עובדים, משחקים וצופים במסך גדול יותר: 5 הטאבלטים המומלצים שלנו

את הכתבה הזו צריך להתחיל בהצהרה: לכולם היום יש טאבלטים. לא, אני לא מגזים. ההגדרה המקורית של טאבלט היתה "מכשיר נייד עם מסך מגע המשמש כמחשב". במשך הזמן, ובמיוחד לאחר הכניסה לעידן הסמארטפונים, נוסף להגדרה סעיף שאומר "טאבלטים גדולים יותר ביחס לסמארטפונים". אבל מכיוון שהסמארטפונים גדלים כל הזמן, הסמארטפון שיש לכם היום הוא בעצם הטאבלט שלא קניתם לפני 3-4 שנים, במיוחד לאור העובדה שכיום כמעט כל טאבלט מגיע גם בגרסה עם קישוריות סלולרית בעזרת כרטיס סים שמאפשרת ביצוע שיחות, גלישה מחוץ לבית, וחשבון וואטסאפ ייעודי לטאבלט.

אז למה בעצם עדיין יש טאבלטים ?

זו בעצם שאלת הבסיס שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם קונים טאבלט, כי היא זו שתקבע אם שווה לכם בכלל להוציא כסף על עוד מכשיר, או שמא עדיף לכם להשתמש בסמארטפון שעושה בדיוק את אותו הדבר. בפסקאות הבאות נציג את היתרונות של טאבלטים על סמארטפונים, כך שיהיה לכם קל יותר להחליט אם באמת אתם צריכים לקנות אחד.

צפייה בוידאו – מכיוון שלטאבלט יש מסך וסוללה גדולים יותר מסמארטפון, כיף יותר לצפות איתו בסרטונים. מכיוון שהוא מתקדם פחות ממחשב, הוא נותן יותר זמן צפייה בפחות כסף, ומכיוון שהוא דק וקל יותר ממחשב הוא נייד יותר ונכנס לתיקים שמחשבים לא מסוגלים להידחס אליהם, ומבלי להכביד עליכם בדרכים.

משחקים – את הסעיף הזה צריך לחלק לשלושה: מי שרוצה לשחק קנדי קראש או משחקים אחרים שמתאימים למסכי מגע אבל שונא לעשות את זה על מסך הסמארטפון הקטן, יכול ליהנות מאוד מטאבלט. גיימר רציני לעולם לא יוכל להסתפק בטאבלט, שכן גם אמצעי השליטה במכשיר הזה (מסך מגע, מקלדת, בקר אלחוטיים, חיבור USB On the Go) וגם היכולות שלו לעולם לא ישתוו לאלה של מחשב, אפילו נייד בסיסי יחסית עם תוספת כרטיס גרפי ייעודי של NVIDIA או AMD. מי שרוצה לתת לילדים לשחק כדי ליהנות מקצת שקט, טאבלט הוא הפתרון המושלם, בזכות העובדה שאפשר לתת אותו לילדים בלי לאבד את הזמינות של המכשיר האישי שלכם.

עבודה – כאן כבר יש הרבה יותר משלוש אפשרויות, ולכן ניגע רק בקווים כלליים: טאבלטים הם כלי שימושי מאוד לעבודות קלות, כל עוד לוקחים בחשבון שלמרות יתרון הגודל, הם לא פותרים את שני החסרונות הכי גדולים של הסמארטפונים בכל הנוגע לעבודה: הם עדיין חלשים יחסית למחשבים ומריצים רק אפליקציות ניידות (היוצאים מהכלל הם טאבלטים עם Windows 10, שבהם ניגע בהמלצות), ולמרות המסך הגדול יותר עדיין לא מספיק נוח להקליד עליהם. לכן, הם טובים יותר למי שעובד עם תוכנות קלות כמו וורד WORD ואקסל EXCEL. סטודנטים לדוגמה, יכולים לסכם הרצאות עם טאבלט בגודל 10 אינץ', אבל רק אם ישתמשו במקלדת פיזית גדולה יחסית לגודל המכשיר.

