יש מספר דברים שיכולים להפוך את העסק הזה למשתלם יותר ופחות "כואב" בכיס, חלקם טובים יותר וחלקם קצת פחות, ובכתבה זו אנו רוצים להתמקד בעיקרי שביניהם – המנוי. שירות שהפך להיות חובה אצל רוב בעלי ה- XBOX. כיום, מיקרוסופט מציעה שני סוגי מנויים: Xbox Live Gold, ו- Xbox Game Pass.
אם אתם מאלה שמתלבטים איזו קונסולה לקנות: Xbox או PlayStation, ורוצים לדעת עוד על המנויים השונים של כל קונסולה, אנו ממליצים לכם לקרוא קודם את הכתבה הקודמת שפרסמנו על המוצר המקביל של חברת סוני – מנוי הפלייסטיישן הפלוס.
בכתבה זו אנו גם נשווה בין המנויים השונים, אבל חשוב לציין שלמרות שעד לאחרונה, מנוי הפלייסטיישן פלוס היה נחשב לעדיף יותר, בזכות כמה מהלכים שמיקרוסופט עשתה, ועוד כמה נוספים שתעשה בעתיד, המנוי שלה הפך להיות משתלם יותר, ובעתיד הקרוב הוא צפוי להיות אפילו עוד יותר משתלם.
Xbox Live Gold
יש לכם קונסולת אקסבוקס ? מעולה, קניתם משחק ? מצוין. רוצים לשחק בו עם חברים ? עצרו, כיום, משחקי מולטיפלייר (משחק מרובה משתתפים) בכל הקונסולות השונות הם חלק משירות פרימיום. זה אומר שאם אתם רוצים לשחק ברשת במשחק שקניתם, כמו Battlefield למשל, תצטרכו לעשות מנוי ולשלם למיקרוסופט כדי שהיא תאפשר לכם לעשות זאת.
כדי להמתיק את התרופה, מיקרוסופט מחלקת עם המנוי הזה לפחות שני משחקים בכל חודש בחינם, משחקים שנבחרים על ידה. המשחקים האלה, יהיו שלכם כל עוד תמשיכו לשלם על המנוי שלכם. ברגע שתפסיקו לשלם על המנוי – המשחקים יעלמו. אלה למשל המשחקים שמקבלים החודש מנויי הלייב גולד: Dungeons 3, The King's Bird, ו- Red Faction: Armageddon.
הטבה נוספת שמגיעה עם המנוי היא הנחות בחנות של מיקרוסופט על קניית משחקים נוספים. שימו לב שחייב מנוי אך ורק במשחקי מולטיפלייר שבתשלום, במשחקים חינמיים אין צורך במנוי כדי לשחק ברשת.
Xbox Live Gold – מחיר ואיך משיגים
את המנוי בסך הכל קל מאוד להשיג: קודם כל, אפשר לקנות את המנוי דרך הקונסולה עצמה. המחיר שם הוא בערך 35 ש"ח לחודש. אם אתם לא רוצים להזין את פרטי כרטיס האשראי שלכם בחנות של מיקרוסופט, תוכלו להשיג אותו על ידי קניית קוד מנוי. את הקוד תצטרכו לממש בחשבון ה- XBOX שלכם, וכך ניתן לקבל מנוי לזמן מוגבל.
המנוי שבדרך כלל נמכר בשיטה הזו הוא המנוי השנתי, ואפשר להשיג אותו באייבורי, מחסני חשמל, KSP ואפילו באיביי (Ebay), אך זהו מקום שקצת פחות מומלץ לרכוש בו מנויים. הוא עולה בסביבות 200 ש"ח לשנה, שזה כבר מחיר משתלם, אבל יש לשים לב ולעקוב אחר ההנחות שצצות מידי פעם.
Xbox Live Gold – למי המנוי מתאים
אם קניתם את הקונסולה כדי לשחק משחקי מולטיפלייר אז אין בכלל שאלה – אתם חייבים את המנוי. אם אתם מרגישים שאתם יכולים לשרוד בלי מולטיפלייר, אבל אוהבים לשחק במשחקים שונים, עדיין שווה לכם לשקול את התוכנית: תוכלו לבנות לעצמכם מאגר של משחקים שתוכלו לשחק בהם. מצד שני, יש סיכוי גבוה שבמאגר הזה יהיו גם משחקים שלא יעניינו אתכם, או אפילו יותר גרוע: משחקים שכבר שילמתם עליהם בעבר מחיר מלא. לפעמים תהיה לכם הרגשה שיצאתם פרייארים.
