השבבים החדשים של אינטל, שידועים גם בשם הקוד Tiger Lake, מבוססים על ארכיטקטורה חדשה בשם Willow Cove ותהליך ייצור שהחברה קוראת לו SuperFin. בלי להיכנס יותר מידי למה המילים האלו אומרות, אינטל טוענת שהטרנזיסטורים – חלקי היסוד של השבבים יעילים יותר, וכך מסוגלים לספק יותר כוח מחשוב תוך צריכה של פחות חשמל, מה שמבטיח מחשבים ניידים מהירים יותר שגם מחזיקים יותר שעות ללא חיבור לחשמל.
גרגורי בראיינט (Gregory M. Bryant), סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת מחשוב הלקוח באינטל, אמר באירוע שהדור החדש מהווה "קפיצה עצומה קדימה בביצועים אמיתיים". כדי להוכיח זאת הוא ציין שהמעבדים החדשים מסוגלים להגיע למהירות של עד 4.8 גיגה-הרץ לליבה בודדת, שזה נתון באמת גבוה. בנוסף, קסניה צ'יסטיאקובה (Ksenia Chistyakova), מנהלת שיווק מוצר לבינה מלאכותית ומדיה באינטל, הציגה השוואות ביצועים בין מעבדי הדור החדש למעבדים של מה שבראיינט כינה "חקיינים" (AMD, שבשנה האחרונה עלה נתח השוק שלה בתחום המעבדים מ- 23% ל- 35%, בעוד אינטל צנחה מ- 77% ל- 65%) ובין שבבי הגרפיקה החדשים לאלו הקודמים של אינטל עצמה ולאלו של המתחרות (Nvidia ו- AMD).
תוצאות המבחנים של אינטל הראו שמעבד הדגל בסדרה החדשה מנצח את זה של המתחרה בהפרש של פי 2.7 בעריכת תמונה ופי 2 בעריכת וידאו, ואילו הכרטיס הגרפי החדש מספק קצבי פריימים גבוהים בכמה עשרות אחוזים מהמתחרים וב- 50% לעומת הדור הקודם של כרטיסי הגרפיקה של אינטל.
הדור החדש של מעבדי Core i כולל שתי סדרות: סדרת UP3, המקבילה למה שנקרא עד כה U ומציעה צריכת חשמל של 12W-28W, וסדרת UP4, המקבילה למה שנקרא עד כה Y ומיועדת למחשבים חסכוניים יותר בזכות צריכת חשמל של 7W-15W. ניתן להבדיל בין סדרות המעבדים באמצעות שמות הדגמים: שם שבנוי לפי התבנית 11x5Gx מייצג מעבד חזק יותר, ואילו שם שבנוי לפי התבנית 11x0Gx מייצג מעבד חסכוני יותר.
בסדרה החזקה ניתן למצוא שני דגמים של מעבדי Core i3 הבסיסיים: אחד מהם עם 2 ליבות ו- 4 נימים, זיכרון מטמון של 6 מגה-בייט, 48 יחידות עיבוד גרפיות מהדור הקודם (Intel UHD), תמיכה בזיכרון DDR4 עד מהירות של 3,200 מגה-הרץ או LPDDR4 עד מהירות של 3,733 מגה-הרץ, תדר בסיס של 3.0 גיגה-הרץ ותדר מקסימלי לליבה בודדת של 4.1 גיגה-הרץ.
השני בעל 4 ליבות ו- 8 נימים, 48 יחידות עיבוד UHD, זיכרון מטמון בנפח 8 מגה-בייט, תמיכה באותן מהירויות זיכרון ותדר בסיס של 2.0 גיגה-הרץ עד 3.7 גיגה-הרץ לליבה בודדת. מעבד יחיד מדגם Core i5, בעל 4 ליבות ו- 8 נימים, זיכרון מטמון 8 מגה-בייט, 80 יחידות עיבוד גרפיות מהדור החדש (Xe), תמיכה בזיכרון LPDDR4 במהירות גבוהה יותר של 4,266 מגה-הרץ ותדר בסיס של 2.4 עד 4.0 גיגה-הרץ.
