Skip to main content

עיצוב קלאסי, חיי סוללה ארוכים וזמן תגובה נמוך - סקירה HyperX Pulsefire Dart

 |  Yossi Demri

כבר הרבה זמן שאני רוצה להעיף את החוטים משולחן העבודה כדי שתהיה לי עמדה כמה שיותר נקייה ואסתטית, ובגלל הניסיון הטוב שיש לי עם המוצרים של חברת HyperX, פניתי אליהם וביקשתי שישלחו לי את עכבר הגיימינג האלחוטי, וגם היחידי שיש להם, ה- Pulsefire Dart.

הוא נמכר באמזון ב- 80 דולר ובארץ המחיר שלו יכול להגיע ל- 400 ש"ח, שזה הבדל די משמעותי, ולפי HyperX הוא מציע זמן תגובה נמוך במיוחד, חיי סוללה ארוכים עם תמיכה בטעינה אלחוטית, חיישן מתקדם, עיצוב ארגונומי, ולא לדאוג, יש גם תאורת RGB.

תכולת האריזה

באריזה של העכבר ניתן למצוא מתאם USB אלחוטי 2.4GHz, מתאם USB-C ל- USB-A, כבל מאריך USB-A ל- USB-C באורך 1.80 מ', שמתחבר בצד אחד למחשב ובצד שני למתאם, כאשר אל חיבור ה- USB-A במתאם מחברים את מתאם ה- USB האלחוטי.

את הכבל המאריך תצטרכו לחבר כדי לקרב את המתאם האלחוטי לעכבר, במידה והמחשב נמצא רחוק ממנו, וזאת כדי לקבל חיבור מהיר ויציב יותר. HyperX ממליצה למקם את המתאם האלחוטי במרחק של עד 20 ס"מ מהעכבר.

מתאם USB לעכבר גיימינג Pulsefire Dart

עיצוב, מידות ומשקל

ה- Pulsefire Dart דומה מאוד לרוב עכברי הגיימינג של HyperX, אין לו מראה חייזרי ומוגזם, ואני באופן אישי אוהב את המראה הקלאסי והעדין, בלי כל הקשקושים והבליטות המוגזמות בפלסטיקה. מדובר על עכבר גיימינג ארגונומי המתאים לאחיזת פאלם (Palm), כלומר, כל כף היד מכסה את העכבר או אחיזת טפר (Claw) שרק קצות האצבעות לוחצות על שני הכפתורים הראשיים.

מה שאהבתי גם זה שבשתי האחיזות, לא משנה באיזה אזור תלחצו בכפתורים הראשיים, תצטרכו להפעיל את אותו הכוח וזה גם מה שיפה בעכבר הזה. אני מכיר לא מעט עכברים שבחלק האחורי של הכפתורים, צריך להפעיל יותר כוח מאשר בחלק הקדמי שלהם, וכאן זה לא קורה.

הזוויות והקימורים עדינים, ויש לו גיבנת די בשרנית, שלפי HyperX מעניקה אחיזה טובה יותר, ובאמת איך שהוצאתי אותו לראשונה מהאריזה, הרגשתי שנוח לי מאוד לאחוז בו. גב העכבר עשוי מפלסטיק קשיח בגימור מט שמרגיש די עמיד, ובצדדים יש משטחי גומי מחוספסים המונעים מהאצבעות להחליק. מתחת ללוגו של HyperX והגלגלת יש תאורת RGB שניתן לשלוט על האפקטים והצבעים שלה באמצעות התוכנה של HyperX שנקראת NGenuity. כרגע, התוכנה ניתנת להורדה בגרסת בטא.

עיצוב קלאסי לעכבר הגיימינג HyperX Pulsefire Dart

מאחורי הגלגלת יש כפתור DPI המאפשר לעבור בין 3 מצבים שונים שמוגדרים מראש על ידי היצרנית - 800, 1600 ו- 3200. ניתן גם לשנות את הגדרות ה- DPI של כל אחד מהמצבים הללו דרך התוכנה. סך הכל, נראה שאיכות הבנייה והחומרים מהם עשוי העכבר טובים, אך, לא הייתי אומר שהם ברמה גבוהה. יחסית למחיר של העכבר זה בסדר גמור.

בחלק התחתון יש שלושה פדים העשויים מפלסטיק שמאפשרים להזיז אותו על המשטח בצורה חלקה, קלה וזורמת מבלי להפעיל יותר מידי כוח, גם אם עובדים איתו על משטחים שהם לא ממש חלקים. בנוסף, יש כפתור הזזה המשמש לכיבוי והפעלה של העכבר.

הוא כולל שישה כפתורים הניתנים לתכנות, כאשר מתחת לשני הכפתורים הראשיים מסתתרים סוויצ'ים איכותיים של אומרון (Omron), שלפי HyperX, מציעים עמידות של עד 50 מיליון לחיצות. אגב, העכבר פחות מומלץ למשחקי MMO מפני שהוא לא כל כך חזק בצד של המאקרו.

אז איך הכפתורים נשמעים ? לדעתי, רק שני הכפתורים שנמצאים בצד שמאל של העכבר נשמעים נעימים ומספקים, וצליל הלחיצה של שאר הכפתורים בעכבר נשמע קצת מרגיז. כאשר מנערים את העכבר יש קצת רעש מהגלגלת שגם מורגש בזמן העבודה והמשחק, וזה קצת אכזב אותי.

בחלק הקדמי של העכבר, יש מחבר USB-C המשמש לטעינה חוטית, למרות שהעכבר הזה תומך גם בטעינה אלחוטית בתקן צ'י (Qi). מחבר ה- USB-C משמש גם לחיבור חוטי של העכבר למחשב, במידה והסוללה התרוקנה לגמרי או אם אתם שמים לב שאתם מקבלים ביצועים טובים יותר כאשר הוא מחובר עם כבל למחשב. אני לא ממש הבחנתי באיזשהו הבדל.

