עיצוב כמו שגיימרים אוהבים
נתחיל בעיצוב – המכשיר עצמו הוא די מאסיבי וגדול, וכשאני אומר גדול אז הוא מגיע עם מסך בגודל 6.59 אינצ' ,הוא שוקל 240 גרם, וקצת קשה לתפעל אותו ביד אחת, וכל זה בגלל החומרה שמסתתרת מתחת למכסה המנוע, אז אפשר להבין את זה. תכלס, הוא באותו משקל וגודל כמו המכשיר מהדור הקודם – ROG Phone 2. אם תשוו אותו למכשירי גיימינג של יצרניות אחרות כמו ה- Xiaomi Black Shark 3 או ה- Red Magic, אז הגודל והמשקל שלו סבירים בהחלט למכשיר גיימינג.
גב המכשיר עשוי מזכוכית, כאשר בחלק המרכזי יש את הלוגו של ROG שמגיע עם תאורת RGB שמשנה צבעים בזמן משחק, משמאלו מופיע הסלוגן Republic Of Gamers ובחלק העליון, יש את מערך הצילום והפלאש. לצד הלוגו ישנה חלונית שקופה שדרכה ניתן לראות את מערכת הקירור המרכזית ולידה יש מיקרופון.
בצד ימין של המכשיר יש את כפתור הכיבוי וההפעלה בצבע אדום, וכפתורי ווליום, כאשר בחלק העליון יש את ה- Air Triggers שהם בעצם חיישני מרחק שעושים שימוש בגלי קול, ומשמשים ככפתורים נוספים בזמן משחק ומעניקים חווית משחק כמו בקונסולת משחקים.
בצד שמאל יש את מגירת הסים עם תמיכה בסים כפול, ואין אפשרות להוספת כרטיס זיכרון חיצוני, ומתחתיה יש את החיבור לקירור החיצוני של ASUS שנקרא AeroActive Cooler 3 והוא משמש גם כסטנד. בחלק העליון יש מיקרופון ובחלק התחתון יש חיבור USB-C ומיקרופון נוסף. אגב, ה- ROG Phone 3 מגיע עם ארבעה מיקרופונים ! בחלק העליון והתחתון, בצד ימין, ובגב המכשיר.
בנוגע לחיבור 3.5 מ"מ – אז לא תמצאו כאן את החיבור הזה לאוזניות כמו שהיה ב- ROG Phone 2, וזה כנראה הסטנדרט החדש שאנחנו צריכים להתרגל אליו. בחזית המכשיר יש זוג רמקולים סטריאופוניים ענקיים ואיכותיים שמפיקים צלילים חזקים וטובים, גם בזמן משחק וגם בזמן צפייה בסרטונים.
מסך ענק
ה- ROG Phone 3 מגיע עם מסך אמולד (AMOLED) בגודל 6.59 אינצ' שעטוף בזכוכית גורילה גלאס 6 (Gorilla Glass), רזולוציית FullHD+ או במספרים 2340×1080. כן, אני יודע שזה נשמע קצת נמוך למסך בגודל שכזה, אבל נשבע לכם שלא ראיתי פיקסלים. המסך מציע תמיכה ב- HDR 10+, קצב רענון של 144 הרץ וזמן תגובה של 1ms.
הוא מציג תמונה טובה עם צבעים עשירים והוא מעניק חווית משחק יוצאת דופן. דבר נוסף שאהבתי זה שניתן לשנות את קצב הרענון דרך אפליקציית ה- Armoury Crate של ASUS שמופיעה לאחר שמחליקים את האצבע מהחלק העליון של המסך לצד ימין.
האפליקציה מאפשרת לשלוט על קצב הרענון ולהגדיר אותו על 60, 90, 120 או 144 הרץ, להפעיל או לבטל את ה- Air Triggers, להאיץ את ביצועי המכשיר באמצעות הפעלת מצב Boost, לקבל נתונים על המכשיר בזמן משחק כמו ה- FPS, טמפרטורת המכשיר, מהירות המעבד, להקליט משחקים באמצעות מקליט המסך המובנה, ואפילו תוכלו גם להציב כוונת שתעזור לכם לכוון בצורה מדויקת יותר ועוד.
