בארד מסוגל כעת לנתח סרטונים ולהציג למשתמשים בדיוק את המידע שהם מחפשים, כמו: פיצ'רים חשובים של המוצר המופיע בסרטון, מרכיבים של מתכונים ועוד, מבלי שיצטרכו לצפות בסרטון. למרות שמדובר ביכולת מאוד מרשימה ושימושית עבור הצופים, היא עלולה לפגוע ביוצרי תוכן. ייתכן שהסרטונים שלהם יקבלו פחות צפיות, לייקים, שיתופים, תגובות, מה שיגרום לפגיעה בחשיפה.
ב- 21.11 גוגל הכריזה בבלוג הרשמי שלה על הרחבת היכולות של הצ'אטבוט וציינה כי כרגע הן בגדר ניסוי בלבד. בפוסט שפרסמה החברה נכתב "אנחנו עושים את הצעדים הראשונים ביכולת של בארד להבין סרטוני יוטיוב. שמענו שאתם רוצים מעורבות עמוקה יותר בסרטוני יוטיוב, אז הרחבנו את היכולות של תוסף היוטיוב כדי שיוכל להבין חלקים מסוימים שיש בתוך הסרטון וכדי שתוכלו לנהל שיחה עמוקה יותר עליו עם בארד".
מעכשיו, כשמשתמשים יבקשו מבארד למצוא להם סרטונים ספציפיים, הם יוכלו גם לשאול אותו שאלות מורכבות יותר הקשורות לסרטון ולבקש גם סיכומים מלאים ומידע ספציפי, מבלי שיצטרכו בכלל ללחוץ על לחצן הניגון (Play).
גוגל ממשיכה להשקיע מאמצים, מחשבה וכספים רבים בפיתוח הצ'אטבוט שלה. רק בספטמבר האחרון הכריזה החברה על מספר תכונות חדשות ומתקדמות, כמו: גוגל פלייטס (Google Flights), גוגל מפות (Google Maps), גוגל דרייב (Google Drive), גוגל דוקס (Google Docs), ג'ימייל (Gmail) וכעת הגיע התוסף של יוטיוב המאפשר לבארד לאסוף מידע ישירות מסרטונים.
החברה הוסיפה גם כלי מיוחד שבאמצעותו יוכלו המשתמשים לבדוק פעמיים את התשובות של בארד וגם חשפה את הסייעת האישית – Assistant with Bard, המשלבת בין הסייעת של גוגל (Google Assistant) וגוגל בארד.
בנוסף, בשבוע שעבר החברה הודיעה כי היא מעניקה גישה לגוגל בארד גם לבני נוער.