הונאת וואטסאפ חדשה: הנכם זכאים לקבל 15,000 ש"ח מביטוח לאומי

ישראלים רבים קיבלו בימים האחרונים הודעת וואסטאפ שמבשרת להם שהם זכאים לקבל 15,000 ש"ח מביטוח לאומי. בהודעה נכתב כי רק אלה שעבדו בין השנים 1990 - 2019 יוכלו לקבל את הסכום הזה. בנוסף, הנוכלים צירפו להודעה גם קישור לבדיקת הזכאות ולחיצה עליו תוביל לדף שבו ניתן כביכול לבדוק אם השם שלהם מופיע ברשימת הזכאים.

ביטוח לאומי לא מחלק כסף דרך הוואטסאפ

בדף הנחיתה שנפתח לאחר הלחיצה על הקישור מופיעות מספר שאלות אישיות כמו "האם אתה מעל גיל 18 ?", "האם עבדת בין השנים 1990-2019 ?" וכו'. למרות שהעיצוב של הדף נראה די אמין עם הסמל של ביטוח לאומי והסלוגן שלהם, השפה והטקסטים המופיעים הם פחות אמינים. גם על הכפתורים בשאלון יש מילים מוזרות כמו "'קיסעמה" או המילה "מס" שמופיעה על כפתור מסוים שלא קשור בכלל לשאלה שנשאלה.

כמו בניסיונות הונאה אחרים שנתקלנו בהם בעבר, גם כאן הנוכלים משתמשים בכסף ובמוסד ממשלתי מוכר כדי להפעיל לחץ על הקורבנות ולפתות אותם ללחוץ על הקישור המצורף להודעה, ולמלות את הפרטים האישיים שלהם או לענות על שאלות אישיות.

התרמית החדשה שמתחזה לביטוח לאומי ומופצת בוואטסאפ

לאחר שהקורבן ענה על השאלות, ייפתח דף נוסף שבו הוא יתבקש לשתף את ההודעה לחברים ב- Whatsapp על מנת שיוכל לקבל את התשלום מביטוח לאומי.

הקורבנות נדרשים לשתף את ההודעה כדי לקבל את התשלום מביטוח לאומי

אם זה לא מספיק, הנוכלים מצרפים גם צילום מסך מזויף של תגובות בפייסבוק הכתובות בעברית עילגת של אנשים מרוצים שכאילו קיבלו את הכסף מביטוח לאומי. אנשים לא מיומנים יכולים להאמין להודעות מסוג זה ומספיק שאחוז אחד מאלפי האנשים שקיבלו את ההודעה הזו יבצעו את מה שכתוב בה, והנוכלים השיגו את מבוקשם.

לפי אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות בחברת ESET ישראל, בניסיון ההונאה הספציפי הזה אין ניסיון לדלות פרטים אישיים, אלא התוקפים מנסים להשתיל פרסומות בדפדפן גוגל כרום של הקורבנות. כך שבכל פעם שהם יגלשו באינטרנט דרך הדפדפן יקפצו להם פרסומות מטרידות.

כדי לא ליפול בפח בהונאות מסוג זה מומלץ תמיד לחשוב מה עומד מאחורי הודעות כאלה ולהתייעץ עם קרובים שמבינים דבר או שניים לפני שלוחצים על הקישור המצורף וממלאים פרטים אישיים. בנוסף לכך, יש לבצע עדכונים למערכת ההפעלה והאפליקציות המותקנות במכשיר באופן שוטף.

אולי יעניין אותך גם