ההונאה מתבצעת באמצעות שליחת מסרונים המכילים קישורים לאתר המתחזה לאתר של חברת האשראי. בהודעה שהופצה נכתב: "משתמש יקר, מישהו ניסה להשתמש במספר כרטיס האשראי שלך ושילם x,xxx.xx ש"ח ל- ישראכרט, אם לא אתה הוא זה שביצע את התשלום, אנא עקוב אחר הקישור הבא ובטל את התשלום. תודה, ישראכרט".
בהודעה נוספת שהופצה נכתב: "שלום, לאחרונה שמנו לב לפעילות לא ידועה בכרטיס שלך. על מנת להגן על הכרטיס שלך ועל המשך תוקפו, אנא לחץ על הקישור הבא ופעל לפי ההנחיות. בנק כרטיסי אשראי. מדור הגנה".
אחת מהודעות הפישינג שהתקבלו
חדי העין והמנוסים שבינינו יבחינו מיד שמדובר על ניסיון פישינג (דיוג). בשתי ההודעות הניסוח לקוי ובשתיהן לא פונים ללקוח בשם הפרטי שלו. כמו ברוב מתקפות הפישינג, גם כאן הנוכלים מנסים להלחיץ את האדם שמקבל את ההודעה ולגרום לו ללחוץ על הקישור המצורף בלי לחשוב יותר מידי ולהזין פרטים רגישים באתר מזוייף.
סרטון המסביר על ניסיון הפישינג החדש המתחזה לחברות האשראי
אם קיבלתם הודעה כזאת אנו ממליצים פשוט להתעלם ממנה ולמחוק אותה. אין ללחוץ על הקישור המופיע בתוכה או חלילה להעביר אותה לחברים או המשפחה.
אם אתם לא בטוחים אם מדובר בניסיון פישינג או בהודעה אמיתית, תוכלו להיכנס לאזור האישי שלכם באתר הרשמי של חברת האשראי ולבדוק את החיובים האחרונים. בנוסף, מומלץ גם להתקשר לשירות הלקוחות של חברת האשראי שלכם ולספר להם על ההודעה שקיבלתם.