דו"ח של מעבדת קספרסקי קובע – מפתחי קוד זדוני מעדיפים לתקוף בעיקר במדינות עשירות

על פי דו"ח של מעבדת קספרסקי נמצא כי מפתחי קוד זדוני ממקדים את התקפותיהם בעיקר במדינות עשירות מהסיבה שבמדינות אלו רמות ההכנסה הן גבוהות יותר וגם התשתיות המתקדמות של מדינות אלו מאפשרות להם להעביר את כספי הכופר במספר הקלקות בלבד.

משתלם יותר להפיץ תוכנות כופר בארצות הברית

המחקרים של מעבדת קספרסקי מתבצעים בצורה קפדנית ומביאים המון תועלת למשתמשים אשר מבלים את רוב היום שלהם ברשת וגם מעוניינים לדעת ממה צריך להיזהר. אנו זוכרים במיוחד מחקר כזה שבו קספרסקי הסבירה על הסיבות שבגללן קיימות מתקפות פישינג בעולם.

הדו"ח השנתי של מעבדת קספרסקי Kaspersky Lab מתמקד בעיקר באיום של תוכנות הכופר וכל המסקנות אשר מופיעות בדוח נאספו במשך שנתיים, מחודש אפריל 2015 ועד לחודש מרץ 2017.

בתקופה של 2015 – 2016 רוב מתקפות הכופר שפגעו במכשירים ניידים היו בגרמניה ואחריה בדירוג היו קנדה, בריטניה וארצות הברית. בתקופה של 2016 – 2017 המובילה במתקפות הכופר הפכה להיות ארצות הברית כשאחריה קנדה, גרמניה ובריטניה במקום האחרון.

ארצות הברית הגיעה למקום הראשון במתקפות הכופר מפני שהיא נחשבת למדינה עשירה וגדולה יותר משאר המדינות ולעברייני הסייבר יש סיכוי גדול יותר להוציא כספים מאזרחיה מאשר במדינות אחרות. הקודים הזדוניים אשר גרמו למהפיכה זאת הם ה- Svpeng ו- Fusob, כאשר Svpeng הופץ לראשונה בארצות הברית ורק לאחר מכן הופץ בשאר המדינות.

אז כיצד מפחיתים את הסיכוי להידבק בתוכנות כופר ?

כדי שתוכלו להפחית את הסיכוי שלכם להידבק באחת מתוכנות הכופר שמופצות היום ברשת, מעבדת קספרסקי ממליצה לשמור על הכללים הבאים:

1. גבו את המידע שלכם באופן קבוע.

2. השתמשו בפתרון אבטחה אמין והפעילו מאפיינים מרכזיים כמו System Watcher.

3. שמרו על אפליקציות מעודכנות במכשירים שלכם.

4. תחשדו בכל קובץ אשר נשלח אליכם במייל, פייסבוק, ווטסאפ וכו.. במיוחד אם זה מגיע גם מאנשים שאינכם מכירים. פשוט אל תפתחו קבצים כאלו.

5. אם אתם מנהלים בכירים בחברה או בארגון מסוים, בקשו מהעובדים שיגלשו ברשת בצורה זהירה. בנוסף, בקשו מאיש ה- IT של החברה להגביל את הגישה לקבצים מסוימים ולבצע גיבויים באופן קבוע.

6. תוכנת כופר השתלטה לכם על המחשב והצפינה לכם את כל הקבצים ? רגע לפני שאתם משלמים לעברייני הסייבר, גשו לאתר No More Ransom ובידקו האם יש שם כלי אשר יודע לשחרר את ההצפנה שבוצעה על הקבצים שלכם.

7. דווחו על מתקפת הכופר למשטרה.

בנוסף, מעבדת קספרסקי פיתחה כלי מיוחד לעסקים אשר מגן על המחשבים מפני תוכנות כופר, ניתן להתקין אותו בנוסף לתוכנת האנטי וירוס אשר מותקנת במחשבים.

אולי יעניין אותך גם