ביצועים מרשימים במיוחד
ה- ROG Phone 3 מצויד במעבד החדש והעוצמתי של קוואלקום – Snapdragon 865 Plus, מאיץ גרפי Adreno 650 ו- 16 גיגה-בייט זיכרון עבודה. ללא ספק מדובר כאן על מפלצת קטנה.
מבחינת הביצועים, ב- Geekbench 5 המכשיר קיבל 987 נקודות לליבה בודדת ו- 3,359 נקודות לריבוי ליבות והוא פשוט השאיר אבק למתחרות. כל המשחקים ששיחקתי בהם, אם זה PUBG, Fortnite, Call Of Duty, Asphalt 9 ועוד.. רצו בצורה טובה וחלקה על ההגדרות הגבוהות ביותר.
השילוב של הרמקולים הסטריאופוניים שעוזרים לשמוע מהיכן האויב יורה גם בלי אוזניות, ה- Air Triggers, המסך המצוין והביצועים של המכשיר מעניקים חווית משחק שבחיים לא ציפיתי לקבל מסמארטפון. בחנתי את המכשיר עם המשחק Call Of Duty כאשר שיחקתי על ההגדרות הגבוהות ביותר, וה- FPS היה יציב ונע בין 58 ל- 60, והטמפרטורה נעה בין 36 ל- 41 מעלות.
ניסיתי להוריד קצת את הטמפרטורה על ידי התקנת ה- AeroActive Cooler 3 אך למרבה ההפתעה הטמפרטורה לא ירדה ונשארה על 41 מעלות – אבל אני שוב מדגיש ואומר, זהו לא המכשיר הרשמי, לכן חלק מהנתונים שאני מציג כאן יכולים להשתנות.
אגב, אתם בטח אומרים לעצמכם עכשיו, מה זה 60 FPS ? זה כלום בשביל מכשיר גיימינג כזה מטורף ! אז חשוב שתדעו שזה לא בגלל המכשיר, אלא בגלל המשחק – יש משחקים שתומכים בקצבים גבוהים יותר, כמו 1945 Air Force שבו הצלחתי להגיע ל- 144 FPS עם ה- ROG Phone 3 אך כששיחקתי באותו משחק בידיוק דרך ה- Galaxy S10, הגעתי רק ל- 60 FPS, כך שגם אם המשחק תומך ב- FPS גבוה יותר, זה לא אומר שהמכשיר תומך.
כדי לקבל חווית משחק מהנה יותר, חיברתי למכשיר את ה- ROG Cetra – אוזניות הגיימינג של ASUS המיועדות בעיקר לסמארטפונים ולנינטנדו סוויץ', אבל הן מעולות גם למחשב. אלה אוזניות מסוג In-Ear עם ביטול רעשים אקטיבי שעוזר להתרכז במשחק מבלי שרעשי הסביבה יפריעו. הן מתחברות למכשיר באמצעות חיבור USB-C והן יושבות בצורה מאוד טובה ונוחה באוזן ומפיקות צליל מלא ועשיר, במיוחד בזמן משחק.
מצלמות ממוצעות
בגב המכשיר יש מערך צילום אשר כולל 3 מצלמות – מצלמה ראשית בעלת חיישן 48 מגה-פיקסל של סוני IMX686, מצלמת 13 מגה-פיקסל המאפשרת צילום בזווית רחבה של 125 מעלות, ומצלמת 8 מגה-פיקסל לצילומי מאקרו. את צילומי הסלפי, נעשה באמצעות מצלמת 24 מגה-פיקסל.
אז כפי שכבר ציינתי, מפני שהתוכנה המגיעה עם המכשיר הזה היא לא רשמית, אז לא בדקתי לעומק את איכות הצילום, אך בכל זאת, בהמשך הסקירה יהיה וידאו עם תמונות וסרטונים שצילמתי מהמצלמות של המכשיר.