טאבלטים מומלצים לצעירים, מבוגרים ואפילו אנשי עסקים

קראתם ? חשבתם ? אתם באחת מקבוצות האנשים שטאבלט טוב להם ? אז קבלו את המומלצים שלנו:

לנובו Lenovo Tab 4

הטאבלט הזה של לנובו הוא אחד הזולים ביותר של מותג גדול, וביחס למחיר הוא נותן תמורה טובה מאוד: הוא כולל מעבד מרובע ליבות מדגם Snapdragon 425 של קוואלקום במהירות 1.4 גיגה הרץ וזיכרון עבודה בנפח 2 גיגה בייט. המפרט שלו הוא לא עוצמתי במיוחד, אבל מספיק טוב להריץ אפליקציות כמו וורד ואקסל, ומשחקים כמו Asphalt 8 בלי להיתקע כל כמה שניות, והוא גם יכול להתמודד עם גלישה בכמה לשוניות במקביל.

המצלמות שלו לא ממש טובות, וכוללות חיישן 5 מגה פיקסל מאחור וחיישן 2 מגה פיקסל מלפנים, שמספקים תמונות סבירות בתנאי תאורה הולמים. בנוסף, הוא תומך בקישוריות בלוטות' 4 ו- WiFi b/g/n (ללא תמיכה בתדר 5GHz) ומגיע עם רמקולים סטריאופוניים וחיבור לאוזניות, חיבור micro USB וחריץ הרחבה לכרטיסי זיכרון מסוג microSD.

ניתן לרכוש את הטאבלט עם מסך מסוג IPS (סוג איכותי בעל זוויות צפייה מעולות) בגודל 8 או 10.1 אינץ', שניהם ברזולוציית 1280×800. גרסת ה- 8 אינץ' מגיעה עם 16 גיגה בייט אחסון (ללא כרטיס הרחבה) במשקל 320 גרם, ומציעה בחירה בין קישוריות WiFi בלבד או WiFi וקישוריות סלולרית דור 4, ואילו גרסת ה- 10 אינץ' שוקלת 505 גרם ומציעה בחירה בין 16 ל- 32 גיגה בייט אחסון ובין גרסה עם ווייפיי בלבד לגרסה עם מודם סלולרי דור רביעי. מחיר: 660-990 ש"ח.

לרכישת Lenovo Tab 4 עם מסך בגודל 8 אינץ' ואחסון בנפח 64 גיגה

לרכישת Lenovo Tab 4 עם מסך בגודל 10.1 אינץ' ואחסון בנפח 32 גיגה

לרכישת Lenovo Tab 4 עם מסך בגודל 8 אינץ' וקישוריות סלולרית דור 4

לרכישת Lenovo Tab 4 עם מסך בגודל 10 אינץ' וקישוריות סלולרית דור 4

טאבלט לנובו Lenovo Tab 4

Lenovo Tab 4

גלקסי טאב Galaxy Tab S6

הדגם החדש של סמסונג שהושק בישראל לפני כשלושה חודשים מקבל ביקורות מצוינות מסוקרים רבים בארץ וברחבי העולם. ה- TAB S6 הוא יפיפה ואלגנטי במיוחד, מגיע בעובי של 5.7 מילימטר בלבד ומשקל של מעט פחות מחצי קילו. יש לו מסך Super AMOLED איכותי בגודל 10.5 אינץ' ברזולוציה של 2560×1600 בצפיפות קצת נמוכה של 287 פיקסלים לאינץ'.

הוא מצויד במעבד Snapdragon 855 ומאיץ גרפי Adreno 640, זיכרון עבודה בנפח 6GB או 8GB (קיימות שתי גרסאות), רמקולים סטריאופוניים מעולים, קישוריות WiFi ac עם תמיכה בתדר 2.4GHz ו- 5GHz, ובלוטות' 5.0.

ה- TAB S6 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד ועליה הממשק של סמסונג OneUI, עט בגודל מלא אשר נצמד למכשיר באמצעות מגנט, ושלוש מצלמות, כאשר שתיים מהן נמצאות בגב המכשיר. המצלמה הראשית היא בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל והשנייה היא מצלמה רחבה בעלת חיישן 5 מגה-פיקסל עם יכולת לצילום וידאו באיכות גבוהה של 4K. בחלק הקדמי יש מצלמה נוספת 8 מגה-פיקסל המשמשת לסלפי, זיהוי פנים ושיחות וידאו.

