הכי קטן שהיה לי
מבנה הצדפה מאוד נוח והופך את המכשיר לקומפקטי במיוחד כאשר הוא לא נמצא בשימוש ובאמת שהתרגלתי למכשיר הזה במהירות להבדיל מה- Z Fold 3 שלקח לי לא מעט זמן להתרגל אליו. הוא צר ונוח לאחוז בו כאשר הוא פתוח ולא היה לי קשה לעבוד איתו ביד אחת למרות שלפעמים הייתי צריך להתאמץ כדי להגיע עם האגודל לחלק העליון של המסך, אבל חוץ מזה חוויית השימוש מצוינת.
אפשר לפתוח את המכשיר ביד אחת למרות שזה לא קל כל כך כמו מכשירי הצדפה של פעם אבל אני מניח שזה מפני שהציר שמחבר בין שני המסכים מאוד איכותי וחזק, וטוב שכך. עם זאת, אפשר לסגור בקלות את המכשיר ביד אחת ואני חייב לציין שזה נותן תחושה של סיפוק בכל פעם שסוגרים אותו.
השילוב של האפור הכהה עם האפור הבהיר בחלק האחורי מאוד מוצלח לדעתי, וגם רואים שהמכשיר מחולק לשניים, זה ישר תופס את העין של מי שמסתכל עליכם מהצד. לדעתי, זה מוסיף המון לעיצוב. בנוסף, אהבתי גם שהלוגו של סמסונג פתאום מופיע על הציר כאשר סוגרים את המכשיר.
בחלק התחתון יש רמקול, מחבר USB-C ומיקרופון. יש רמקול נוסף מתחת למסך ויחד הם עושים עבודה טובה. הצליל איכותי, אך עוצמת השמע קצת חלשה בהשוואה ל- Galaxy S21 למשל.
בצד ימין יש את כפתורי הווליום, כפתור כיבוי/הפעלה או ביקסבי (Bixby) בלחיצה ארוכה שמשמש גם כחיישן טביעת אצבע שעובד מצוין, אבל לדעתי המיקום שלו קצת בעייתי ומקשה על פתיחת הנעילה. בצד שמאל של המכשיר יש את מגירת הסים (Sim) ובחלק העליון יש מיקרופון נוסף.
הוא שוקל 183 גרם שזה סביר לגמרי ומפני שהוא הופך להיות ממש קטן כשהוא מקופל, לא מרגישים כמעט את העובי שלו שמגיע ל- 17.1 מ"מ. ב- Fold 3 למשל, העובי ממש השפיע על חוויית השימוש.
ה- Z Flip 3 חזק ועמיד יותר מקודמו כי בואו נודה, הוא היה חייב את השדרוג הזה – המסגרת עשוייה מה- Armor Aluminum ואת המכשיר עוטפת זכוכית גורילה גלאס ויקטוס (Gorilla Glass Victus). בנוסף, הוא מציע עמידות למים בתקן IPX8 המאפשר לו לצלול לעומק של עד מטר אחד, אבל בבקשה אל תבדקו את זה.
מסך מתקפל ואיכותי
הוא מגיע עם מסך בגודל 6.7 אינץ' מסוג דינמיק אמולד (Dynamic AMOLED 2X), ברזולוציית 1080×2640, קצב רענון של 120 הרץ לקבלת חוויית צפייה נעימה וחלקה יותר לעין, תמיכה ב- HDR10+ ובהירות שיא של 1200 ניטס, כך שתוכלו לראות בקלות את מה שמוצג על המסך גם תחת שמש ישירה.
איכות הצבעים מצוינת, התמונה חדה והוא מעניק חוויית עבודה וצפייה טובות במיוחד. קצת פחות נהניתי לשחק איתו במשחקים מפני שהמסך צר וארוך וגם הקיפול באמצע קצת מפריע בעין כשמביטים במסך מזוויות מסוימות, במיוחד כשהרקע לא כהה. אגב, בהתחלה חשבתי שאני ממש ארגיש את הקיפול כשאני אגע בו עם האצבע בזמן עבודה עם המכשיר, אבל שמחתי לגלות שכמעט ולא מרגישים אותו.
המסך החיצוני של ה- Z Flip 3 גדל מ- 1.1 אינץ' בדור הקודם ל- 1.9 אינץ', שזה הבדל משמעותי ואני חייב לציין שהוא מאוד שימושי. הוא יראה לכם מי מתקשר אליכם, יאפשר לכם לקרוא הודעות, לנגן מוזיקה, להפעיל טיימר ואפילו לצלם תמונות סלפי ווידאו. הוא מצוייד בפאנל סופר אמולד ברזולוציית 260×512, ובזכות המסך הקטנטן הזה נהניתי ממכשיר קומפקטי במיוחד מבלי הצורך לפתוח אותו כל שנייה כדי לראות מה חדש או כדי לצלם סלפי.
גיליתי גם שזה נחמד לצפות בסרטונים כאשר מניחים את המכשיר על השולחן ומקפלים את המסך העליון לזווית הרצויה מבלי להשתמש בכל מיני מעמדים או לעשות קומבינות רק כדי שהוא יישב בצורה יציבה על השולחן.
