סטרימר (Streamer) מגיע עם הרבה יותר פיצ'רים, אפליקציות, הוא תומך במגוון גדול יותר של פורמטי וידאו וסאונד ובאופן כללי מציע יותר אפשרויות מאשר טלוויזיה חכמה. זה גם שאלה של אילו משתמשים אתם ? כאלה שמספיק להם אפליקציות פופולריות כמו יוטיוב, גוגל כרום וכו' ,או כאלה שרוצים לעשות קצת יותר מזה.
הסטרימרים הכי פופולריים כיום בישראל הם המי בוקס (Mi Box S) של שיאומי (Xiaomi) וה- Apple TV (אפל טי וי) של – אפל כמובן. חברת דראקו הישראלית גם מעוניינת לקחת נתח בשוק הזה והיא עושה זאת עם סטרימר מרשים במיוחד: ה- GoTV (גו טי וי) הוא סטרימר המבוסס על אנדרואיד טי וי (Android TV), שעל הנייר נראה מבטיח במיוחד. אגב, לפי עמוד המוצר שבאתר החברה מדובר בפיתוח כחול לבן.
תכולת האריזה
בתוך האריזה של הסטרימר נקבל את כל מה שצריך כדי לחבר אותו ולהתחיל לעבוד איתו – כבל HDMI סטנדרטי, ספק כוח בהספק של 12 ואט – כלומר, 12 וולט (V) ו- 1 אמפר (A), שלט חכם, שתי סוללות טריפל איי (AAA), הוראות הפעלה ואת הסטרימר עצמו.
עיצוב וחיבורים
איך שהוצאתי את הסטרימר מהאריזה ישר שמתי לב שהוא מאוד דומה ל- Mi Box S, אבל טיפ טיפה יותר גדול ממנו – 11 ס"מ רוחב על 10.5 ס"מ אורך.
המארז עשוי מפלסטיק קשיח ועמיד בצבע שחור ובחלק הקדמי יש נורית לד לבנה שנדלקת כאשר מפעילים אותו. סך הכל נראה שלא חסכו כאן על איכות הבנייה או על איכות החומרים שמהם הוא עשוי.
בגזרת החיבוריות הוא מציע את כל החיבורים שצריך ואפילו יותר מזה – הוא מגיע עם מחבר HDMI 2.1 שתומך ברזולוציות גבוהות של 4K ו- 8K בקצבים של 60 או 120 פריימים, בהתאמה (אגב, את המידע הזה קיבלתי מהתמיכה הטכנית של החברה, כי משום מה בעמוד המוצר זה לא מופיע), חיבור רשת במהירות 100 מגה-ביט/לשנייה שמאפשר לו להזרים וידאו מבלי שיתקע או יקרטע באמצע השידור, חיבור לחשמל, חיבור שמע אופטי, שזה מצוין למי שיש בבית מגבר ומערכת אודיו מתקדמת, חיבור AV, ומחבר USB-C המשמש כחיבור נוסף לספק כוח חיצוני.
בצד הימני יש קורא כרטיסי זיכרון מסוג Micro SD להרחבת זיכרון האחסון, מחבר USB-A 2.0 שהוא קצת מיושן, אבל הם מפצים על כך עם מחבר USB-A 3.0 מהיר יותר. לשני החיבורים הללו תוכלו לחבר מקלדת, עכבר, כונן חיצוני, זיכרון נייד (USB) ועוד.
בגזרת הקישוריות נוכל למצוא WiFi 5 ולא WiFi 6, שזה חסרון מבחינתי והוא תומך בבלוטות' 4.2. אז כמו שאתם שמים לב, הוא מציע הרבה יותר חיבורים ואפשרויות מה- Mi Box S, שזה כבר מעניק לו יתרון משמעותי עליו.
מפרט סביר
ה- GoTV מצוייד במעבד S905X3 של חברת Amlogic, בעל ארבע ליבות מסוג ARM Cortex-A55, במהירות 1.9 גיגה-הרץ, שאומנם מסוגל להריץ את כל התכנים הזמינים כיום בשירותי הסטרימינג השונים, מאלה שאני בדקתי, אבל הוא מתקשה בהרצת תכנים באיכות גבוהה של 8K, שלדעתי לא כל כך רלוונטיים להיום.
הוא מגיע עם זיכרון אחסון בנפח של 8 גיגה-בייט שאפשר להרחיב באמצעות כרטיס זיכרון חיצוני, ורק 2 גיגה-בייט זיכרון עבודה (RAM). אני חושב שזה קצת נמוך, למרות שעד עכשיו זה לא פגע לי בחווית השימוש ולא חוויתי איזושהי איטיות או קשיים אחרים.
השלט החכם
השלט של הסטרימר מגיע עם הרבה יותר אפשרויות וכפתורים המעניקים גישה מהירה לאפליקציות פופולריות, כמו: יוטיוב (YouTube), נטפליקס (Netflix), פריים וידאו (Prime Video) ואפילו לחנות האפליקציות גוגל פליי (Google Play). הוא מגיע גם עם שני כפתורים נוספים: שופי (Shopi) וקלאסי (Classi), שבאמצעותם אפשר לגשת לפלטפורמות המכירות והלימודים מרחוק של החברה.