ה- TAB S6 מגיע בשתי גרסאות: גרסת WiFi וגרסת LTE+WiFi המאפשרת גם להוסיף כרטיס SIM עבור שיחות או גלישה סלולרית.

לרכישת גלקסי TAB S6 בגרסת WiFi

טאבלט סמסונג גלקסי טאב S6

Samsung Galaxy Tab S6

לנובו Lenovo IdeaPad D330

כפי שהזכרנו בהקדמה, מאז שמיקרוסופט התאימה את Windows למסכי מגע, קיימים גם טאבלטים שמריצים את מערכת ההפעלה שלה. היתרון שלהם הוא האפשרות להריץ על המכשיר הנייד והזול את כל התוכנות שאתם מכירים מהמחשב הביתי או העסקי. החיסרון הוא חיי סוללה מעט קצרים יותר משל טאבלטים מבוססי אנדרואיד החסכונית, לצד העובדה שלא כל התוכנות יעבדו באותה מהירות על טאבלט כזה, מה גם שהממשק של רובן לא מתאים לשימוש על מסך בגודל כזה, ולא חשוב אם אתם משתמשים ביד או במשטח המגע המשולב במקלדת שמגיעה עם הטאבלט והופכת אותו ללפטופ לכל דבר.

אם בכל זאת נראה לכם שטאבלט היברידי מבוסס ווינדוס Windows הוא בשבילכם, הדגם הזה של לנובו נותן תמורה מצוינת, עם מעבד אינטל פנטיום N5000 במהירות 1.1-2.7 גיגה הרץ, שנותן ביצועים טובים משמעותית ממעבדי אטום שהתרגלנו לראות במכשירים בגודל ובמחיר הזה, זיכרון בנפח 4 גיגה בייט, מסך IPS בגודל 10.1 אינץ' ורזולוציה של 1920×1200, אחסון פנימי בנפח 64 או 128 גיגה בייט, תמיכה בכרטיסי הרחבה מסוג microSD עד 128 גיגה נוספים, מצלמות עם חיישנים של 5 מגה פיקסל מאחור ו- 2 מגה פיקסל מלפנים, רמקולים סטריאופוניים, חיבורים מסוג USB-C (בטאבלט) ושני USB רגילים (במקלדת), וקישוריות WiFi ac (עם תמיכה בתדר 5GHz) בלבד או בתוספת קישוריות סלולרית דור רביעי. כל זה במשקל של כ- 600 גרם לטאבלט ומעט יותר מ- 500 גרם למקלדת, ובעובי של 9.5 מילימטר לטאבלט ו- 8.5 מילימטר למקלדת.

מחיר: החל מ- 1,840 שקלים לגרסת 64GB ללא קישוריות סלולארית ועד 2,240 שקלים לגרסת 128GB עם קישוריות סלולארית. שימו לב: ישנן גרסאות 128GB עם או בלי מודם סלולרי המגיעות עם מערכת ההפעלה Windows 10 Pro – הן לא רלוונטיות למי שקונה מחשב באופן פרטי.

Lenovo IdeaPad D330, מעבד סלרון, 64GB זיכרון אחסון

Lenovo IdeaPad D330, מעבד פנטיום, 64GB זיכרון אחסון

Lenovo IdeaPad D330, מעבד פנטיום, 64GB זיכרון אחסון, וקישוריות סלולרית 4G

Lenovo IdeaPad D330, מעבד פנטיום, 128GB זיכרון אחסון, וקישוריות סלולרית 4G

 