Xbox Game Pass
עד עכשיו דיברנו על מנויים שמתאימים אך ורק לקונסולות, אבל צריך לזכור שלמיקרוסופט יש גם מערכת הפעלה קטנה שקוראים לה ווינדוס (Windows). אז אם אתם גיימרים שאוהבים לשחק גם במחשב, המנוי הבא הוא בשבילכם.
המנוי מתחלק לשלושה: מנוי למחשב, מנוי ל- Xbox, ומנוי ULTIMATE המשלב את השניים ועוד כמה בונוסים. בשני המנויים הבסיסיים מקבלים מאגר של למעלה מ- 100 משחקים שאפשר לגשת אליהם מיד לאחר יצירת המנוי, ומשחקים חדשים מצטרפים כל הזמן.
משחקים שפותחו על ידי מיקרוסופט יהיו זמינים עבורכם כבר מהיום הראשון שבו הם יופצו, וכמו במנוי הלייב, גם כאן תקבלו הנחות בחנות המשחקים. במנוי ה- ULTIMATE מקבלים את מאגר המשחקים גם לאקסבוקס וגם למחשב, ובנוסף מקבלים גישה ל- EA Play, מאגר משחקים דומה למאגר של חברת EA, ובנוסף מקבלים גם את מנוי הלייב בחינם. הערה חשובה: כמו במנוי הלייב, גם כאן, ברגע שמפסיקים את המנוי, כל המשחקים ושאר ההטבות נעלמות.
מחיר ודרכים להשגת Xbox Game Pass
כפי שציינו, המנוי מתחלק לשלושה סוגי מנויים: מנויים בסיסיים למחשב ולאקסבוקס, ומנוי ה-ULTIMATE. את כל המנויים ניתן להשיג דרך מיקרוסופט או בחנויות השונות על ידי קניית קודים, בדיוק כמו במנוי הלייב. המחיר למנויים הבסיסיים הוא 38 ש"ח לחודש, ו- 55 ש"ח למנוי המשולב, בקנייה ישירה מיקרוסופט. בחנויות השונות המחירים הם גם סביב המחיר הזה, ואפילו קצת יותר זולים.
למי ה- Xbox Game Pass מתאים
אם אתם אוהבים לקנות הרבה משחקים, אז סביר להניח שהמנוי הזה יתאים לכם יותר. ואם אתם אוהבים לשחק גם במחשב וגם באקסבוקס, אז המנוי הזה ממש יכול להתאים לכם. בתוך מאגר המשחקים תמצאו הרבה משחקים שכנראה גם ככה הייתם קונים, משחקים של חברות ענק, לא רק של מיקרוסופט אלא גם של EA ובטסדה (Bethesda) שנרכשה על ידי מיקרוסופט השנה, צעד שהפך את המנוי הזה לשווה במיוחד.
קרב הקונסולות והניצחון של מיקרוסופט במערכה הנוכחית
בהמשך נערוך השוואה מלאה בין המנויים של סוני ומיקרוסופט, אבל קודם כדאי להבין מה הופך את המנוי של מיקרוסופט למשתלם כל כך דווקא עכשיו, ואפילו ליותר משתלם בעתיד.
עד לא לפני הרבה זמן, עד לדור הקודם של הקונסולות, בקרב בין האקסבוקס לפלייסטיישן היה מנצח אחד במשך שנים – הפלייסטיישן. והסיבה לכך הייתה אחת – המשחקים. סוני הצליחה לחתום חוזים עם הרבה מחברות המשחקים ותמכה באולפני המשחקים שבבעלותה כך שפותחו ל -PlayStation הרבה משחקים אקסקלוסיביים. זה לא היה משנה עם האקסבוקס היה חזק יותר או זול יותר אם לא היה לך את המשחקים שהיית רוצה לשחק.
במיקרוסופט כנראה החליטו לקחת את עצמם בידיים ולהשקיע יותר בחטיבת הגיימינג שלהם. בשנים האחרונות החברה קנתה מספר אולפני משחקים, ולפני שלושה חודשים קנתה את בטסדה ב- 7.5 מיליארד דולר. חברה שיש לה שמונה אולפנים שבוודאי אתם מכירים מהמשחקים הפופולריים שלהם: The Elder Scrolls, Dishonored, Doom ו- Wolfenstein. כעת, כל המשחקים הללו ומשחקים של חברת EA זמינים למנויי ה- Game Pass.