הממשק של סמסונג One UI 3.1.1 מאפשר גם לחלק את המסך לשניים ולעבוד עם שתי אפליקציות במקביל ואני מאוד אוהב את זה. עבורי, זה שימושי מאוד. רוב הפעמים אני עובד על מספר משימות במקביל והפיצ'ר הזה עוזר לי המון. אפשר למשל לנגן שיר ביוטיוב או להקשיב לפודקאסט ובמקביל לכתוב מייל או לקרוא כתבה באתר כלשהו.
חומרה עדכנית וחזקה שכנראה גם גורמת לו קצת להתחמם
ה- Z Flip 3 מגיע עם חומרה עדכנית ועוצמתית ואולי זה גם מה שגורם לו להתחמם בזמן השימוש מעבר למה שציפיתי. הוא מצוייד בסנאפדרגון 888 (Snapdragon), יש לו 8 גיגה-בייט זיכרון עבודה (RAM), וזיכרון אחסון מהיר מסוג UFS 3.1 בנפח 256 גיגה-בייט, ללא אפשרות להרחבה.
במבחני הביצועים של גיקבנץ' (Geekbench 5) הוא קיבל 1,049 נקודות לליבה בודדת ו- 3,470 נקודות לביצועי ריבוי ליבות. בשני המבחנים הוא דורג במקום הראשון ברשימה, אפילו מעל ה- Galaxy S21 Ultra 5G.
הוא מעניק חוויית עבודה חלקה ומהנה במיוחד, הוא לא מקרטע או נתקע באמצע המשחק, גם כשמדובר במשחקים שיודעים לסחוט היטב את המעבד והמאיץ הגרפי, ומאפשר לעבוד בכיף על מספר אפליקציות בו זמנית. מה שכן, כפי שציינתי קודם לכן, הוא מתחמם בצורה שלפעמים קצת מפריעה.
מערך צילום סביר שעושה את העבודה
מערך הצילום המשולש של ה- Z Flip 3 הוא לא הכי מרשים שיצא לי לנסות אבל הוא ללא ספק עושה את העבודה. בגב המכשיר יש שני חיישני 12 מגה פיקסל, כאשר הראשי מציע פוקוס אוטומטי מהיר, ייצוב אופטי, עם מפתח צמצם f/1.8 ומאפשר לצלם וידאו באיכות גבוהה של 4K. לדעתי, כרגע לא צריך יותר מזה.
המצלמה המשנית מאפשרת לצלם בזווית רחבה של 123 מעלות, עם מפתח צמצם f/2.2 ואין לה ייצוב אופטי ופוקוס מהיר. לא תמצאו כאן מצלמת טלפוטו, ובינינו, היא קצת חסרה לי.
בתנאי תאורה טובים, המצלמה הראשית מפיקה תמונות חדות, עם רמת פירוט טובה וצבעים חיים. בתנאי תאורה קשים יותר, האיכות ירדה וקיבלתי תמונות קצת פחות חדות, אבל זה לא משהו שהפתיע אותי.
המצלמה הרחבה גם עושה את העבודה ומוציאה תמונות טובות למדי, ובזה זה מסתכם. עדיף גם לא לצלם איתה בתנאי תאורה קשים.
מצלמת הסלפי זאת שנמצאת במסך הפנימי, ואני מדגיש את זה כי תכלס אתם יכולים לצלם סלפי גם עם שתי המצלמות שנמצאות בגב המכשיר והתמונות יצאו הרבה יותר טובות, מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.4, מפיקה תמונות יחסית חדות וגם החלקת הפנים לא מוגזמת מידי.
סוללה – טעונה שיפור
את האמת ציפיתי מסמסונג להכניס כאן סוללה יותר גדולה מה- 3,300 מיליאמפר/שעה שיש בפנים כי היא קצת אכזבה אותי. בשעה 6 וחצי בבוקר הוצאתי את המכשיר מטעינה עם 100% סוללה ובשעה חמש אחר הצהריים היא הגיעה ל- 12%, שזה לא מגניב בכלל ואני מקווה מאוד שבדור הבא סמסונג תשפר את חיי הסוללה.
יש תמיכה בטעינה מהירה חוטית בהספק של 15 ואט שזה לא מספיק, ותמיכה בטעינה אלחוטית בהספק של 10 ואט. אל תנסו לחפש מטען באריזה של המכשיר כי אין.
סקירת וידאו לגלקסי Z Flip 3
כמעט מושלם
זה אחד המכשירים הכיפיים, הנוחים והקומפקטיים ביותר שיצא לי להשתמש בהם ואני ממש אוהב אותו. עם זאת, יש לסמסונג מה לשפר כאן – במיוחד בגזרת הסוללה.
בנוגע למחיר, אולי הוא אמור להיות המכשיר המתקפל שאיתו סמסונג רוצה לפנות לכולם, אבל לדעתי המחיר שלו לא כזה נגיש ואטרקטיבי – אני לא מכיר יותר מידי אנשים שקל להם להוציא סכום כזה מהכיס על טלפון.