אינטל הציגה גם שני דגמים של Core i7, כאשר שניהם מגיעים עם 4 ליבות ו- 8 נימים, 96 ליבות Xe, זיכרון מטמון 12 מגה-בייט, ומהירות בסיס של 2.8 עד 4.7 גיגה-הרץ לדגם הפחות חזק ו- 3.0 עד 4.8 גיגה-הרץ לדגם העליון.
בסדרה החסכונית קיימים גם כן שני מעבדי Core i3, בעלי מפרטים דומים למדי לאלה מהסדרה החזקה מלבד תדרי הפעולה – 1.8 עד 3.9 גיגה-הרץ לדגם כפול-הליבות ו- 1.1 עד 3.5 גיגה-הרץ לדגם מרובע-הליבות, כמו גם תמיכה בזיכרון LPDDR בלבד, אך במהירות גבוהה יותר מהגרסאות היקרות יותר – 4,266 מגה-הרץ. מעבד ה-Core i5 בתת-הסדרה הזו מציע מהירויות של 1.1 עד 4.0 גיגה-הרץ, ו- Core i7 מציע מהירויות של 1.2 עד 4.4 גיגה-הרץ.
בקרוב בחנות המחשבים הקרובה לביתכם – מחשבים ניידים עם סדרת המעבדים החדשה Tiger Lake
לדברי בראיינט, עד סוף השנה צפויים לצאת לשוק כ- 50 דגמי מחשבים עם המעבדים החדשים, ובשנה הבאה עוד כ- 100. בין היצרניות שצפויות להוציא מחשבים עם המעבדים החדשים ניתן למנות את Acer, Asus, Dell, Dynabook (לשעבר טושיבה), HP, Lenovo, LG, MSI, Razer ו- Samsung.
חלק מאותם דגמים יהיו מצוידים בסטיקר שיבדל אותם מאחרים, עם הלוגו Evo שלפי אינטל מסמל כי הם עומדים בדרישות המחמירות של המותג Intel Evo. מחשבים ניידים עם הסטיקר הזה צריכים לעמוד בשורה של דרישות, כמו הדלקה תוך פחות משנייה מרגע הרמת המסך מהמקלדת, ביצועים דומים בעת חיבור לחשמל או שימוש בסוללה, חיי סוללה של 9 שעות ומעלה ללפטופים עם מסכי FullHD, שמונה שעות לכאלה עם מסכי QHD ו-7 שעות לבעלי מסכי 4K.
בנוסף, הסוללה שנמצאת באותם מחשבים ניידים צריכה לספק עוד 4 שעות שימוש לאחר הטענה של 30 דקות (למחשבים עם מסכי FullHD), תמיכה בתקן החיבור החוטי Thunderbolt 4 ובתקן החיבור האלחוטי WiFi 6, ורכיבי תצוגה וצליל באיכות גבוהה. 20 דגמי לפטופים כאלה צפויים לצאת עד סוף השנה, ומחיריהם יתחילו מכ- 800 דולר (כ- 2,700 ש"ח).
וכמו בכל הכרזה של אינטל, אי אפשר בלי קצת גאווה מקומית: אומנם, 13,000 עובדי החברה בישראל לא יכולים להתפאר הפעם בפיתוח המעבד עצמו, אך הם כן אחראים לארבע טכנולוגיות מרכזיות בדור החדש: חיבור ה- Thunderbolt 4 החוטי, התמיכה ב- (WiFi 6 (ax האלחוטי, שבב חדש לעיבוד תמונה ותכונה בשם CET (ראשי תיבות של Control-Flow Enforcement Technology), שמטרתה לשפר את אבטחת השבבים נגד מתקפות שמנסות לשתול קוד זדוני במחשב.