ביצועים מרשימים, עיצוב ייחודי וממשק משתמש שצריך לשפר: סקירה ל- Red Magic 7 Pro

בדיוק כמו בשנה שעברה, גם השנה סדרת ה- Red Magic החדשה כוללת שני דגמים - דגם בסיסי ופרו (Pro). אחד היתרונות המשמעותיים ביותר שיש ל- 7 Pro הוא הסוללה. הוא מציע עוד 500 מיליאמפר/שעה מעבר ל- 4,500 מיליאמפר/שעה שיש לדגם הבסיסי.

גם בגזרת החומרה יש כמה הבדלים, ה- Red Magic 7 Pro מגיע עם מעבד קצת שונה מהדגם הבסיסי – Snapdragon 8 Gen 1 בגרסת Red Core 1, שלפי היצרנית מציע שיפורים במגע בכפתורי הכתף, ברטט, באודיו ובתאורת ה- RGB. יש לו גם מצלמה מתחת למסך, שמאפשרת לקבל חווית משחק מלאה על כל המסך, מבלי שחריר המצלמה יפריע.

הופתעתי לגלות שהמסך של דגם הפרו הוא בעל קצב רענון של 120 הרץ לעומת 165 הרץ בדגם הבסיסי, אבל לדגם הפרו יש קצב דגימת מגע של 960 הרץ לעומת 720 הרץ בדגם הבסיסי, שזה אומר שהמסך יגיב מהר יותר ללחיצות שלנו. כך נקבל יתרון משמעותי במשחקי יריות למשל.

מה מקבלים באריזה

בתוך האריזה של  ה- Red Magic 7 Pro נקבל את המכשיר עצמו כמובן, כיסוי שקוף העשוי מסיליקון גמיש, כבל USB-C ל- USB-C איכותי בצבע אדום. הכבל הזה מיועד גם לטעינה וגם להעברת נתונים מהמכשיר למחשב למשל.

נוביה (Nubia) צירפה לאריזה גם מטען עוצמתי בהספק של 65 ואט המגיע עם חיבור USB-C. לרוב, ניתן למצוא מטענים כאלה רק בלפטופים וזה לא מובן מאליו שהיצרנית מצרפת מטען כזה לאריזה, במיוחד כשחלק מהיצרניות בעולם כבר לא מספקות מטען באריזה.

תכולת האריזה של ה- Red Magic 7 Pro

עיצוב מדליק

נוביה יודעת בדיוק מה גיימרים אוהבים ורואים את זה גם בעיצוב של ה- Red Magic 7 Pro. המאוורר בחלק האחורי שמואר בתאורת RGB בזמן משחק, הטקסטים המציינים את סוג המעבד שיש בפנים, ה- RPM הגבוה של המאוורר, את מספר הסדרה ואת פתח האוורור של המכשיר.

אומנם הוא קצת כבד – שוקל 235 גרם ולוקח זמן להתרגל אליו, אבל נוח להחזיק אותו ביד ובהחלט מרגישים שמדובר במכשיר פרימיום.

בצד ימין של המכשיר יש שני טריגרים המעניקים חוויית משחק יוצאת דופן, פתח אוורור, דרכו יוצא כל האוויר החם שהצטבר בתוך המכשיר, כפתור כיבוי/הפעלה, כפתורי ווליום ומיקרופון.

בצד שמאל יש כפתור הזזה אדום שמפעיל את ה- Game Space. אפליקציה המאפשרת לשלוט על ביצועי המכשיר, התצוגה, קצב דגימת המגע, הקלטות ועוד.

בחלק העליון יש רמקול, מיקרופון וחיבור סטנדרטי לאוזניות. די נדיר למצוא היום חיבור כזה בסמארטפונים ונראה שנוביה לקחה בחשבון שעדיין יש גיימרים רבים שמשתמשים באוזניות עם חיבור כזה.

בחלק התחתון יש רמקול, חיבור USB-C, מיקרופון נוסף לקבלת חווית משחק הרבה יותר טובה. כך החברים במשחק יוכלו לשמוע אתכם בצורה הרבה יותר ברורה וטובה.

מגירת הסים (Sim) מיועדת לכרטיס סים בלבד ולא ניתן להוסיף אליה כרטיס זיכרון חיצוני.

ל- Red Magic 7 Pro יש עיצוב המותאם לגיימרים

מסך המותאם במיוחד למשחקים

ה- Red Magic 7 Pro מגיע עם מסך אמולד (AMOLED) בגודל 6.8 אינץ', ברזולוציית 1080×2400 ובעל קצב רענון של 120 הרץ.

המסך מציג תמונה חדה ומרשימה עם צבעים עשירים ומדוייקים. פשוט כיף לשחק איתו והוא מעניק חווית משחק נהדרת. התאכזבתי קצת מהבהירות שמסוגלת להגיע רק עד 600 ניטס. לדעתי זה קצת נמוך, במיוחד כאשר עובדים או משחקים עם המכשיר מחוץ לבית תחת שמש ישירה.

ביצועים מרשימים

הוא מגיע עם המעבד העדכני והעוצמתי של קוואלקום (Qualcomm), ה- Snapdragon 8 Gen 1. מעבד בעל 10 ליבות, כאשר ליבת הביצועים, החזקה מבין כולן, יכולה להגיע עד לתדר של 3 גיגה-הרץ.

