הצ'אטבוט הפופולרי ChatGPT שעורר עניין רב ברשת בימים האחרונים לאחר שהתווספה אליו אפשרות עריכה חדשה שהופכת תמונות של משתמשים ליצירות אמנות בסגנון סטודיו ג'יבלי, צפוי להוסיף בקרוב סימן מים לתמונות שנוצרות בחשבון החינמי שהוא מציע.
מאז שהשיקה אותו, OpenAI התמקדה בעיקר בחווית המשתמש. בתקופה ההיא, משתמשים בדרך כלל יצרו תמונות באמצעות כלי AI (בינה מלאכותית) ייעודיים, כמו מידג'רני Midjourney למשל. שנה לאחר מכן, הצ'אטבוטים של מטא (Meta) וגוגל החלו להציע למשתמשים אפשרות ליצירת תמונות פשוטות.
לפני שבוע, ChatGPT גם הצטרף לחגיגה כשהחל לאפשר למשתמשים ליצור תמונות מדהימות באמצעות מודל GPT-4o. אך כעת, החברה מצננת את השמחה לאחר שנחשף קטע קוד המעיד כי היא מתכוונת להוסיף סימן מים לתמונות.
לאחר תקופה קצרה שבה רק מי ששילם נהנה מהמודל GPT-4o, בשבוע שעבר הוא הפך לחופשי לשימוש לכלל המשתמשים. אחת התכונות הבולטות שלו, בנוסף לשאר השיפורים, היא האפשרות ליצור תמונות על סמך הנחיה טקסטואלית או עריכת תמונה קיימת.
ההתלהבות הרבה שהייתה מהסגנון הייחודי של סטודיו ג'יבלי חשפה נקודה רגישה נוספת ב- GPT-4o והיא היעדר סימן מים. חוקר הבינה המלאכותית טיבור בלאהו (Tibor Blaho) פרסם בחשבון ה- X שלו פוסט שבו הוא פירט בקצרה על 3 עדכונים חדשים שצפויים להגיע ל- ChatGPT:
- תוכנית שותפים לסטודנטים שתהיה זמינה גם לסטודנטים מקולומביה.
- אזכורים חדשים של "פוסטים משותפים" בנוסף לשיחה משותפת, קנבס ומחקר מעמיק בממשק האינטרנטי.
- סימן מים חדש שמוזכר בשם "image-gen-watermark-for-free". מהשם ניתן להבין שסימן המים יתווסף רק לתמונות שנוצרות בחשבון של ChatGPT המוצע בחינם.
את הרמז לסימן המים הוא גילה בגרסת הבטא 1.2025.0912509108 של אפליקציית ChatGPT המותאמת למכשירי אנדרואיד.
בניגוד למגמה הרווחת בתעשיית ה- AI (בינה מלאכותית) שבה כלים ליצירת תמונות ווידאו מוסיפים סימן מים לכל יצירה שנוצרה על ידי AI, כדי להבדיל אותה מיצירה שנוצרה על ידי בני אדם, OpenAI בוחנת הוספת סימן מים רק לתמונות שנוצרו על ידי משתמשים חינמיים. זה דומה לשיטה שבה משתמשים מאגרי תמונות, המציעים תצוגות מקדימות עם סימן מים בחינם, אך דורשים תשלום עבור גרסאות של התמונות באיכות גבוהה או נקיות מסימן מים. סביר להניח שכך גם OpenAI תנסה לגרום למשתמשים לשדרג את החשבון החינמי שלהם ב- ChatGPT לגרסה בתשלום.
עם זאת, כנראה מדובר במנגנון השונה מסימון המים הדיגיטלי הקלאסי שמטרתו להבדיל בין יצירה אנושית ליצירת AI, אבל יהיה מעניין לראות איך המשתמשים יקבלו את השינוי החדש לאחר שהוא יתגלגל אליהם. OpenAI עדיין לא התייחסה לסימן המים או ציינה מתי הוא יגיע ל- ChatGPT, אך המתחרות שלה – גוגל ומטא כבר מוסיפות סימני מים לתמונות שהצ'אטבוטים שלהן יוצרים.