מערכת הפעלה צבעונית במיוחד
על המכשיר מותקנת מערכת ההפעלה אנדרואיד 10 כאשר עליה מולבש ממשק המשתמש של ASUS למכשירי הגיימינג שלה – ROG UI. כל פרט בממשק הזה צועק גיימינג ! האייקונים, תמונת הרקע והאפקטים הקוליים, וזה פשוט נותן חווית שימוש מגניבה לגמרי. זאת הפעם הראשונה שאני עובד עם הממשק הזה ואני חייב לציין שהתרשמתי לטובה.
אם אתם לא מתלהבים מכל הצבעוניות הזו תוכלו פשוט לבטל את מצב X – כן, כך הוא נקרא, והממשק יחזור להיות סטנדרטי ומשעמם. אגב, לחיצה ארוכה על האייקון של ה- X תוביל אתכם לאפליקציה של ROG ובאמצעותה תוכלו לראות את טמפרטורת המכשיר, מהירות המעבד, ניצול זיכרון העבודה (זיכרון RAM) וזיכרון האחסון, שליטה על ה- Air Triggers, שליטה על מהירות המאוורר ועל התאורה בלוגו בגב המכשיר, ואת ספריית המשחקים שדרכה תוכלו להפעיל את המשחקים האהובים עליכם, לצפות בהקלטות שלכם משחקים בהם, לשנות את הגדרות הביצועים לכל משחק בנפרד ועוד.
סוללה מפלצתית
ASUS הכניסה לתוך ה- ROG Phone 3 סוללה ענקית בקיבולת של 6000mAh, כמו בקודמו, ולמעשה זוהי הסוללה הכי גדולה שקיימת כיום במכשיר גיימינג – יותר מה- Razer Phone, מה- Black Shark של שיאומי ומה- Red Magic. המכשיר תומך בטעינה מהירה בהספק של 30W, כי לסוללה כזאת, זה חובה, ובזכות הסוללה המפלצתית הזו הצלחתי להגיע ל- 7 וחצי שעות מסך. אגב, זה תלוי מאוד בשימושים שלכם. עוד משהו חשוב, קחו בחשבון שהמכשיר לא תומך בטעינה אלחוטית.
אבטחה
סורק טביעות האצבע אשר ממוקם מתחת למסך עושה עבודה נפלאה, הוא מזהה את האצבע בקלות ובמהירות, ותכלס זה אחד הסורקים הטובים שיצא לי לנסות, מאלה שנמצאים מתחת למסך. גם סריקת הפנים עובדת מצוין בלי פיקשושים מיותרים ואפילו יותר מזה, גם כשהייתי עם מסיכה, המכשיר זיהה את הפנים שלי במהירות ושחרר את הנעילה, שזה קצת מוזר..
לסיכום, ה- ROG Phone 3 לא הולך להגיע אלינו בקרוב, לפחות לא באופן רשמי, אבל גם אם הוא היה נמכר כאן, אני לא חושב שהיה לו ביקוש גדול, פשוט מרגיש לי שרוב האנשים בישראל עדיין לא מוכנים לשלם על מכשירים מהסוג הזה.
סקירת וידאו למכשיר הגיימינג ASUS ROG Phone 3
בשורה התחתונה, זהו מכשיר חזק ומהיר אשר מיועד בעיקר לגיימרים הכבדים, אלה שבאמת אוהבים לשחק ונהנים מחווית משחק טובה ולא עושים את זה רק משעמום או כדי להעביר את הזמן. החסרונות שלו הם במצלמות, שלדעתי זה מפני שב- ASUS לקחו בחשבון שגיימרים הם לא חובבי צילום כאלה גדולים, הגודל והמשקל שלו, ושהוא לא תומך בטעינה אלחוטית, למרות שבינינו… אני באופן אישי מטעין מכשירים רק עם כבל.