יש לו גם כפתורים לכיבוי/הפעלה של הסטרימר והטלוויזיה, כפתור המעניק גישה מהירה להגדרות, כפתור השתק, כפתור בית, כפתור מועדפים וכפתורי ניווט.
את הטלוויזיה ניתן להפעיל או לכבות באמצעות כפתור הכיבוי וההפעלה שמעליו רשום TV, זהו כפתור לומד שאפשר ללמד אותו בקלות את שתי הפעולות הללו. בזכות הכפתור הזה אין לי צורך יותר להשתמש בשלט של הטלוויזיה.
כפתור הכיבוי וההפעלה שמעליו רשום בוקס (BOX) מיועד לכיבוי או הפעלה של הסטרימר עצמו.
עם כפתור האסיסטנט (Assistant) תוכלו לתת פקודות קוליות לעוזרת הקולית של גוגל (Google) ולבצע מגוון פעולות, כמו הפעלת תכנים ואפילו שליטה בבית החכם. אגב, מבדיקות שערכתי נראה שהמיקרופון עובד מעולה.
אני מודה, הוא לא השלט הכי יפה והכי מעוצב שתראו ואני גם יודע שחלקכם אוהבים יותר את המראה הנקי, בלי יותר מידי כפתורים, אבל באמת שאני חושב שכל הכפתורים כאן למעט שניים – שופי וקלאסי, נחוצים ושימושיים ומעניקים חווית שימוש נהדרת.
חווית שימוש
בפעם הראשונה שהפעלתי את הסטרימר הופיעו כל ההגדרות הראשוניות, כמו הגדרות השפה, חיבור לאינטרנט והתחברות לחשבון הגוגל שלי. כל תהליך ההתקנה וההגדרה הראשונית עבר בצורה חלקה ומהירה ולא נתקלתי באיזושהי בעיה.
לאחר מכן הועברתי לדף הבית של Android 10, שדי דומה לגרסה הקודמת, אבל מגיע עם כמה שדרוגים משמעותיים בתחום הפרטיות והאבטחה וצריכת האנרגיה, כמו סגירת אפליקציות שרצות ברקע ולא נמצאות בשימוש.
מערכת ההפעלה מגיעה עם כמה אפליקציות פופולריות שהותקנו מראש, כמו: נטפליקס, יוטיוב, ספוטיפיי ופריים וידאו. לפי החברה, ניתן גם להוריד מחנות האפליקציות את האפליקציות של יס פלוס (yes+), סטינג טי וי (STINGTV), סלקום TV ולצפות בתכנים המשודרים בהן. אני באופן אישי הורדתי רק את זו של סלקום והצלחתי להתחבר למשתמש שלי ולצפות בסרטים וסדרות בלי בעיה.
אם תרצו לנגן קבצי וידאו ששמרתם בזיכרון נייד או בכונן חיצוני, תוכלו להוריד נגני מדיה פופולריים, כמו VLC למשל ולנגן אותם באמצעותם. תכונה נוספת שיש למכשיר זה Auto HDR, שיודעת לזהות מתי מתנגנים תכנים תומכים ולהפעיל אוטומטית את ה- HDR.
את הבדיקות שערכתי לסטרימר אפשר לחלק לשניים: צפייה בתכנים שזמינים בשירותי הטלוויזיה שאני מנוי בהם, כמו נטפליקס וסלקום TV. וצפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה של 4K, על ידי חיבור זיכרון נייד וכונן חיצוני לסטרימר.
בצפייה בתכנים של שירותי הטלוויזיה, הסטרימר העניק חווית צפייה מצוינת, ללא תקיעות או בעיות אחרות. הוידאו התנגן בצורה חלקה וטובה והאיכות הייתה מעולה. כאשר צפיתי בסרטים וסדרות ברזולוציית 4K דרך הכונן החיצוני היו מספר סרטונים שמידי פעם קצת קירטעו אבל זה לא קרה בכל הסרטים. לדעתי זה נובע בגלל קידוד שונה.
הוא תומך כמעט בכל הפורמטים הפופולריים כיום: mp4, wmv, mkv, mpeg, avi, jpg ועוד, כך שלא נראה לי שיהיה לכם איזשהו קובץ וידאו שהוא לא יוכל להריץ.
לסיכום, ה- GoTV הוא אחלה סטרימר שבהחלט מספק תמורה טובה למחיר. הוא מגיע עם הרבה פיצ'רים מתקדמים ומגוון חיבורים שימושיים, והשלט נוח לשימוש, מגיב במהירות ומעניק גישה מהירה לכל האפליקציות וההגדרות שמשתמשים בהן הכי הרבה.
סקירת וידאו – סטרימר GOtv
הוא תומך בכל שירותי הסטרימינג הישראליים, כך שלא תצטרכו לשלם שכירות על הממיר בכל חודש. וסך הכל חוץ מה- 2 גיגה-בייט זיכרון עבודה, שזה קצת נמוך לדעתי, הוא עושה את העבודה ומגיע עם כל מה שצריך בסטרימר ביתי.