הוא ברוחב 7.4 ס"מ, אורך של 12.5 ס"מ ושוקל 112 גרם. אני באופן אישי רגיל לאחיזת פאלם והעכבר הזה מתאים לי בדיוק ליד ונוח לי מאוד לעבוד איתו. אם אתם בדרך כלל משחקים עם עכברים קלים יותר, תצטרכו להתרגל למשקל שלו כי מרגישים את זה בעיקר כשמזיזים אותו לצדדים במשחקים מהירים, כמו משחקי יריות מגוף ראשון (FPS) למשל.

המידות של עכבר הגיימינג Pulsefire Dart

 

ביצועים - כמעט כמו של עכבר גיימינג חוטי

ה- Pulsefire Dart מצוייד בחיישן ה- Pixart 3389 הפופולרי שנתקלים בו בדרך כלל בעכברים בטווח המחירים הזה, ברזולוציה מקסימלית של 16,000 DPI ו- 450 IPS, שזה אומר שהוא לא יאבד את העקיבה, גם כאשר תזיזו אותו במהירות. בנוגע ל- DPI, נכון, יש עכברים שמציעים DPI גבוה יותר, אבל תכלס, אני אף פעם לא הייתי צריך יותר מזה.

לפי HyperX, הטכנולוגיה האלחוטית בעכבר מסוגלת להעניק זמן תגובה של 1ms (אלפית השנייה), שזה מצוין, למרות שאני מכיר עכברי גיימינג אלחוטיים של יצרניות אחרות עם זמן תגובה נמוך יותר. אני אגלה לכם סוד קטן, לי זה לא הפריע בכלל, העכבר היה מדוייק ומהיר, וחווית העבודה והמשחק שלי הייתה חלקה ורציפה, בלי לאגים (Lags) והתנתקויות. יחד עם זאת, יכול להיות שלשחקנים מקצועיים שמשתתפים בטורנירים ותחרויות ספורט אלקטרוני (eSports), זה יהיה יותר קריטי.

ביצועים מרשימים לעכבר הגיימינג Pulsefire Dart

חיי סוללה ארוכים

אז כפי שציינתי כבר קודם לכן, ניתן להטעין את העכבר עם כבל USB או באמצעות מטען אלחוטי, שזו דרך הרבה יותר עדיפה לדעתי, מפני שאם יש לכם משטח לעכבר שמציע טעינה אלחוטית, תוכלו להניח את העכבר עליו בזמן שאתם לא עובדים איתו ולהטעין אותו, מבלי לחבר ולנתק את הכבל כל פעם מחדש.

לפי HyperX, חיי הסוללה יכולים להגיע עד ל- 50 שעות כאשר התאורה פועלת ועד ל- 90 שעות כאשר היא כבויה. אני הצלחתי לעבוד איתו במשך 3 ימים (לא ברציפות) לאחר טעינה אחת שהתבצעה באמצעות מטען אלחוטי וארכה כשעתיים וחצי (הסוללה הייתה מרוקנת לגמרי). אם הייתי מטעין אותו עם כבל ה- USB זה היה לוקח פחות זמן. אגב, העכבר נכנס למצב שינה אחרי 2 דקות בלבד, שזה עוד דבר שעוזר להאריך את חיי הסוללה.

תוכנה לא הכי ידידותית ויציבה

בואו נדבר קצת על התוכנה של HyperX - נתחיל עם זה שכאשר חיברתי לראשונה את העכבר למחשב, ה- NGenuity עשתה לי חיים לא קלים בכלל אבל בסופו של דבר התגברנו על כל הקשיים והיא הצליחה לזהות את העכבר.

באמצעות התוכנה ניתן לראות מה מצב הסוללה ולהגדיר מתי (כלומר, בכמה אחוזים) אתם רוצים שהיא תזכיר לכם להטעין אותו. היא מאפשרת גם לשנות את האפקטים ועוצמת התאורה, את ה- Polling Rate (המקסימלי הוא עד 1000 הרץ), לתכנת מחדש את הכפתורים או להקליט פקודות מאקרו, לשנות את הגדרות ה- DPI ולהגדיר עוד שני פרופילים שונים המכילים הגדרות שונות לכל משחק.

לא הייתי אומר שזו התוכנה הכי יציבה ומדויקת, כי יש לה לא מעט באגים והיא גם זייפה כמה פעמים בנוגע למצב הסוללה, אבל איכשהו הצלחתי להסתדר איתה.

לרכישת עכבר גיימינג אלחוטי HyperX Pulsefire Dart

NGenuity של HyperX היא לא התוכנה הכי יציבה ואמינה שיצא לנו לעבוד איתה

סקירת וידאו לעכבר הגיימינג Pulsefire Dart

בשורה התחתונה, ה- Pulsefire Dart הוא עכבר גיימינג אלחוטי ובסיסי, בלי יותר מידי טריקים ושטיקים, אבל הוא בהחלט נוח לעבודה ממושכת ולמשחקים כמובן. הוא מהיר ומדוייק וטוב בעיקר למשחקי יריות, חיי הסוללה נהדרים, אך לתוכנה של HyperX פחות התחברתי. בנוגע למחיר שלו בארץ, אני בדרך כלל לא אוהב להגיד את זה, אבל בגלל ההפרש המשמעותי במחיר, הייתי מעדיף לקנות אותו באחד מאתרי הקניות בחו"ל.

| אולי יעניין אותך גם