טאבלט Lenovo IdeaPad D330

Lenovo IdeaPad D330 

אפל אייפד iPad 2018

אי אפשר להמליץ על טאבלטים בלי להזכיר את אלה של Apple. אייפד 2018 הוא הגרסה הבסיסית יחסית של האייפד, המבוססת על אייפד אייר וכוללת מסך בגודל 9.7 אינץ' ברזולוציה של 2048×1536 (צפיפות של 264ppi), מעבד מרובע ליבות A10, זיכרון עבודה בנפח 2 גיגה בייט, אחסון בנפח 32 או 128 גיגה בייט ללא אפשרות הרחבה (בכל זאת, אפל), מצלמות 8 מגה פיקסל מאחור עם תמיכה בצילום וידאו ברזולוציית Full HD ב- 30 פריימים לשנייה ו- 720p בהילוך איטי של 120 פריימים לשנייה, 1.2 מגה פיקסל מלפנים, רמקולים סטריאופוניים, שקע אוזניות סטנדרטי, זיהוי פנים וטביעות אצבע, וגם תמיכה ב- Apple Pencil.

הטאבלטים של אפל, מתאימים כמובן, בעיקר למי שכבר יש לו או היה לו מכשיר של אפל ומסוגל להתמודד עם חוסר ההתממשקות הכמעט מוחלט בין מכשיריה לאלה של המתחרות, ומבטיחים ממשק חלק וגרסאות מותאמות וחזקות למדי של אופיס (מבית מיקרוסופט, ולא עשרות החיקויים שאפשר למצוא בחנויות האפליקציות), פוטושופ והאפליקציות של אפל ליצירת מוזיקה ועריכת וידאו. כל זה במשקל של 469/478 גרם ועובי של 7.5 מילימטר בלבד. מחיר: החל מ- 1,429 ש"ח לגרסת 32GB ללא קישוריות סלולרית ועד 2,470 שקל לגרסת 128GB עם קישוריות סלולרית.

לרכישת iPad 2018 עם אחסון בנפח 32GB

לרכישת iPad 2018 עם אחסון בנפח 32GB וקישוריות סלולרית דור רביעי

לרכישת iPad 2018 עם אחסון בנפח 128GB וקישוריות סלולרית דור רביעי

iPad 2018

Apple iPad 2018

אייפד iPad Pro 11

הטאבלט הזה אמור להיות התשובה של אפל למחשבים ההיברידיים מבוססי Windows כמו זה של לנובו, והוא אכן קרוב ביכולותיו למחשב נייד, למעט העובדה שהאפליקציות שלו הן עדיין לא תוכנות מלאות. הוא מגיע עם מעבד A12X Bionic בעל 8 ליבות במהירות עד 2.5 גיגה הרץ, זיכרון בנפח 4 גיגה בייט, אחסון בנפח 64 או 256 גיגה בייט ללא אפשרות הרחבה, מסך IPS בגודל 11 אינץ' ברזולוציה של 2388×1668 (צפיפות של 265ppi), ארבעה רמקולים עם תמיכה בסטריאו ובסראונד, זיהוי פנים וטביעת אצבע, ומצלמות שנחשבות כל כך טובות שאפילו יש כתבים שמצלמים את הכתבות שלהם בעזרתן: 12 מגה פיקסל מאחור, עם מיקוד אוטומטי ומייצב אופטי, מבזק LED מרובע, תמיכה בצילום 4K ב- 30 פריימים לשנייה, Full HD עד 120 פריימים לשנייה ו- 720p ב- 240 פריימים לשנייה. מלפנים יש לו מצלמה בעלת חיישן 7 מגה פיקסל עם תמיכה בצילום FullHD ב- 30 פריימים לשנייה. כל זה במשקל של פחות מ- 500 גרם.

מחיר: כמתחרה (לכאורה) במחשבים ניידים, הוא מתחיל מ- 3,369 ש"ח לגרסת 64GB ללא קישוריות סלולרית ומגיע עד 7,369 ש"ח ל- 1TB עם קישוריות סלולרית.

לרכישת iPad Pro 11

 טאבלט אייפד iPad Pro 11

iPad Pro 11

לסיכום, טאבלטים יכולים להיות הרבה דברים: טלוויזיות קטנות, סמארטפונים גדולים או אפילו מחשבים ניידים עם מקלדת מתנתקת. השאלה היחידה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא האם השימוש שלכם בהם יצדיק את הרכישה. אם כן – אנחנו חושבים שנתנו לכם פה בחירה קלה. גילוי נאות.

אולי יעניין אותך גם