הבעיה היא שלפעמים מדובר במידע אישי ורגיש מאוד שהמשתמשים לא מעוניינים לשתף איתן. למרות שהחברות טוענות שהן עושות זאת רק כדי לשפר את התוכנה/אפליקציה שלהן ולתקן את כל הבאגים שצצים במהלך השימוש בה.
קרו לא מעט מקרים שבהם חברות פופולריות שיתפו ומכרו מידע פרטי של משתמשים עם כל מיני מפרסמים וגורמי צד שלישי אחרים, מבלי שהמשתמשים ידעו על זה בכלל. מדובר על הפרה של חוקי המידע של האיחוד האירופי.
במאמר זה נסביר כיצד לבדוק איזה מידע ופרטים אתם משתפים עם אוריג'ין (Origin) דרך התוכנה שלהם ואיך לבטל שיתוף של מידע מסוים.
איך בודקים איזה מידע משתפים דרך תוכנת אוריג'ין
בתוכנת אוריגי'ן יש אזור ייעודי שבו מרוכזות כל האפשרויות הקשורות לשיתוף מידע – שיתוף מידע הקשור לחומרה של המחשב, שיתוף מידע הקשור לתפקוד התוכנה, שליחת דו"ח מפורט לחברה בכל פעם שהתוכנה קורסת וכו'.
חשוב לציין שבחלק מהאפשרויות אוריג'ין מדגישה שהיא לא אוספת מידע אישי אבל בשאר האפשרויות ההערה הזו לא מופיעה.
פתחו את תוכנת אוריג'ין במחשב. לחצו על האפשרות "Origin" שנמצאת בתפריט שמופיע בפינה השמאלית העליונה של החלון. בתת תפריט שנפתח, לחצו על "Application Settings".
בחלון ההגדרות, לחצו על האפשרות "DIAGNOSTICS" שנמצאת בתפריט שמופיע בחלק העליון של החלון.
במרכז החלון יופיעו כל האפשרויות הקשורות לסוג המידע שאתם משתפים עם אוריג'ין:
Share hardware info – אם תהפכו אפשרות זו לפעילה אז אוריג'ין תאסוף מידע הקשור לחומרה והרכיבים המותקנים במחשב שלכם. היא מציינת שהיא עושה זאת כדי לוודא שהמחשב שלכם יוכל להריץ את המשחקים שלה. בנוסף, היא גם מדגישה שהיא לא תאסוף מידע אישי.
אם אתם רוצים לבטל את שיתוף המידע הספציפי הזה, פשוט לחצו על כפתור ההזזה שנמצא לידה (יהפוך מירוק לאפור).
Share system interaction date – כאשר אפשרות זו פעילה, התוכנה תשלח לאוריג'ין דו"ח בכל פעם שמשחק מסוים יקרוס. לפי החברה, המידע הזה יעזור לה לתקן את הבעיה. גם כאן, היא מציינת שהיא לא תאסוף מידע אישי.
תוכלו לבטל את שיתוף המידע שמתבצע באמצעות האפשרות הזו על ידי לחיצה על כפתור ההזזה שנמצא לידה ולהפוך אותו מירוק לאפור.
Origin Crash reporting – הדו"ח הזה מכיל בתוכו מידע הקשור לקריסות של התוכנה. לפי אוריג'ין, המידע שנמצא בתוך הדו"ח הזה עוזר לה להפוך את התוכנה ליציבה יותר.
ליד האפשרות הזו יש חלונית ובתוכה מופיעות מספר אפשרויות: תוכלו להגדיר לתוכנה לשאול אתכם האם אתם מעוניינים שהיא תשלח את הדו"ח, לפני שהיא שולחת אותו "Ask before sending". או לשלוח את הדו"ח באופן אוטומטי, בלי לשאול אתכם "Send automatically". או לא לשלוח בכלל "Never send".
בחלק התחתון של החלון, מתחת ל- "Troubleshooting" יש אפשרות שנקראת "Origin In-Game logging". אם יש לכם בעיות רציניות עם הממשק של Origin In-Game, האפשרות הזו תעזור לאוריג'ין להביט מקרוב על הבעיה ולנסות לפתור אותה. אבל יש כאן משהו מוזר, אוריג'ין מציינת שהיא ממליצה להשאיר את האפשרות הזו כבויה. אז למה היא בכלל מציעה אותה ?
סרטון – 10 טיפים שאתם חייבים להכיר בתוכנת Origin
רוצים לדעת איזו אפשרות אנחנו הפעלנו מבין כל אלה המופיעות בחלון האבחון (DIAGNOSTICS) ? אף אחת. אנחנו פחות אוהבים לשתף מידע עם החברות השונות וגם לא ממש סומכים עליהן שהן לא יעבירו אותו לגורמים אחרים.