סקירה: Aorus FO27Q2 – מסך OLED גיימינג אלגנטי, מהיר ויקר

אני מודה, עדיין לא יצא לעבוד ולשחק עם מסך OLED במחשב הנייח שלי ואני כל כך שמח שהרגע הזה הגיע.

חברת Gigabyte (ג'יגהבייט) שלחה לי לבדיקה את ה- Aorus FO27Q2, מסך גיימינג שמגיע עם פאנל OLED בגודל 27 אינץ' ומציע רזולוציה מירבית של 2K (2560×1440) וקצב רענון של 240 הרץ. חוץ מהמפרט המרשים הוא גם תומך בטכנולוגיית FreeSync של AMD ומגיע עם מגוון תכונות שימושיות שיכולות להפוך אתכם לגיימרים ויוצרי תוכן טובים יותר. 

 

תכולת האריזה

באריזה ניתן למצוא ספק כוח יחד עם כבל מתאים, כבל HDMI, כבל DisplayPort, כבל USB-C, כבל DisplayPort ל- Mini DisplayPort, מעמד ובסיס ואת המסך עצמו. החברה לא התקמצנה בכבלים ואהבתי את זה.

תכולת האריזה של ה- Aorus FO27Q2

מראה אלגנטי בלי יותר מידי קשקושים

אני רוצה להתחיל בעיצוב של המסך. ראשית כל, מדובר במסך דק בטירוף ועל זה אי אפשר להתווכח. עם זאת, החלק האחורי שבו יושב הקירור והחיבורים השונים מאוד בולט, אבל העיצוב שלו מפצה על כך. את האמת, המסך הזה לא נראה כמו מסך גיימינג קלאסי והוא לא מגיע עם תאורת RGB, אבל אני אוהב את זה. מאוד התרשמתי מהמראה האלגנטי והנקי שלו.

גב המסך Aorus FO27Q2

המעמד הארגונומי והמאסיבי שמחזיק את המסך מאפשר לסובב אותו לצדדים בזוויות -20°~+20°, להטות אותו כלפי מעלה או מטה בזווית של -5°~+20°, להגביה אותו עד לגובה של 13 ס"מ ואפילו לעבוד איתו בצורה אנכית, בזווית של 90°.

מתחת למסך נמצאים כל הלחצנים המאפשרים לתפעל אותו ישירות: לחצן כיבוי והפעלה, לחצן טקטי שניתן להגדיר לפי העדפה אישית. כברירת מחדל הוא מוגדר לשנות את הרזולוציה. לחצן KVM וג'ויסטיק המשמש לניווט בתפריט ושינוי ההגדרות המוצעות שם.

מאחורי הלחצנים מסתתרים כל החיבורים שהמסך הזה מציע ויש לא מעט: שני HDMI 2.1, חיבור Displayport 1.4, חיבור USB Type-C, שני חיבורי USB-A 3.2, חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות וחיבור למיקרופון.

החיבורים של המסך Aorus FO27Q2

חווית משחק מופלאה

טוב אז הגענו לחלק שאני הכי אוהב והוא חוויות העבודה והמשחק עם המסך. יש לציין שאת ההשוואה ערכתי עם מסכים אחרים שיש ברשותי שמצויידים בפאנלים מסוגים IPS ו- VA.

ראשית כל, למסך יש נתונים מאוד מרשימים: ניגודיות (1,500,000:1), איכות צבעים גבוהה עם עומק צבעים של 10 ביט, עמידה ב- 99% מתקן DCI-P3 ובתקן DisplayHDR True Black 400, והוא מציע זוויות צפייה רחבות במיוחד.

למסך Aorus FO27Q2 יש נתונים מרשימים במיוחד

נתחיל עם החלק הבעייתי והמוכר יותר במסכי OLED והוא ההשתקפות. אז כן, יש השתקפות של השמש, אבל במסך הזה ספציפית, זה כמעט ולא מורגש ואפשר בהחלט להתרגל לזה אם שמים על מאזניים את היתרונות אל מול החסרונות של טכנולוגיית ה- OLED. בנוסף, יש את נושא הצריבה אבל אני באופן אישי עדיין לא שמעתי על מסכי מחשב עם צריבות. אבל אם אתם חוששים מזה, פשוט תגדירו שומר מסך.

ומה היתרונות ? הצבעים עשירים ומדוייקים ובמיוחד השחורים, הבהירות גבוהה, קצב הרענון מרשים ומותאם למשחקים מהירים, והוא מציג תמונה חדה ומעניק חווית משחק צבעונית ומהנה במיוחד. ערכתי איתו גם וידאו ותמונות וגם שם הוא עושה עבודה נפלאה. אם תשאלו אותי הוא מצוין גם ליוצרי תוכן שרוצים לקבל תוצאות כמה שיותר קרובות למציאות.

ה- Aorus FO27Q2 הוא מסך גיימינג OLED שמספק חווית משחק יוצאת דופן

בנוגע לגודל המסך, לא תצליחו לעבוד כאן עם שני חלונות פתוחים זה לצד זה (אני בכל אופן לא הצלחתי), אז או שתצטרכו לקנות מסך דומה נוסף ולהיפרד מ- 3,000 שקלים בערך, או לקנות מסך פשוט יותר ולמקם אותו לידו, שזאת אופציה שאני פחות אוהב. 


ל- FO27Q2 יש גם כמה תכונות מובנות ש- Gigabyte הוסיפה במיוחד לקהל הגיימרים, כמו Game Assist שמציעה כוונת על המסך, טיימר ותמונה בתוך תמונה. Black Equlizer שמסייעת לראות בצורה טובה וברורה יותר אילו דמויות וחפצים מסתתרים באזורים חשוכים במשחקים, Night Vision ויש עוד מספר תכונות שאמורות להעניק לשחקנים יתרון על האויבים שלהם בזמן משחק ולעזור להם לנצח.

סקירת וידאו למסך Aorus FO27Q2

בשורה התחתונה, מדובר כאן במסך גיימינג מקטגוריית הפרימיום שעולה לא מעט כסף ומיועד בעיקר למי שמוכן להוציא סכומים כאלה, כדי לקבל חוויות משחק ועבודה יוצאות דופן.

אולי יעניין אותך גם