוגמה: אלה המשחקים שהגיעו החודש למנויי הפלוס. הרשימה הזו בדרך כלל מייצגת חודש רגיל במנוי:

1. STAR WARS‎: Squadrons.

2. Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown.

3. לבעלי קונסולת הדור החמישי: Operation: Tango.

כנראה שלא כל המשחקים שתקבלו יעניינו אתכם, הרי לא אתם בחרתם אותם, אבל ככה תוכלו ליצור מאגר ענק של משחקים ותוך שנה בערך תהיה לכם רשימת משחקים מכובדת ששווה כמה מאות דולרים.

אם הצלחתם לרכוש את קונסולת המשחק PS5, אז קודם כל מזל טוב, אין ספק שאתם ברי מזל ! בוודאי תשמחו לשמוע שאם תעשו מנוי לפלייסטיישן פלוס תקבלו בזמן ההרשמה את המשחקים הבאים:

Battlefield 1

Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition

God of War

Mortal Kombat X

Detroit: Become Human

The Last of Us Remastered

Batman: Arkham Knight

Uncharted 4: A Thief’s End

Fallout 4

Days Gone

– Infamous Second Son

Ratchet and Clank

The Last Guardian

Until Dawn

טרילוגיית Crash Bandicoot N. Sane

Final Fantasy XV Royal Edition

– Monster Hunter: World

– Persona 5

Resident Evil 7 biohazard

לא רע, אה ? אז איך משיגים את המנוי הזה? כדי לעשות מנוי בארץ יש לקנות כרטיס מנוי. את הכרטיס אפשר לקנות ברשתות וחנויות שמוכרות מוצרי חשמל, כמו אייבורי או KSP למשל. הוא עולה 279 ש"ח, אך מידי פעם יש מבצעים ממש טובים עליו. לכן, מומלץ לבדוק היטב באתרים שציינו קודם לכן לפני שקונים אחד.

המנוי מתאים לקונסולות פלייסטיישן 4, פלייסטיישן 4 פרו ופלייסטיישן 5. בחנויות ניתן למצוא כיום מנויים עם תוקף לשנה, שלושה חודשים או חודש אחד בלבד. כדי להפעיל את המנוי יש להזין את הקוד שמופיע על גבי הכרטיס בחשבון המשתמש שלכם בחנות של פלייסטיישן.

מנוי פלייסטיישן פלוס

אם תבטלו את המנוי או אם התוקף יפוג, תוכנית הפלוס תפסיק לעבוד. זה אומר שלא רק שלא תוכלו לשחק יותר משחקים ברשת, אלא גם כל המשחקים שקיבלתם במנוי יעלמו כלא היו. כן, זה ממש מבאס, אך כך סוני "מכריחה" משתמשים להמשיך לשלם ולהאריך את התוקף של המנוי או לקנות מנוי חדש.

סוני דורשת מנוי פלוס רק למשחקי רשת שבתשלום. זה אומר שאם אתם אוהבים לשחק פורטנייט (Fortnite) אז אין לכם מה לדאוג. בכל משחקי הרשת החינמיים אפשר לשחק עם החברים ברשת בחינם מבלי לרכוש מנוי.

למה המנוי הזה קיים

הבטחנו שנסביר, ולכן גם נקיים: כצרכן, לקנות קונסולה זה לא עסק זול, נכון ? צריך להשקיע אלפי שקלים אם לוקחים בחשבון גם אביזרים נלווים. אז הנה מידע שיצרניות הקונסולות לא רוצות שתדעו: קונסולות נמכרות בהפסד. למרות שהמחיר של הקונסולות הוא יחסית גבוה, כל קונסולה שנמכרת כיום גורמת להפסד לחברה שמכרה אותה. עלויות הפיתוח והרכיבים בתוכן הן הרבה יותר גבוהות ממחיר הקונסולה, כך יוצא שהן בעצם מפסידות כסף עליהן.

אז למה הן עושות את זה ? זאת מהסיבה שהן מלכתכילה לא תכננו להרוויח כסף על הקונסולה עצמה, אלא מהאביזרים הנלווים שבדרך כלל קונים יחד איתה. את רוב הכסף הן מרוויחות מהאביזרים, המשחקים והשירותים השונים שבעלי הקונסולות קונים, כמו למשל, מנוי בתשלום שחייב לעשות כדי לשחק ברשת.

לא רק סוני עושה את זה, גם המתחרה הירוקה אקסבוקס (Xbox), פועלת כך. רוב הרווחים שיש לחברות הם ממכירות של מוצרים ושירותים דיגיטליים. בחודש שעבר במשפט של חברת אפיק (Epic) מול אפל, הודתה סגנית נשיאה במיקרוסופט לפיתוח עסקי, שהחברה אף פעם לא הרוויחה כסף ממכירות של קונסולות האקסבוקס. דבר שהפתיע אנשים רבים מהתחום.

אולי יעניין אותך גם