אמנם לא פאנל IPS – אבל עדיין יספק את הגיימרים
בניגוד למסכים משרדיים ששואפים לרוב לדיוק צבעים, רזולוציה 1080p שגרתית וקצב ריענון סביר של לא יותר מ- 60Hz, מסכי הגיימינג מתפארים בנתונים תחרותיים במיוחד וה- CQ27G2S לא שונה מהם.
במפרט: פאנל LED VA, רזולוציה של 1440X2560 פיקסלים, קצב ריענון 165Hz וזמן תגובה נמוך במיוחד. הרזולוציה כאן היא דווקא הנתון היותר מחמיא ותצוגת ה- WQHD מגישה יפיפייה כותרי הרפתקאות שמשקיעים יותר בסיפור ובחוויה עצמה, מאשר ברגעים תחרותיים מסחררים ששואפים למקסימום קצב פריימים. כך למשל משחקים, כמו Horizon Zero Dawn ו- Red Dead Redemption 2 נוצרו במיוחד עבור רזולוציה גבוהה וחוויית גיימינג גדולה מהחיים – כל עוד ברשותכם כרטיס מסך שיידע לתמוך בדרישות התובעניות, מן הסתם.
כאמור, קצב הריענון כאן גבוה מהממוצע, אך גם לא התחרותי ביותר שפגשנו. בתדר 165Hz (שהושג רק עם כבל DP) תקבלו תחרותיות נאה, מספיק עבור משחקי מולטיפלייר מהירים ב- Call of Duty, Valorant, Apex Legends ושאר משחקי FPS שדורשים מהירות תגובה גבוהה. אם להיות הוגנים, אם תסחטו את הרזולוציה ל- 2560p ותמקסמו את הגדרות הגרפיקה, כנראה שממילא לא תגיעו ליותר מ- 170-180fps בכותרים עכשוויים. עדיין ראוי לציין שישנם בשוק לא מעט מסכי גיימינג מתחרים שמציעים קצב ריענון של 240Hz ואפילו 360Hz, כך שיש עדיפים על ה- CQ27G2S, אם בקצב פריימים עסקינן. למען הסר ספק, זמן התגובה כאן הוא 1ms ב-MPRT, כמקובל בקטגוריה. ב- GTG אגב, זמן התגובה פחות אידיאלי, כ- 4ms בלבד.
לא הכל הרשים אותנו לטובה באיכות התצוגה ועקב האכילס התגלה בבהירות המסך: מדובר בבוהק סביר בלבד, שעומדת על עוצמה מקסימלית של 250cd/m2 , לא נתון מרשים או גבוה במיוחד. במשרד סגור או כזה שמואר טבעית, אך ניתן להסתיר את השמש עם וילון – לא מדובר בצרה גדולה מדי, אבל ברגע שה- CQ27G2S פוגש קרני שמש ישירות מבלי שאפשר לצמצם את נוכחותן, אז מגלים כמה הבהירות המקסימלית עלולה לא להספיק ולגרום לכם לחפש בלי סוף את הזווית היותר נוחה לצפייה.
חוזרים לעוד כמה מחמאות: יש כאן תמיכה ב- HDR 10, סולם הצבעים sRGB 121% ו- DCI-P3 90% נתמכים גם הם ואיכות התמונה בסך הכל טובה מאוד. חשוב לציין: אין כאן את עושר הצבעים שמציעים מסכים מתמחים המיועדים לעבודות גרפיקה מן הסתם או כזה שפאנל IPS יודע להציע, אבל עבור גיימינג כנראה שלא תצטרכו מעבר. תוסיפו למשוואה את הקימור העדין יחסית ותקבלו חוויה מעט יותר אימרסיבית מזאת שמציע המסך השטוח הסטנדרטי.
תכונות גיימינג והתאמה מפתיעה לקונסולות
יש גם פיצ'רים הנוגעים לגיימינג כמובן: המסך תומך ב- FreeSync, פיצ'ר שמסנכרן את קצב הפריימים של המסך לזה של הכרטיס הגרפי כך שתימנע "קריעת תמונה", תכונה הנתמכת בכרטיסי מסך ספציפיים של AMD בלבד. לצערנו, אין כאן שום זכר ל- G-SYNC, הטכנולוגיה המתחרה מבית Nvidia – קחו זאת בחשבון אם אתם בעלי כרטיס מסך רלוונטי.
