סקירה: Gigabyte M28U – עיצוב קלאסי, רזולוציה גבוהה וקצב רענון מפתיע

את מסך הגיימינג M28U חברת Gigabyte השיקה לפני יותר משנה אבל המפרט שלו והפיצ'רים השונים שהוא מגיע איתם עדיין רלוונטיים גם בימינו וגם המחיר שלו בקושי ירד - TMS מוכרים אותו באתר שלהם ב- 3000 ש"ח, שזה לא מעט למסך שקיים בשוק כבר יותר משנה.

מסך גיימינג שנראה כמו מסך משרדי סטנדרטי

כשאנו חושבים על מסך גיימינג אנו מדמיינים מסך מגניב שמגיע עם תאורת RGB ולוגו מטורף בגב, אבל Gigabyte לא השקיעה כאן בעיצוב והוא נראה כמו מסך משרדי פשוט וסטנדרטי, בלי יותר מידי טריקים ושטיקים ואת האמת, זה קצת ביאס אותי.

המסגרת מסביב למסך יחסית דקה ולא מפריעה לחווית הצפייה ובחזית יש נורית לד לבנה שבאמצעותה ניתן לדעת אם המסך פועל או לא. המסך הזה לא דק, גם המסך עצמו יחסית עבה וגם הגב שלו בולט (בליטה בעובי של 4 ס"מ בערך). לי באופן אישי זה ממש לא מפריע, אני מציין את זה רק כי יכול להיות שיש מישהו ביניכם שזה כן חשוב לו.

בחלק האחורי יש ג'ויסטיק שבאמצעותו ניתן לשנות את הגדרות המסך ולנווט בתפריט ולחצן KVM שעליו נדבר בהמשך. המיקום שלהם טוב – לא צריך להתאמץ כדי להגיע אליהם או ללחוץ עליהם ונוח לעבוד איתם.

מסך גיימינג עם KVM Gigabyte M28U

תהליך ההרכבה וההתקנה מתבצע בצורה פשוטה ונוחה – קל מאוד לחבר את המעמד למסך וכל התהליך לוקח מספר שניות בלבד. המעמד מחזיק את המסך בצורה טובה ויציבה והוא מאפשר לשנות את הגובה, להטות את המסך בזווית כלפי מעלה או מטה, אך לא מאפשר לסובב אותו לצדדים או למצב אנכי.

עשיר בחיבורים ועם KVM מובנה

מתחת למסך תוכלו למצוא שני חיבורי HDMI 2.1 עדכניים המעניקים תמונה באיכות של 4K וקצב רענון גבוה של 144 הרץ, כאשר הוא מחובר למחשב. בחיבור לקונסולה הוא מגיע עד ל- 120 הרץ. יש גם חיבור Display Port 1.4, חיבור USB-C, חיבור לאוזניות, שלושה חיבורי USB-A 3.0 וחיבור USB לחיבור המסך למחשב.

ה- M28U מגיע עם KVM מובנה המאפשר לחבר אליו מספר התקנים, כמו לפטופ, טאבלט או סמארטפון ולעבור מאחד לשני באופן מהיר באמצעות לחצן ה- KVM. כשהמסך הושק, Gigabyte התגאתה שזהו מסך הגיימינג הראשון בעולם שמגיע עם KVM. את האמת, אני הייתי מסתדר גם בלי הפיצ'ר הזה.

ה- Gigabyte M28U מציע מגוון חיבורים

מעניק חווית משחק נהדרת ומגיע עם כל מה שגיימרים צריכים במסך

ה- M28U מגיע עם פאנל IPS ברזולוציית UHD, שבמספרים זה יוצא 3840×2160, עומק צבע של 8 ביט, תמיכה של 94 אחוזים במרחב הצבעים DCI-P3, זמן תגובה של 1ms GTG או 2ms MPRT וקצב רענון של 144 הרץ כאשר הוא מחובר למחשב או 120 הרץ אם מחברים אותו לקונסולת משחק. אין ספק שמדובר כאן בנתונים מרשימים למסך גיימינג, חוץ מה- HDR400 שזה הכי בסיסי שיש ולא כל כך מורגש כאשר צופים בתכנים תומכים.

המסך הקודם שהיה לי, ה- G32QC של Gigabyte, הוא בגודל 32 אינץ', מגיע עם פאנל VA והוא קעור. אני חייב לציין שאני ממש מרגיש בהבדלים בין שני המסכים – התמונה במסך הזה חדה יותר, הצבעים הרבה יותר עשירים ומדוייקים וזה משפיע באופן משמעותי (לטובה כמובן) על חווית העבודה והמשחק.

עם זאת, קשה לי מאוד להתרגל אליו ולעבוד איתו. מפני שהמסך הקודם היה גדול יותר, הייתי יכול לפצל אותו לשניים ולעבוד בשתי חלונות במקביל. בכל חלון פתחתי אפליקציה מסוימת או אתר כלשהו וככה היה לי נוח יותר לעבוד וזה גם היה יעיל יותר. כאן אני פשוט לא יכול לעשות את זה וזה חיסרון ענק מבחינתי.

ה- Gigabyte M28U מעניק חווית עבודה טובה

בנוסף, לדעתי כיף יותר לשחק במשחקים עם מסך גדול וקעור מאשר עם מסך שהוא לא קעור. מבחינת עבודה זה לא כל כך משנה אבל מבחינת גיימינג, המסך הקעור מעניק תחושה שאנו נמצאים בתוך המשחק. במיוחד כשמדובר במסך גדול.

אבל אם אני שם את זה בצד ושוכח שלפני זה היה לי מסך גדול יותר וקעור, אז בהחלט אפשר לומר שהמסך הזה מספק חווית משחק חלקה ומהנה, בלי ריצודים, קרטועים או גוסטינג והתמונה מוצגת בצורה ברורה וחלקה גם כאשר משחקים במשחקים שתומכים בקצבי רענון גבוהים וגם בנמוכים יותר.

הוא מגיע גם עם שלל הגדרות ופיצ'רים שיעזרו לכם לנצח את האויבים שלכם, כמו: הוספת כוונת קבועה, טיימר, קאונטר, Aim Stabilizer, ו- Black Equalizer המאפשר לראות יותר פרטים באזורים חשוכים במשחק מבלי להגביר את הבהירות ולשרוף את התמונה. רק תשתדלו שלא יתפסו אתכם…

חווית משחק טובה Gigabyte M28U

בשורה התחתונה, מדובר במסך שעושה בדיוק את מה שמצופה ממנו. איכות התמונה מצוינת, חווית המשחק מעולה, התמיכה ב- FreeSync מבורכת, ה- HDMI 2.1 הופך אותו לרלוונטי גם בימינו וה- KVM לא כזה נחוץ לדעתי.

מה שכן היה חסר לי כאן זה האפשרות לפצל את המסך ולעבוד על שתי חלונות במקביל בצורה נורמלית ונוחה. אי אפשר לעשות את זה עם המסך הזה וחייב לחבר מסך נוסף כדי לעבוד כך.

סקירת וידאו – Gigabyte M28U

מבחינת המחיר, מצאתי מסכים של המתחרות שמציעים בערך את אותו המפרט ב- 3,300 ש"ח ומעלה. אומנם הם חדשים יותר אבל המפרט שלהם די זהה לזה של ה- M28U . לכן, לדעתי המחיר שלו אטרקטיבי.

אולי יעניין אותך גם