בנוסף, החברה מתכוונת לפתח עוד יותר את מותג ה- Xbox ולהשקיע יותר במנויי ה- Game Pass. בשבוע שעבר, היא הודיעה שהיא מתכננת לאפשר למנויים לשחק במאגר המשחקים דרך הענן, ולא רק דרך הקונסולה. מעניין מתי זה יגיע גם לישראל, כי אם זה יקרה והמחיר יישאר אותו המחיר, אז המנוי הזה, שגם ככה שווה במיוחד, יהפוך לאחד המוצרים שכל גיימר צריך.
אז מה עדיף יותר – מנוי של סוני או מנוי של מיקרוסופט
אם עדיין לא החלטתם איזו קונסולה אתם מעדיפים יותר, אז כפי שכבר הבנתם, המנוי הוא פרמטר מאוד חשוב בבחירה הזאת, שבין המחנה הכחול למחנה הירוק. אז ערכנו השוואה בין שני המנויים, לפי הפרמטרים העיקריים והנה התוצאות:
מחיר
מנוי הפלוס השנתי של סוני נמכר ב- 279 ש"ח. מנגד המנוי השנתי ללייב של מיקרוסופט נמכר ב- 190 ש"ח. כבר יתרון משמעותי למיקרוסופט, אבל חשוב לזכור שאם אתם בעלי PS5 ,תקבלו יחד עם המנוי מאגר משחקים. אם תרצו את ה- Game Pass ULTIMATE שמגיע גם עם מנוי הלייב, תצטרכו לשלם 350 ש"ח בשנה.
אז אם היינו מסתכלים רק על הדור הקודם, מיקרוסופט היו מנצחים במחיר, אבל בהסתכלות על הדור הנוכחי, המצב הוא קצת יותר מורכב ותלוי בצרכים של כל אחד ואחת מכם.
היצע
בין מנוי הפלוס למנוי הלייב אין ממש הבדל בהיצע וברמת המשחקים: בשני המנויים תקבלו שני משחקים לפחות בכל חודש, כאשר בדרך כלל הם יהיו באותה רמה. מאגר ה- Game Pass מנצח בפער את מאגר המשחקים שסוני מציעה – מצב הפוך ממה שהיה עד לפני שנה. מה גם שעם החשבון ה- "אולטימטיבי" של האקסבוקס תוכלו לשחק גם במחשב וגם בקונסולה ולקבל מאגר אפילו גדול יותר של משחקים, וזאת מפני שלמאגר מצטרפים גם משחקים של EA. למנוי של אקסבוקס ניתן להצטרף דרך החנות של מיקרוסופט, לעומת זאת, את המנוי של סוני, בישראל צריך לקנות דרך חנות צד שלישי. אז כאן מיקרוסופט מנצחת.
עתיד
העתיד ללא ספק נמצא בידיים של מיקרוסופט והם עבדו קשה בשביל זה – גם בהיצע המשחקים, וגם בצד הטכנולוגי והטכני. לדעתנו, השנה מיקרוסופט תנצח בקרב הדור הנוכחי של הקונסולות יחד עם מנוי ה- Game Pass שהיא מקדמת בכל הכוח. עם עשרות אולפני פיתוח המשחקים שמאחוריה, הכלים הטכנולוגיים וההשקעה הגדולה של מיקרוסופט במותג ה- Xbox, לסוני אין ממש סיכוי לנצח בקרב הזה.
הספריה שלא מפסיקה לתת
אז אחרי שבדקנו גם את מנוי הפלייסטיישן פלוס וגם את מנויי האקסבוקס השונים, אפשר לראות ששתי החברות מציעות אפשרויות מאוד נוחות לגיימרים שרוצים לחסוך קצת, או לכאלה שמעוניינים להגדיל את מספר המשחקים שיש להם.
בתחרות ביניהן, לפחות במנויי המשחקים, מיקרוסופט מנצחת ואפילו תתחזק יותר ממש בקרוב. אז אם אתם בעלים של אחת מהקונסולות, לא משנה איזו מהן – כדאי לכם לשקול לעשות מנוי. אם אתם מתלבטים בין הקונסולות, אז לדעתנו, בעניין המנויים, ידה של מיקרוסופט על העליונה.
קרדיט תמונות: מיקרוסופט