המטרה – להגדיל את הקרן מ- 200 מיליון למיליארד דולר
בחודש יולי האחרון, הודיעה החברה על הקמת קרן חדשה בסך 200 מיליון דולר המיועדת עבור יוצרי תוכן, ובעזרתה הם יוכלו לתמוך ולתגמל יוצרים שאפתניים שרוצים להרוויח כסף דרך האפליקציה. לדברי החברה, יוצרי התוכן הם הלב והנשמה של טיקטוק, שבה משתמשים מאות מיליוני אנשים מידי יום למטרות בידור, מוטיבציה, חברה ועוד. עדיין לא ברור מתי יוצרי התוכן יקבלו את התשלום ומה הסכומים שיקבלו עבור הסרטונים שלהם, אך מדבריהם ניתן להבין שהתשלום יתבצע באופן קבוע ומסודר. סביר להניח שזה יתבצע באותה הדרך שיוטיוב משלמת כיום ליוצרי התוכן שלה.
טיקטוק הצהירה שרק יוצרי תוכן מעל גיל 18 עם מעל 10,000 עוקבים ו- 10,000 צפיות בסרטונים שהם פרסמו ב- 30 ימים האחרונים יוכלו לקבל כסף מהקרן עבור התוכן שלהם. בנוסף לכך, הסרטונים שלהם צריכים להיות מקוריים ואסור להם להפר את תנאי השימוש. לשם השוואה – יוטיוב מאפשרת להפעיל מונטיזציה (הוספת פרסומות ובאנרים לסרטונים תמורת תשלום) רק ליוצרי תוכן שיש להם מעל 1,000 רשומים עם יותר מ- 4,000 שעות צפייה בסרטונים שלהם ב- 12 החודשים האחרונים.
המטרה של החברה בשלוש שנים הבאות היא להגדיל את הקרן מ- 200 מיליון דולר למיליארד דולר. כרגע, הקרן זמינה רק ליוצרי תוכן שגרים בארצות הברית אך בהמשך צפויים ליהנות ממנה גם יוצרי תוכן רבים מרחבי העולם. על פי הפוסט שפרסמה החברה בבלוג הרשמי שלה, יוצרי תוכן יוכלו להגיש מועמדות להצטרפות לקרן היוצרים החדשה מאמצע אוגוסט.
נראה שההכרזה הזאת היא חלק מהתוכניות של טיקטוק לומר לכולם שהיא כאן כדי להישאר והיא לא מתכוונת להיעלם בזמן הקרוב. לפני כשבועיים, הכריז נשיא ארצות הברית, דונאלד טראמפ, על כך שהוא מתכוון לאסור את השימוש בטיקטוק בארצות הברית באמצעות צו נשיאותי, בטענה שהיא מהווה סכנה לביטחון המדינה. זהו אחד מהמהלכים המשמעותיים של החברה שמנסה לשקם את היחסים והתדמית שלה בארצות הברית. כבר חודשים שהיא מנסה להפוך לחברה אמריקאית מן המניין, בינואר האחרון היא פתחה מתחם משרדים חדש בלוס אנג'לס, המשתרע על פני 5 קומות ו- 120,000 מ"ר, ומתכוונת לגייס כ- 10,000 עובדים בארצות הברית.
בשורה התחתונה, אם טיקטוק תצליח להפוך את האפליקציה למקור פרנסה בטוח לאזרחי ארצות הברית, יהיה להם קשה מאוד להחרים אותה ולוותר עליה.