למכשיר שהגיע אלינו יש זיכרון עבודה (RAM) בנפח של 16 גיגה-בייט וזיכרון אחסון בנפח של 512 גיגה-בייט. כל אלה מאפשרים לו להעניק ביצועים מרשימים במיוחד.

הצלחתי לשחק במשחקים "כבדים", כאלה שיודעים לסחוט את המעבד והמאיץ הגרפי, על ההגדרות הגבוהות ביותר בצורה חלקה, מבלי שהמכשיר יקרטע או ייתקע באמצע.

נהניתי מאוד גם לעבוד איתו על מספר אפליקציות במקביל. עברתי מהדפדפן למייל, לאפליקציית הניווט ולאפליקציות נוספות שפעלו ברקע בלי בעיה ומבלי שאף אחת מהן תיתקע.

הוא גם קיבל ציון מרשים במבחני הביצועים של Geekbench ועקף את ה- Galaxy S22 Ultra בביצועי ליבה בודדת ובריבוי ליבות בפער משמעותי.

ה- Red Magic 7 Pro מריץ את כל המשחקים בצורה חלקה על הגדרות גבוהות

מצלמות סבירות

בדרך כלל, סמארטפונים המיועדים לגיימרים מגיעים עם מערך צילום בינוני וגם כאן אין חדש תחת השמש. ל- Red Magic 7 Pro יש 3 חיישנים בגב המכשיר וחיישן נוסף בחלק הקדמי שמוסתר מתחת למסך.

חיישן ראשי 64 מגה-פיקסל, חיישן 8 מגה-פיקסל המאפשר צילום בזווית רחבה של 120 מעלות וחיישן 2 מגה-פיקסל לצילומי מאקרו.

התוצאות טובות אך לא חדות במיוחד, גם בתנאי תאורה טובים. הקונטרסט הגבוה קצת מקפיץ את הצבעים אבל זה עדיין לא מספיק. בנוסף, בחלק מהתמונות רמת הפירוט די נמוכה.

תמונה שצולמה באמצעות המצלמה הראשית של ה- Red Magic 7 Pro

תמונות שצולמו באמצעות המצלמה הראשית של ה- Red Magic 7 Pro

תמונות שצולמו באמצעות העדשה הרחבה יצאו פחות חדות, הצבעים לא היו כל כך מדוייקים ורמת הפירוט הייתה נמוכה עד נמוכה מאוד. גם הטווח הדינמי היה צר מאוד.

גם מצלמת הסלפי לא עמדה בציפיות שלי – איכות התמונות הייתה נמוכה, הצבעים לא היו מדוייקים, חלק מהתמונות יצאו מטושטשות והטווח הדינמי צר. תמונות שיצאו יחסית טובות וחדות הן כאלה שצילמתי בתנאי תאורה ממש אבל ממש טובים.

תמונה שצולמה באמצעות המצלמה הראשית של ה- Red Magic 7 Pro

ממשק חצי אפוי

אומנם המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה העדכנית מבית גוגל – אנדרואיד 12 וממשק המשתמש Redmagic 5.0 המכיל המון פיצ'רים יעילים ושימושיים לגיימרים אבל משהו בחווית השימוש לא כל כך הסתדר לי.

ראשית, חלק מהתפריטים הופיעו בשפה העברית וחלק בשפה האנגלית, שזה דבר שנתקלתי בו רק במכשירים של Red Magic. כך גם היה עם ה- Red Magic 6 Pro שסקרתי לפני כשנה.

שנית, היה לי קצת מאתגר לנווט בין ההגדרות והאפשרויות השונות ולמצוא הגדרה או פיצ'ר מסוימים שחיפשתי. נראה כאילו חלק מהאפשרויות הוסתרו תחת תתי תפריטים שלא קל להגיע אליהם. בנוסף, יש אפשרויות חשובות ושימושיות שמופיעות בשפה האנגלית, כאשר כל שאר האפשרויות שיש מעליהן מופיעות בשפה העברית.

סוללה מספקת

ה- Red Magic 7 Pro מגיע עם סוללה בקיבולת של 5,000 מיליאמפר/שעה שהצליחה להחזיק למשך יום עבודה שלם כאשר קצב הרענון של המסך עמד על 120 הרץ ואפילו הספקתי לשחק קצת בכל מיני משחקים.

כאשר ניסיתי רק לשחק עם המכשיר ברצף, הצלחתי להגיע ל- 4 שעות מסך, אבל כמובן שזה תלוי בבהירות, בהגדרות המשחק ובהגדרות הביצועים של המכשיר. מה שמפצה על חיי הסוללה הסבירים זה התמיכה בטעינה מהירה – באמצעות המטען 65 ואט שמגיע באריזה ניתן להטעין את הסוללה מ- 0% ל- 100% תוך 30 דקות בלבד.

סרטון – פתיחת קופסה ל-Red Magic 7 Pro

זמינות ומחירים

ה- Red Magic 7 Pro לא נמכר בארץ, אך אם בכל זאת תרצו לקנות אותו, תוכלו לעשות זאת דרך האתר הרשמי של Red Magic.

המחיר של גרסת ה- 16 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו- 256 גיגה-בייט זיכרון אחסון עומד על 799 דולרים, ואם אתם צריכים זיכרון אחסון גדול יותר, תצטרכו לשלם 899 דולרים על גרסת 16 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו- 512 גיגה-בייט זיכרון אחסון. אגב, המחירים הללו הם לפני משלוח ומיסים.

אולי יעניין אותך גם