יש גם Overdrive בנמצא ובדקנו את יעילותה ב- UFO Test; במצב Strong קיבלנו תוצאה מצוינת של "נעילת" האוביקט, מבלי יצירת אפקט overshoot או עקבות סגולות המוכרות לשמצה, שעלולות להיווצר כשה- Overdrive אגרסיבי מדי.
יש עוד יתרון חשוב למסך ה- CQ27G2S שחשוב להתייחס אליו: לפי AOC הוא יכול לשמש כצג קונסולות ברזולוציה מקסימלית של 2560×1440 ובקצב ריענון בתדר 120Hz – עניין לא מובן מאליו. לא הצלחנו לבדוק את העניין מול קונסולה אבל נרצה להאמין שב- AOC לא מבטיחים לשווא.
ארגונומיות מספקת ותוכנה שגונבת את ההצגה
למי שחשובה לו נראות המסך לא פחות מהביצועים, לשמחתו ה- CQ27G2S משדר גיימינג; עיטורים קרביים אדמדמים בגב המסך, רגלי V שמאפשרים להציב רמקול קטן או פריט עיצובי באמצע, פתח משושה שולב מאחור לסידור כבלים והמעמד מתכתי ונוקשה.
מבחינת מידות, מעבר לעניין שמדובר במסך 27 אינץ' שתובע לא מעט מקום על שולחן העבודה מטבע הדברים, העובדה שהוא קעור מעניקה לו עוד כמה סנטימטרים מכל כיוון. מידותיו: רוחב 61 ס"מ, גובה 53 ס"מ בשיא, עומק 22 ס"מ ומשקלו כ- 5.5 ק"ג.
עוברים לחיבורים הזמינים במסך ונפתח בזה שהם רחוקים מלהיות נוחים לגישה מהירה, הם ממוקמים בתחתית המסך ולא מאחוריו. לא צרה משמעותית אבל קצת מעצבן.
ה- CQ27G2S מציע צמד חיבורי HDMI בגרסה 2.0 ועוד יציאת DisplayPort בגרסת 1.4. בלטה בהיעדרה יציאת USB, בין אם זה עבור טעינת אביזרים היקפיים או עבור הקמת HUB – והאמת שגם די מוזר למצוא בשנת 2024 מסך נטול יציאת USB, לא משנה אם הוא משרדי או ייעודי לגיימינג.
מבחינת ארגונומיות, המסך דינמי יחסית; הוא מציע הטייה קדימה ואחורה, הגבהה של עד 13 ס"מ וסיבוב של כ- 30 מעלות לכל כיוון, אבל תשכחו מסיבוב לאורך ומעבר לתצוגת portrait. כמקובל, המסך מאפשר תלייה על זרוע או על קיר בהתקנת VESA סטנדרטית.
על תפריט ה- OSD המובנה המסך לא נבזבז מילים; הוא מיושן נורא, לא הכי נוח לתפעול ואין כאן ג'ויסטיק שיקל על העניינים. את המצב מצילה תוכנת G-MENU שבלאו הכי מאפשרת לטפל ברוב המשתנים החשובים – ויש עוד כמה בונוסים נחמדים, כמו הגדרת פקודות מאקרו, שמירת פרופיל תמונה וצימוד מצב תמונה לכותר מסויים. כך למשל, כשנפעיל את המשחק Warzone, מצב התצוגה FPS יעלה ברגע ובשנייה שנפתח את Word, מצב Custom שהותאם כאידיאלי לקריאה יישלף בהתאם – שימושי.
יתרונות
- איכות תצוגה נאה, שגם מספקת עבור גיימינג
- תואם לקונסולות בתדר 120Hz
- תמיכה ב- AMD FreeSync
- תוכנה ייעודית יעילה
חסרונות
- עוצמת בהירות סבירה
- ללא תמיכה ב-G-SYNC
- נטול יציאת USB
- לא מאפשר סיבוב לאורך
היצרנית AOC הוכיחה לנו כבר בעבר שהיא הכתובת למסכי גיימינג תקציביים לא יומרניים מדי וה- CQ27G2S ממשיך את המסורת: בעבור תג מחיר צנוע-יחסית לעומת המתחרות, תקבלו קצב ריענון גבוה, רזולוציה חדה כתער ואיכות תמונה לא רעה בכלל, בטח עבור גיימינג.
יש כמה חסרונות שצריך לקחת בחשבון, כמו היעדרן של יציאות USB ובהירות שעלולה להגביל, אבל במבחן התוצאה מדובר במסך שלאורך תקופת הסקירה יותר הרשים אותנו מאשר אכזב – וזה למעשה כל הסיפור.